Møter motgang i det tidlige liv og dets forbindelse til fibromyalgi

AV JULIA NELSON

Forskning blir gjort for å studere effekten av hendelser med tidlig liv på personens senere liv. Det var for å måle hvor mye barndomsmiljøet og hendelsene påvirker det psykologiske livet til en person.

Det er lidelsen som ikke bare øker følsomheten til smerter, men har flere andre komorbiditeter. I verden av helse og medisin er den primære årsaken til lidelsen fremdeles ukjent.

Det er fremdeles ingen verifiserbar indikasjon på årsakene eller faktorene til utvikling av fibromyalgi. En rekke teorier er til stede, men dessverre er ingen av dem nødvendige bevis for å bevise fakta om denne lidelsen. Kvinner som er mer berørt enn menn, påvirker denne lidelsen samlet sett nesten to prosent av befolkningen.

Symptomene som ofte er relatert til fibromyalgi er:

  • Stivhet i muskler
  • Kronisk utmattelse
  • Humørforstyrrelser
  • Sovesykdom (søvnløshet)
  • Ømhet for bestemte steder

Flere banefysiologier har rapportert flere risikofaktorer som fører til utvikling av fibromyalgi

Risikofaktorer

En veldig viktig faktor som har vært under ganske mye forskning er smertefulle opplevelser som kjennes i løpet av barndommen. Disse smerteopplevelsene forårsaker langvarig tilpasning i behandlingen av smerter fra hjernen. Spedbarn som er født med spesiell sykdom eller barn med for tidlig fødte barn eller som er født under stressituasjoner, trenger riktig behandling.

Nyfødte vil sannsynligvis bli utsatt for mange smertefulle prosedyrer i de kliniske stadiene av intensivbehandling med nyfødte som har mulighet for å bli utført daglig med rutinemessig overvåking. Slike nyfødte som trenger tidlig sykehusinnleggelse, må måtte møte fjorten veldig smertefulle prosedyrer per dag.

En fersk undersøkelse har vist at nesten åtti prosent av spedbarn som møter stressende prosedyrer på grunn av for tidlige fødsler eller sykdommer, ikke fikk riktig analgesi før prosedyren.

Barn kan ha negative påvirkninger og oppleve betydelige endringer i hjernen for behandling av smerter på grunn av langvarig høy frekvens av slike prosedyrer. Den unormale behandlingen av smerte hos pasienter som er utsatt for denne lidelsen er et resultat av slike spedbarnsavvik.

Ved å tilby nødvendige smertebehandlingsteknikker til nyfødte pasienter kan slike fysiologiske forstyrrelser forhindres. Smertebehandlingsteknikkene for å oppnå nivåer av smerte er ikke lett rimelig.

Morfin og noen benzodiazepinerbehandlinger brukes mot smerter som oppleves etter operasjonen og for generell sedasjon for nyfødte. Noen ikke-medisinske teknikker som kan administreres til nyfødte, inkludert sukrose, er nyttige.

I følge studier for langvarig kronisk eksponering fungerer ikke slike teknikker så effektivt. Tilstrekkelige mengder smertebehandling for nyfødte bør oppdages for å redusere ulike typer smertesyndromer, inkludert fibromyalgi er fremdeles under diskusjon og forskning.

Morsfravær

Mangel på varme og mors forhold er en viktig risikofaktor for fremtidig utvikling av fibromyalgi ifølge en forskning. Barn-mor-båndet oppgir den emosjonelle reaktiviteten til barnet hele livet og typen relasjoner som vil bli opprettet med andre.

Et sterkt forhold mellom mor og baby har vist seg å være fruktbart for sunn utvikling av babyen. Et svakt og feil forhold resulterer i konsistente kroniske smerter og problemer med å takle kroniske smerter. I følge studier vil de pasientene ha intense nivåer av smerte som har konstant ignorering og følelsesløse forhold.

Pasienter viser høye til og med uutholdelige nivåer der det er en veldig svak og merkelig lav sammenheng. Voksne med sunne bindingsstiler som tar akutte smertetester og har lav intensitetsnivå. Det er vist en direkte kobling til det opioidergiske og dopaminsystemet og menneskets livsmiljø, og denne studien antyder at når en forelder og et spedbarn er sterkt knyttet, har barnet langt mindre muligheter for å bli påvirket av slike lidelser.

Fysiske og psykologiske traumer i tidlig barndom

Barn som opplever fysiske og seksuelle overgrep har større sannsynlighet for å utvikle fibromyalgi. Mishandlingen av tidlig liv resulterer i en rekke atferdsproblemer og typer patologiske problemer. Som tung depresjon, post-traumatisk stresslidelse, rus, alkoholisme, stoutness og til og med selvmord.

Dessverre er de samme problemene forbundet med fibromyalgi. Flere studier har vist kobling av overgrep mot barn og traumer fra tidlig liv med fibromyalgi. Disse koblingene utdyper også forstyrrelse av nevrotransmitter-systemer som vil påvirke personens evne til å håndtere stress.

Når traumer, overgrep, nyfødte komplikasjoner og foreldre-spedbarns båndstyrke vurderes i tidlig alder, er fibromyalgi sterkt å diskutere. Imidlertid er det ingen signifikante bevis for å bevise dette faktum, fremdeles kan studiene og sammenhengene som er dokumentert i forskningen tjene som grunnlag for flere fremtidige arbeider på dette feltet.

Jakten på de primære faktorene for utvikling av fibromyalgi lidelse er kontinuerlig under diskusjon og observasjon. Den vedvarende innsatsen gjøres av forskere for å gjøre folk oppmerksom på forstyrrelse. En riktig behandlingsprosedyre vil sannsynligvis bli oppdaget etter en klar identifisering av rotårsaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *