Leidt fibromyalgie tot epistaxis (bloedneuzen)?

Wanneer u fibromyalgie heeft, vraagt ​​u zich vaak af welke van de symptomen die u ervaart veroorzaakt worden door fibromyalgie en welke niet. Zijn verstopte sinussen een symptoom van fibromyalgie, of alleen maar allergieën? Hoe zit het met hoofdpijn? Of stijve gewrichten?

Het kan je gek maken, vooral als het lijkt alsof je elke dag een verband ontdekt tussen deze symptomen en fibromyalgie.

epistaxis

En een symptoom dat mensen met fibromyalgie vaak melden is vaak epistaxis (of bloedneuzen). Maar is dat een ander symptoom van fibromyalgie? Of gebeurt er iets anders? En nog belangrijker, wat kunt u doen om ze te behandelen.

Epistaxis en fibromyalgie

Neusbloedingen zijn iets dat zowat iedereen heeft meegemaakt, maar omdat ze zo gewoon zijn, besteden we niet veel tijd aan het nadenken over wat hen werkelijk veroorzaakt.

Kortom, de neus zit vol met kleine bloedvaten en als ze barsten, bloeden ze. Maar bloedvaten lopen over het hele lichaam, hoe komt het dat de neus zo gemakkelijk lijkt te bloeden in vergelijking met de rest van het lichaam?

De slijmvliezen in de neus zijn bijzonder dun en gevoelig en de bloedvaten liggen heel dicht bij het oppervlak. Dit betekent dat het weefsel gemakkelijk wordt beschadigd. Dit is de reden waarom een ​​bult op de arm net een blauwe plek laat, terwijl dezelfde bult op de neus een ernstige bloedneus kan veroorzaken. De huid op de arm is veel dikker.

Dit betekent ook dat er veel verschillende dingen zijn die neusbloedingen kunnen veroorzaken. Als het membraan te droog is, heeft het meer kans om te scheuren en bloedingen te veroorzaken. En hoge bloeddruk kan te veel druk uitoefenen op de aderen, waardoor ze sneller barsten. Allergieën, verkoudheid, infecties van de sinussen en medicijnen die het bloed verdunnen, kunnen allemaal ook bijdragen aan bloedneus.

Maar hoe zit het met fibromyalgie? Is er iets aan fibromyalgie waardoor je meer kans hebt om neusbloedingen te krijgen?

Er is veel dat we niet weten over fibromyalgie. Het is dus moeilijk om met zekerheid te zeggen dat het geen neusbloedingen veroorzaakt. Maar op basis van wat we wel weten, lijkt het onwaarschijnlijk. Er is geen

In plaats daarvan kan fibromyalgie mensen eenvoudigweg vatbaarder maken voor bloedneuzen vanwege twee belangrijke redenen.

Ten eerste hebben mensen met fibromyalgie soms verzwakte immuunsystemen . Dit betekent dat ze meer kans hebben op infecties, waaronder infecties van de sinussen die tot bloedneuzen kunnen leiden.

Ten tweede, mensen met fibromyalgie krijgen vaak een aantal verschillende medicijnen voorgeschreven. En wanneer u verschillende verschillende medicijnen tegelijk gebruikt, heeft u altijd de kans dat sommige bijwerkingen bijwerkingen hebben, zoals het verhogen van uw bloeddruk . En als u een hoge bloeddruk heeft, hebt u meer kans bloedbloedingen te krijgen.

Er is ook de mogelijkheid dat als je iets als aspirine neemt om met dagelijkse pijnen om te gaan, het kan bijdragenaan bloedneus.

Maar als u fibromyalgie heeft en u meer dan eens per maand neusbloedingen krijgt, moet u waarschijnlijk een arts raadplegen. Uw arts kan ook vaststellen wat uw neusbloedingen veroorzaakt en u helpen het onderliggende probleem te behandelen. Maar als u in de tussentijd neusbloedingen wilt beheren, zijn er een paar dingen die u kunt doen.

Hoe Epistaxis te behandelen

De eerste stap bij het behandelen van Epistaxis is het stoppen met bloeden. Op een bepaald moment in je leven vertelde iemand je dat je je neus moest knijpen en je hoofd achterover moest kantelen, toch? Dat is de conventionele wijsheid.

Maar dit is een situatie waarin de conventionele wijsheid onjuist is. Als u uw hoofd naar achteren kantelt, wordt het bloeden niet gestopt en kan het bloed in uw keel druppelen. In plaats daarvan wil je je hoofd naar voren kantelen .

Zorg ervoor dat je je hoofd omhoog houdt in plaats van te liggen, zodat het bloed van het hoofd naar beneden stroomt in plaats van er in. Houd je neus 10 tot 15 minuten dicht en het bloeden moet stoppen.

Als het gaat om het stoppen van neusbloedingen, is het het beste om te voorkomen dat het membraan van de neus wordt geïrriteerd. U kunt dit doen door ervoor te zorgen dat u goed gehydrateerd bent en de huid niet droog is. Het gebruik van zoute neussprays kan helpen het membraan gezond te houden en minder snel te bloeden.

Vermijd plukken op de huid of iets doen om het te beschadigen. En vermijd roken , wat het membraan kan uitdrogen en uw bloeddruk kan verhogen.

Als je denkt dat sommige van je medicijnen bijdragen aan bloedneus, wat heel goed mogelijk is, stop dan niet met het innemen ervan. Stop nooit met het gebruik van een medicijn zonder advies van een arts.

Dus laat het ons weten. Is het je opgevallen dat je regelmatig neusbloedingen krijgt? Wat helpt u hen te beheren? Vertel ons in de reacties.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.