Moet je pijnstillers gebruiken voor fibromyalgie?

Als je een tijdje met fibromyalgie hebt geleefd, weet je hoe verwoestend de pijn kan zijn. Niet alleen kan het extreem zwaar worden tot het punt dat het voelt alsof de spieren van je botten worden getrokken, maar zelfs als het niet echt slecht is, is de pijn constant. Het voelt alsof het nooit ophoudt pijn te doen. Geen wonder dat zoveel mensen zich richten op opioïde pijnstillers.

Veel te vaak lijken zware doses opioïden het enige te zijn dat effectief is voor het verlichten van fibromyalgiepijn. Maar zijn dit soort opioïde pijnstillers echt een goede oplossing voor het probleem van fibromyalgiepijn? En misschien nog belangrijker, is er een alternatief?

Hoe werken opioïden?

Opioïden zijn een klasse medicijnen die, zoals u waarschijnlijk op basis van de naam vermoedde, zijn afgeleid van opium. En zoals u waarschijnlijk ook al wist, is opium een ​​zeer krachtige stof. Dat komt omdat het zo effectief is in wat het doet, wat de activiteit van het centrale zenuwstelsel onderdrukt .

Je zenuwstelsel bestaat uit netwerken van zenuwen die signalen naar elkaar sturen op zeer hoge snelheden. Opioïde geneesmiddelen werken door tussen deze verbindingen te komen en zich te hechten aan cellen op de zenuwen die opioïde receptoren worden genoemd. Dit voorkomt dat de zenuwen pijnsignalen ontvangen, wat is wat opioïden zo effectief maakt als pijnstillers.

Maar ze zijn ook gericht op andere delen van de hersenen, zoals de hersenstam, die het hart en de longen reguleert. En dat maakt ze heel, heel gevaarlijk.

Het probleem met pijnstillers

Het feit dat opioïde pijnstillers de delen van je hersenen onderdrukken die ervoor zorgen dat je hart klopt en je longen ademt, betekent dat te veel innemen een fatale overdosis heel gemakkelijk kan veroorzaken. En de dunne lijn tussen een therapeutische dosis en een fatale is zo dun dat deze overdoses heel vaak voorkomen.

In feite zijn opioïden op recept de belangrijkste oorzaak van alle dodelijke sterfgevallen. Geen enkel ander medicijn veroorzaakt meer doden.

En het aantal overdoseringen neemt elke dag toe. Sinds het einde van de jaren negentig is het aantal mensen dat een overdosis overdosis opiaten  heeft verviervoudigd . En sinds die tijd zijn bijna 200.000 mensen gestorven als gevolg van het misbruiken van opioïden. Toch blijft het aantal doden stijgen.

Een deel van het probleem is dat niet alleen deze medicijnen zelf dodelijk zijn, maar dat ze ook leiden tot ernstige fysieke en psychologische afhankelijkheid. De euforie veroorzaakt door opiaten en de pijnlijke ontwenningsverschijnselen maken het moeilijk voor mensen om ermee te stoppen. Dus wanneer mensen verslaafd aan opioïden niet langer in staat zijn om ze van hun arts te krijgen, kiezen ze voor alternatieven op straat, zoals heroïne.

Dit maakt de opioïde crisis op zijn beurt weer erger, omdat de niet-gereguleerde geneesmiddelen die verkrijgbaar zijn op straat vaak kunnen worden gesneden met krachtigere opioïden zoals fentanyl . Dus iemand gebruikt de dosis die ze normaal alleen zouden krijgen omdat hij veel sterker is dan ze verwachtten.

Is er een andere keuze?

Helaas, als het gaat om fibromyalgie, zijn patiënten gevangen tussen twee zeer slechte alternatieven. Er is de zeer reële dreiging om te vervallen in opioïde misbruik door het gebruik van voorgeschreven pijnstillers aan de ene kant en aan de andere het feit dat heel weinig anders hun fibromyalgie lijkt te helpen.

Nu zijn er een aantal medicijnen en behandelingen die mensen soms helpen om hun fibromyalgiepijn te verlichten. Deze omvatten natuurlijke supplementen zoals capsaïcine  of d-ribose . En dan zijn er nog andere medische opties zoals antidepressiva en zelfs marihuana .

Helaas vindt niet iedereen grote opluchting in deze opties. En opioïden zijn de meest voorgeschreven pijnstillers om een ​​reden: ze werken. Die kracht om het zenuwstelsel te onderdrukken dat hen gevaarlijk maakt, maakt hen ook tot een van de weinige effectieve medicijnen voor de behandeling van chronische pijn.

Dus als je lijdt aan fibromyalgiepijn, is het vaak de beste manier om opioïden te nemen of om minder effectieve methoden voor pijnbestrijding te proberen en gewoon een beetje te grit en te verdragen.

En met al die waarschuwingen over opioïden, blijft het een feit dat de meeste mensen met recepten voor opioïden ze op verantwoorde wijze gebruiken . Dus pijnstillers kunnen absoluut een effectieve manier zijn om fibromyalgie te behandelen, zolang je eraan denkt ze op een verantwoorde manier te gebruiken en bewust te zijn van het risico. Verslaving kan iedereen beïnvloeden en heeft ook lang geduurd voordat de verslaafde in staat is te herkennen dat ze een probleem hebben .

Dus vertel ons, gebruikt u opioïden voor fibromyalgiepijn? Werkt het voor jou? Maak je je zorgen over de gevolgen van de opioïde epidemie en wat denk je dat er moet gebeuren? Vertel ons in de reacties.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.