Urine-incontinentie en fibromyalgie

Urine-incontinentie is een term die in principe elke aandoening beschrijft die het moeilijk maakt om uw blaas te beheersen . Het is duidelijk dat het niet gemakkelijk is om mee te leven. Het is beschamend, natuurlijk. Maar veel aandoeningen die incontinentie veroorzaken zijn ook erg pijnlijk.

badkamer

En als u fibromyalgie heeft, is de kans groot dat u op een gegeven moment met blaasproblemen kampt . Studies hebben aangetoond dat een groot percentage van mensen met fibromyalgie worstelt met problemen met de controle van de blaas en bekkenpijn.

Dus, wat is het verband tussen blaasproblemen en fibromyalgie? En wat kun je eraan doen?

Urine-incontinentie en fibromyalgie

Meestal stellen we urine-incontinentie voor als iets dat je plotseling doet plassen, of “je broek natmaken”, om het zo maar te zeggen. Maar dat is niet helemaal juist. Vaker is urine-incontinentie meer een verzwakte controle over de spieren die uw blaas beheersen.

Hoewel het soms moeilijk is om op tijd bij een badkamer te komen, zorgt een episode van incontinentie er vaker voor dat urine langzaam in kleine hoeveelheden weglekt. En er zijn eigenlijk een paar verschillende soortenincontinentie.

Er is bijvoorbeeld iets dat stress-incontinentie wordt genoemd . Het wordt veroorzaakt door een plotselinge gebeurtenis, zoals niezen of lachen, waardoor u de controle over uw blaas verliest. Iets soortgelijks is urge-incontinentie. Urge-incontinentie treedt op wanneer u plotseling een intense behoefte hebt om te plassen en u plotseling de controle over de blaas verliest, waardoor een kleine stroom urine kan ontsnappen.

Urge-incontinentie is eigenlijk het meest voorkomende type waar mensen met fibromyalgie mee worstelen. In wezen komt het voor als je plotseling een sterke behoefte hebt om te plassen met een klein lek. Hoewel we niet zeker weten wat de oorzaak is, melden veel mensen met fibromyalgie frequente aandrang om te plassen. Ze komen meestal ‘s nachts voor, wat kan betekenen dat je de slaap onderbreekt om aandacht te besteden aan de noodzaak om de badkamer te gebruiken. Zoals je je kunt voorstellen, is dit niet het type symptoom waarmee je worstelt als je een aandoening hebt die chronische vermoeidheid veroorzaakt.

Bovendien rapporteren veel mensen met fibromyalgie chronische pijn in hun bekken , samen met frequente aandrang om te plassen. Dit is een aandoening die bekend staat als het pijnlijke blaassyndroom (PBS). PBS is eigenlijk niet één voorwaarde, maar meerdere. Elke aandoening die deze symptomen veroorzaakt, wordt geacht onder de paraplu van PBS te vallen.

Als het gaat om fibromyalgie, kan de beste verklaring voor PBS-symptomen neurologisch zijn. Fibromyalgie lijkt het zenuwstelsel te beïnvloeden. En we weten dat andere neurologische aandoeningen urge-incontinentie kunnen veroorzaken door de zenuwen die de blaas onder controle hebben te triggeren. Maar totdat we meer weten over de aandoening, kunnen we niet met zekerheid zeggen waarom fibromyalgie leidt tot blaasproblemen.

Gelukkig zijn er maar weinig dingen die je kunt doen om de aandoening te beheersen.

Wat kunt u doen om het te beheren?

Natuurlijk, als je last hebt van urine-incontinentie, wil je een dokter zien en een manier vinden om het te behandelen. Wat nog belangrijker is, het kan soms een teken zijn van meer ernstige gezondheidsproblemen , dus het door een professional laten controleren is altijd een goed idee. Uw arts kan mogelijk ook achterhalen wat uw aandoening veroorzaakt. Alleen omdat u fibromyalgie heeft, hoeft dat niet te betekenen dat het uw blaasproblemen veroorzaakt. U kunt zelfs een van de vele andere voorwaarden hebben.

Voor zover het beheren van de aandoening gaat, zijn er een paar veranderingen in de levensstijl die je kunt maken die de drang om te plassen zal helpen beperken . Er zijn veel verschillende voedingsmiddelen en dranken die de blaas stimuleren en de druk verergeren. Alles met cafeïne werkt bijvoorbeeld als een diureticum en veroorzaakt een blaas. Dat geldt ook voor alcohol, kunstmatige zoetstoffen en zelfs chocolade.

Door uw consumptie van deze dingen te beperken, kunt u de hoeveelheid urine die u produceert verminderen en uw blaas helpen beheersen. En het handhaven van een gezond gewicht neemt de druk weg van je blaas, wat ook kan helpen. Ten slotte verhoogt roken de hoeveelheid blaasproblemen die u zult hebben, dus stoppen kan helpen.

Artsen bevelen een aantal behandelingen aan om de behoefte aan urineren te beheersen. Zij kunnen u instrueren in sommige bekkenbestrijdingsoefeningen die de spieren die de blaas beheersen versterken. Dit kan u helpen uw urine beter vast te houden.

Bovendien kunt u uw controle over uw blaas zelfs versterken door een paar extra minuten te wachten elke keer dat u de badkamer moet gebruiken. Dit traint uw lichaam om efficiënter te kunnen urineren.

Ten slotte kan “dubbele mictie”, of het gebruik van de badkamer en het dan binnen enkele minuten opnieuw proberen, helpen om uw blaas grondiger te ledigen en de noodzaak om te urineren te voorkomen.

Dus, heb je ooit blaasproblemen met fibromyalgie gehad? Wat heb je gedaan om het te behandelen? Laat het ons weten in de comments.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡



Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.