Heb ik fibromyalgie?

Vraag je jezelf af: “Heb ik fibromyalgie?” Deze lastige aandoening kan een breed scala aan symptomen veroorzaken. Als u last heeft van één of meerdere fibromyalgiesymptomen, is het de moeite waard om op zijn minst de mogelijkheid te overwegen dat fibromyalgie de oorzaak kan zijn. Als u fibromyalgie vermoedt, is de volgende stap om contact op te nemen met uw arts voor een formele diagnose en een behandelplan.

Vrouw die aan spanning of een hoofdpijn lijden die van pijn grimassen trekken aangezien zij de rug van haar hals met haar andere hand aan haar tempel, met copyspace houdt

Er zijn veel symptomen van fibromyalgie om op te letten. Het is ook belangrijk om te weten dat de symptomen van fibromyalgie vaak hetzelfde zijn als symptomen van andere aandoeningen. Alleen omdat u mogelijk een of meer van de volgende symptomen heeft, is geen bewijs dat u fibromyalgie heeft, of dat u dat niet doet. Dit gezegd hebbende, hier zijn enkele van de meest voorkomende indicatoren van fibromyalgie waar je op moet letten in het geval dat je je zorgen maakt over je symptomen en je vraagt: “Heb ik fibromyalgie?”

Vermoeidheid

Vermoeidheid is meer dan alleen normale vermoeidheid. Bijna iedereen heeft zo nu en dan last van vermoeidheid. Het kan zijn veroorzaakt als een neveneffect van de griep, of door overbelasting, of veroorzaakt door een bijzonder lange periode van hard werken in combinatie met een gebrek aan slaap.

Vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie is echter veel erger. Fibromyalgie vermoeidheid is een slepende aandoening die aanhoudt ongeacht hoeveel rust je krijgt of hoeveel slaap je hebt gehad. Het blijft bestaan, zelfs wanneer je een activiteit krijgt aangeboden waaraan je echt wilt deelnemen. Fibromyalgie-vermoeidheid is een gevoel dat je niet kunt bestrijden; het reageert niet op cafeïne, het probeert een “opgewekte” houding te hebben, of het luisteren naar peppy muziek. Het is een zwaar gevoel dat je belet te doen wat je wilt.

Als uw vermoeidheid u ervan weerhoudt contact te onderhouden met uw familie en vrienden of ervoor zorgt dat u dagen van school of werk mist, kan dat een teken zijn van fibromyalgie. Als je vermoeidheid voorkomt dat je de energie hebt om zelfs maar kleine taken te doen, zoals een lunch pakken, douchen of uit bed komen, is het zeker tijd om contact op te nemen met een arts.

Brain Fog

De meeste vrouwen die een zwangerschap hebben meegemaakt, hebben de typische “hersennevel” ervaren die logisch denken remt. Hersenenmist kan je ervan weerhouden om de fooi op de rekening van het restaurant uit te zoeken, onthoud waar je je bril hebt gezet, of erger nog, vergeet je je medicijnen in te nemen.

Hersenenmist kan zelfs optreden na een zware nacht drinken of als bijwerking van het nemen van een slaapmiddel. Deze zeldzame aanvallen van hersenmist zijn niet iets waar je je waarschijnlijk zorgen over moet maken.

Fibromyalgie hersenmist is echter iets dat de hele dag of langer aanhoudt, zonder enige duidelijke oorzaak. Dit soort hersenkluizen is zo zorgwekkend dat je niet alleen kunt vragen: “Heb ik fibromyalgie?”, Maar het kan je doen denken dat je je mentale vermogens volledig verliest. Als u dit soort hersenmist heeft waardoor u aan uzelf of uw vermogen om te functioneren twijfelt, of het is een aanhoudende hersenmist zonder duidelijke oorzaak, is het aanbevolen dat u dit bij uw arts vermeldt, samen met andere fibromyalgiesymptomen die u mogelijk heeft. .

Huidgevoeligheid

Een van de meest voorkomende en meest voorkomende tekenen van fibromyalgie is huidgevoeligheid of huidpijn. Fibromyalgie wordt vermoedelijk ten minste gedeeltelijk veroorzaakt doordat de zenuwuiteinden in het lichaam overgevoelig zijn. Dit presenteert zichzelf als ultragevoelig, inclusief een pijnlijke huid. Dit moet niet worden verward met milde gevoeligheid van de huid na een blessure. U hebt mogelijk een gekneusde huid met weinig of geen verkleuring. Dit zal pijn veroorzaken bij aanraking op de gelokaliseerde site. Dat is niet het soort gevoeligheid van de huid dat fibromyalgie-patiënten ervaren.

Fibromyalgie huidgevoeligheid of huidpijn wordt volgens het American College of Rheumatology gekenmerkt als een complete lichaamspijn aan beide zijden van het lichaam, en op het bovenste deel van het lichaam boven de taille, evenals onderin. Als je jezelf hebt afgevraagd: “Heb ik fibromyalgie?” En heb je gevoeligheid voor de hele lichaamshuid of hele lichaamspijn, dan is het tijd om je arts te raadplegen.

Intestinaal ongemak

Iedereen heeft op een of ander moment last van darmklachten. U kunt zelfs chronisch darmongemak hebben, verergerd door een of ander voedsel. Meestal wordt dit veroorzaakt door indigestie of zure reflux en wordt het ingenomen met een vrij verkrijgbare medicatie, terwijl u rechtop zit of de schuldige van het eten vermijdt.

Maar als u vermoedt dat u fibromyalgie heeft en hebt gevraagd: “Heb ik fibromyalgie?” Is het waarschijnlijk dat u het soort ernstige darmklachten ervaart dat veel fibromyalgie-patiënten melden. Volgens onderzoek heeft tussen 50% en 75% van de mensen die officieel zijn gediagnosticeerd met fibromyalgie, symptomen die lijken op IBS, of prikkelbare darmsyndroom. Deze symptomen omvatten:

  • krampen
  • Buikpijn
  • Diarree
  • Constipatie
  • Opgeblazen gevoel

Bij diegenen die lijden aan fibromyalgie, interfereren deze symptomen vaak met de normale dagelijkse activiteit en kunnen voorkomen dat mensen gaan werken, sporten of het huis verlaten. IBS-symptomen op zichzelf betekenen niet noodzakelijk dat u fibromyalgie heeft; maar in combinatie met enkele van de andere bovengenoemde symptomen, is er een kans dat het antwoord op uw vraag ‘Heb ik fibromyalgie?’ ‘ja’ zou kunnen zijn.

De genoemde symptomen zijn niet de enige die geassocieerd zijn met fibromyalgie. U kunt één of meerdere tekenen van fibromyalgie hebben die hier niet worden genoemd. Alleen uw arts en u, die samenwerken, kunnen bepalen of u de aandoening hebt die bekend staat als fibromyalgie. Zelfdiagnose is niet mogelijk en er zijn geen over-the-counter tests die u zelf kunt toedienen om fibromyalgie te diagnosticeren. Als u zichzelf afvraagt ​​of u fibromyalgie heeft en als u een of meer van de genoemde symptomen heeft, is het de moeite waard om een ​​arts te raadplegen over uw ervaring. Uw arts kan dan verdere vragen stellen om de waarschijnlijkheid van een diagnose van fibromyalgie te bepalen. Indien gerechtvaardigd, kunnen tests worden uitgevoerd die andere mogelijke oorzaken van uw symptomen uitsluiten. Blijf je niet afvragen of je fibromyalgie hebt. Praat snel met uw arts.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.