De effecten van fibromyalgie op de ogen

Fibromyalgie is een chronische, slopende ziekte die intense spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt, evenals vele andere symptomen en waarvan de oorsprong en behandeling nog onbekend zijn.

Oculaire en visuele problemen van verschillende aard behoren tot de symptomen die gewoonlijk optreden bij patiënten met fibromyalgie.

Fibromyalgie beïnvloedt het zenuwstelsel en kan daarom het gezichtsvermogen beïnvloeden. Het kan ervoor zorgen dat de ogen gevoelig worden voor licht en droge ogen, wazig zicht en zelfs blindheid kunnen veroorzaken.

Gevoeligheid voor licht

Soms worden mensen die lijden aan fibromyalgie extreem gevoelig voor verschillende lichtbronnen. Sommigen vinden het bijvoorbeeld onmogelijk om te werken onder de gloed van tl-lichten of staan ​​niet te kijken naar een heldere tv of een computerscherm. Sommigen vinden het zelfs onmogelijk om live sport te kijken op een helder verlicht veld. Of ze kunnen niet naar buiten in het zonlicht zonder een bril te dragen om de ogen te beschermen.

Droge ogen

Fibromyalgie-patiënten kunnen ontdekken dat hun ogen nog droog zijn met het ongemak dat dit met zich meebrengt en dat ze geen contactlenzen meer kunnen dragen omdat de lenzen pijn en ongemak veroorzaken. Deze gevoeligheid wordt vaak veroorzaakt door het Sicca-syndroom, een nauw verwant auto-immuunsyndroom dat resulteert in droge ogen, evenals droogheid in de mond en neus.

Aanraakgevoeligheid

Sommige patiënten die lijden aan fibromyalgie kunnen het gebruik van een bril niet verdragen omdat het gewicht hiervan in de neus ongemak veroorzaakt in de sensorische zenuwen van het gezicht en de pijn kan uitstralen naar de oren, tanden en neus.

Wazig zicht

In sommige gevallen kan fibromyalgie veroorzaken de ogen om een ​​dikke vloeistof die wordt geleverd met een dikke laag te vormen produceren belemmert visie en kan bij sommige activiteiten, zoals ‘s nachts rijden zijn gevaarlijk.

Dubbel zicht of wazig zicht komen zeer vaak voor bij mensen die fibromyalgie hebben en deze symptomen zijn vaak gekoppeld aan andere symptomen zoals duizeligheid en houdings duizeligheid.

blindheid

Bij sommige patiënten met reumatoïde artritis en fibromyalgie kunnen bereiken arteritis, een ontsteking van een of beide temporele slagaders zonder snelle behandeling met hoge doses steroïden kan uitstrekken aan de oogzenuw en veroorzaakt gedeeltelijke of volledige blindheid in het aangetaste oog.

De effecten van fibromyalgie op de ogen

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.