10 vormen van uw lichaam vertonen tekenen van fibromyalgie

Hoe weet ik dat ik het fibromyalgiesyndroom heb?

 

Fibromyalgie, beter bekend als de “fibromyalgiesyndroom” , is een chronische aandoening die vooral veroorzaakt pijn door het hele lichaam, zoals spier- en gewrichtspijn, vermoeidheid en problemen met de spijsvertering, depressie en sociale isolatie, dit zijn enkele van de symptomen van fibromyalgie

 

Het is een pijnlijke aandoening die van invloed op zowel mentaal als fysiek, er zijn belangrijke feiten over deze aandoening:

  • Vrouwen van 25 tot 60 jaar oud zijn meestal patiënten met het fibromyalgiesyndroom.
  • Ze hebben 10 keer meer kans om de ziekte te ontwikkelen.
  • Het wordt gediagnosticeerd door een volledig lichamelijk onderzoek.
  • Een bloedtest, met volledig bloedbeeld (FBC) en schildklier, wordt routinematig uitgevoerd om de aandoening te diagnosticeren.
  • Bij de diagnose worden patiënten met fibromyalgiesyndroom vaak doorverwezen naar een reumatoloog om een ​​passende behandeling te krijgen.

Symptomen om het fibromyalgiesyndroom te herkennen

Dit artikel is bedoeld om diegenen te helpen die mogelijk lijden aan het syndroom van fribromyalgie en daarom medische begeleiding zoeken.

1.      Pijn van het hoofd tot de voeten: die zijn gediagnosticeerd klagen over pijn in het lichaam te presenteren, 97% van de mensen die ervaring hebben in het hele lichaam hebben pijn beschreven als diep, scherp, kloppend, beïnvloedt ligamenten, spieren en pezen en verbetert soms niet met vrij verkrijgbare medicijnen.

2.      Constant vermoeidheid of uitputting is de meest voorkomende klacht van degenen die lijden en gemakkelijkste teken om het verschil tussen mensen die lijden op te sporen van extreme vermoeidheid en vermoeidheid wordt de duur van de symptomen beïnvloedt als het hebben van griep, in staat te bewegen normale manier in taken als eenvoudig en eenvoudig als tijdens het sporten en zelfs bij het ontwaken.

3.      Stijfheid in het lichaam: 75% van de mensen ervaart ‘s ochtends meer stijfheid in het lichaam , vergelijkbaar met inflammatoire of reumatoïde artritis, soms verdwijnen de symptomen in 10-15 minuten en in andere, laatste deel van de dag of alle uren van waken.

4.      Slechte slaap: de slaap is helemaal niet regenererend vanwege de fysieke en mentale toestand van het syndroom, het is moeilijk voor hen om een ​​goede nachtrust te krijgen, de slaap wordt onderbroken door onregelmatige hersenactiviteit.

5.      slechte spijsvertering: obstipatie, diarree en een opgeblazen gevoel, zijn potentiële symptomen van het fibromyalgiesyndroom. Ongeveer 40 tot 70% van de patiënten het gevoel achtige symptomen van het prikkelbare darm syndroom ,zure reflux en gastro-oesofageale refluxziekte.

6.      gevoelloosheid, zwelling en tintelingen: de helft van de mensen met fibromyalgie voelen gaatjes in de uiteinden van het lichaam , is een betere conditie die bekend staat als “paresthesie”, voor bepaalde patiënten , kan deze sensaties duren een paar minuten en anderen zijn constant. Is het grootste medische hulp inroepen als het lijden van constant gevoelloosheid in de armen, voeten, handen of benen.

7.      Pijn of gevoeligheid genaamd “Triggerpoints”: zijn pijn die vergelijkbaar is met artritis in alle delen van het lichaam, pijnlijke en frequente gewaarwordingen die buiten proportie zijn, welke druk wanneer ze sterker zijn dan normaal.

8.      Spasmen in de vingers en tenen: van 25 tot 50% van de patiënten, last van spasmen of arteriële gevoelloosheid in handen en voeten en constant zijn, dit symptoom wordt gegenereerd als gevolg van koude of stress, de getroffen gebieden worden blauwe of bleke kleur en gaan gepaard met pijn, dit staat bekend als het “Raynaud” -syndroom of het fenomeen van Raynaud, meestal worden de symptomen enigszins verlicht wanneer ze warmte ontvangen.

9.      Gevoeligheid voor temperatuur: gevoeligheid voor temperaturen is te wijten aan de lichaamsconditie van mensen met fibromyalgie, omdat zoals hierboven uitgelegd, de symptomen vergelijkbaar zijn met artritis, er zijn mensen die klagen over kou en anderen over hitte, situatie dat maakt het moeilijk voor hen om goed te slapen.

10.  “Fibro-mist”: zijn concentratieproblemen, hersensist, ervaren kortetermijngeheugenproblemen, gevoelens van verwarring, vergeetachtigheid en gebrek aan mentale helderheid, zodat, als de patiënt geen adequate medische aandacht krijgt, dit symptoom Het heeft een negatief effect op je dagelijkse leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *