Fibromyalgie kan erfelijk zijn

Fibromyalgie kan een genetische oorsprong hebben en volgens sommige studies erfelijk zijn.

Fibromyalgie kan erfelijk zijn

Geneeskunde is een fascinerende wereld vol vragen die voor iemand zonder veel kennis heel vreemd en verwarrend kunnen zijn, vooral wanneer zelfs medische professionals sommige dingen niet kunnen verklaren of sommige ziekten kunnen aanpakken. Ongeacht hoeveel we hebben bereikt in het onderzoek en de ontwikkeling van medicijnen en behandelingen, er zijn nog steeds veel ziektes die zelfs artsen verbijsterd laten.

Fibromyalgie is een van deze ziekten. Tot niet zo lang geleden werd het niet herkend als een ziekte met een eigen entiteit en we moesten wachten op meer bewijs dat de pijn en andere symptomen volledig reëel waren, zoals de patiënten zeiden. Zelfs vandaag zijn er mensen die het bestaan ​​van deze ziekte ontkennen.

Er is nog veel te bestuderen over fibromyalgie en beetje bij beetje zijn er verschillende onderzoeken die vooruitgang boeken, hoewel elke nieuwe ontdekking nieuwe vragen oproept.

Ongeveer 5 miljoen mensen in de VS lijden aan deze ziekte, dat is een zeer goed bewijs van het bestaan ​​van een ziekte. Er zijn mensen met milde of matige fibromyalgie, terwijl anderen er zwaar aan lijden en zelfs hun leven veranderen, maar er zijn nog steeds geen antwoorden voor alle FM-patiënten, noch een behandeling die hen helpt pijn te elimineren.

Fibromyalgie Wat is het precies?

Fibromyalgie is een groep symptomen kunnen sterk variëren van persoon tot persoon. Naast de symptomen zijn zeer vergelijkbaar met die van vele andere ziekten. Dit bemoeilijkt de taak van de diagnose van FM en ook zo nauwkeurig toe te passen behandeling hangt sterk af van de meest prominente symptomen van die bepaalde patiënt.

Zoals al eerder gezegd fibromyalgie werd erkend als een ziekte in zijn eigen vrij recent en er zijn nog medische professionals die moeite hebben met de toelating als zodanig het bereiken van de diagnose van somatisatie patiënt aan een stimulus of enige vorm van depressie zonder rekening te hebben FM patiënten vaak ook aanwezig sta ziekte, symptomen van depressie

Patiënten met fibromyalgie kunnen veel symptomen ervaren, chronische wijdverspreide pijn is de meest voorkomende. Maar daarnaast kunnen ze ook deze symptomen ervaren:

 • vermoeidheid
 • Slaapstoornissen (slapeloosheid, rustelozebenensyndroom, rusteloze slaap …)
 • depressie
 • angst
 • Gevoelloosheid van de ledematen
 • Tintelingen van de huid
 • Spierspasmen
 • Zenuwachtige type pijn
 • tachycardie
 • Prikkelbare darm syndroom (opgeblazen gevoel, diarree, obstipatie, misselijkheid, buikpijn, etc.)
 • migraine
 • Gevoeligheid voor geuren, licht of andere stimuli
 • Prikkelbare blaas
 • Gevoel van zwelling in handen en voeten

Oorzaken van fibromyalgie

Zelfs vandaag zijn de oorzaken van fibromyalgie onbekend. Hoewel er verschillende theorieën zijn over de oorzaak, is er geen unanieme overeenstemming en gaat het onderzoek in verschillende richtingen verder. Er wordt aangenomen dat er één oorzaak is die FM veroorzaakt, hoewel er een aantal risicofactoren zijn die de triggers kunnen zijn.

Lage niveaus van serotonine Er zijn onderzoekers die ervan overtuigd zijn dat FM gerelateerd is aan de productie van een neurotransmitter genaamd serotonine die verantwoordelijk is voor het verminderen van angst en stress. Het kan zijn dat het lage serotoninegehalte op een intensere manier reageert op prikkels die als pijnlijke, zelfs lichte drukken waarnemen.

Ongelukken of traumatische gebeurtenissen lijken een trigger te zijn en leiden naar het uiterlijk van FM. Degenen die deze theorie houden, beweren dat bepaalde trauma’s in de hersenen of het ruggenmerg kunnen leiden tot een reeks van reacties die leiden tot het ontstaan ​​van fibromyalgie en de symptomen ervan.

Slaapstoornissen Andere onderzoekers hebben hun werk gericht op het zoeken naar de oorzaak van FM bij slaapstoornissen, wat aantoont dat gebrek aan slaap de productie van serotonine vermindert en daarom de manier van pijnbeleving verandert.

Stress en slechte fitheid worden ook vaak genoemd onder de oorzaken die kunnen leiden tot het ontstaan ​​van fibromyalgie.

Vrouw zijn is ook een risicofactor voor fibromyalgie, omdat 9 vrouwen lijden voor elke man.

Hoewel de oorzaken zijn gedefinieerd, wordt het behandeld door reumatologen omdat het aanvankelijk een reumatische oorsprong leek te hebben en mensen met een bepaalde reumatische aandoening meer vatbaar zijn voor fibromyalgie.

Maar kan het erfelijke fibromyalgie zijn?

Een van de theorieën die worden besproken bij het bespreken van de oorzaken of factoren die de oorsprong of trigger van fibromyalgie kunnen zijn, richt zich op een mogelijke genetische oorsprong.

Er zijn studies die aantonen dat mensen uit families waar een diagnose van fibromyalgie al bestaat of dat het aanwezig is, zelfs als het niet correct is gediagnosticeerd, meer geneigd zijn om deze ziekte te ontwikkelen.

Andere onderzoeken hebben betrekking op verschillende genen die verantwoordelijk zijn voor de reactie op pijn. Wanneer deze genen worden gewijzigd, lijkt het erop dat de patiënt eerder en intenser pijn voelt dan andere mensen met deze genen in een normale toestand.

Maar tot nu toe zijn het slechts theorieën en is er geen gemeenschappelijke overeenkomst tussen alle artsen en onderzoekers om de oorsprong en de geldige en definitieve behandeling voor fibromyalgiepatiënten te bepalen. Terwijl dit aankomt, kunt u proberen de symptomen te verbeteren met sommige medicijnen, met natuurlijke remedies en veel mensen hebben verbetering gevonden na het veranderen van hun dieet.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.