30 Things Only Mensen met fibromyalgie hebben de neiging om te begrijpen

Paige Wyant

Als u met fibromyalgie leeft , kunt u de symptomen die u ervaart beschrijven aan uw arts en uw vrienden en familie vertellen hoe de ziekte uw vermogen om deel te nemen aan dagelijkse activiteiten beïnvloedt. Maar tenzij ze de aandoening zelf hebben, is het vrijwel onmogelijk voor hen om echt te begrijpen hoe fibro is.

Het vergt meestal een mede-fibro-strijder om zich volledig te kunnen inleven in alle symptomen, bijwerkingen en veranderingen in levensstijl. Door contact te maken met andere mensen die het ‘begrijpen’, zal je fibro niet verdwijnen, maar het kan geruststellend en bemoedigend zijn om te weten dat je niet alleen bent in je gevecht.

We hebben onze Machtige gemeenschap gevraagd om enkele dingen te delen die alleen mensen met fibromyalgie meestal begrijpen. Als een van de volgende ervaringen voor jou klopt, hopen we dat het een herinnering kan zijn dat er veel mensen zijn die het echt begrijpen.

Dit is wat onze community met ons heeft gedeeld:

 1. “Een dag gaat niet voorbij zonder een of ander vreemd symptoom. Het is niet alleen pijn. En nee, het is niet alleen een zere rug. Of pijnlijke knie. Het is overal diepe pijn. “- Melanie S.
 2. ” Tegelijkertijd zweten en bevriezen.” – Heather E.
 3. ” De gewoonte om wakker te worden na wat voor de meesten een volledige nacht van herstellende slaap zou zijn, het gevoel alsof je nauwelijks geslapen hebt en dat gevoel de hele dag, elke dag behoudt.” – Bourgondië LH
 4. ” De angst. Angst om op reis te gaan omdat reizen ertoe kan leiden dat u overvleugelt. Angst om nieuwe mensen te ontmoeten omdat ze fibromyalgie misschien niet begrijpen en u afwijzen. Angst om veel plezier met je kinderen te hebben, want je kunt er de volgende dag voor betalen. Angst voor wat de toekomst brengt, zullen mijn symptomen erger worden? “- Amber GS
 5. ” Word ik ziek of is het gewoon de fibro?” – Heather C.
 6. ” Met een neus als een bloedhond, deinende of het krijgen van een migraine bij aftershave, parfum, zweten, koken. Haarwomen en droge shampoo voor vuile haarweken. “- Lola C.
 7. “Je pijn, vermoeidheid en andere symptomen kunnen van minuut tot minuut veranderen … Alleen omdat ik vanochtend goed ben, wil nog niet zeggen dat ik tegen de middag in orde zal zijn.” – Hetha S.
 8. ” De echte  voldoening om je beha af te nemen aan het einde van een lange dag.” – Sydney LV
 9. ” Ik mis de persoon die ik was voor de pijn. Ik mis de energie die ik had voor de pijn. Ik mis het respect en de steun van sommige van mijn oude vrienden en ook enkele van mijn familie. Ik mis het plezier. Ik mis wie ik was maar vooral, de pijn is bijna ondraaglijk. “- Kelli E.
 10. “De tijd beweegt een beetje anders voor ons.” – Angela M.
 11. ” Annulering van plannen vanwege pijnniveau, migraine, uitputting, andere symptomen. Helaas kan het moeilijk zijn voor vrienden en zelfs familie om te begrijpen wanneer je moet annuleren; het wordt soms persoonlijk genomen. “- Mackenzie P.
 12. “Ziek worden, zelfs een kleine ziekte, kan ervoor zorgen dat uw symptomen groot worden, waardoor uw herstel zo veel langer duurt dan zou moeten.” – Taisha A.
 13. ” Wanneer iemand je zegt om je ‘beter te voelen’ en je wilt schreeuwen: ‘Het is een chronische ziekte … Ik zal me nooit beter voelen!’ Maar in plaats daarvan zeg je: ‘Bedankt.’ “- Amanda W.
 14. ” Hoe slopend een fakkel kan zijn. Het is niet alleen dat je pijn hebt, het is diep en emotioneel uitputtend. Alleen andere fibro-patiënten lijken echt te begrijpen hoe het is. “- Lisa T.
 15. ” De lichten uitdoen en harde geluiden haten.” – Kat M.
 16. ” Hoe eenvoudig weersveranderingen een massale opflakkering veroorzaken. Hoe de hemel zich klaar maakt om te regenen, laat je spieren voelen alsof ze scheuren en je botten voelen alsof ze uit je lichaam worden geworpen … Iedereen zegt dat we overdrijven maar we weten hoe erg het is en de tweede dat we beginnen moet meteen medicatie innemen, zodat als het eenmaal begint te regenen het niet zo slecht is. “- Sam HL
 17. ” Me: ‘Mijn haar doet pijn.’ Hen: ‘Haar kan geen pijn doen, het heeft geen zenuwen.’ Ik: ‘… Mijn haar doet pijn.’ “- Ashleigh M.
 18. ” Hoe uitputtend alles wordt. Wat vroeger eenvoudige taken waren, duurt drie keer langer en kan elk laatste beetje energie afvoeren. Zelfs ‘s ochtends douchen kan je bedlegerig maken als je niet oppast. Luisteren naar je lichaam wordt noodzakelijk. “- Ashley A.
 19. ” Mensen vergeten dat pijn vaak ongrijpbaar en onzichtbaar is, wat mijn pezen letterlijk zou kunnen verdraaien of mijn lichaam en geest zou verbrijzelen tot stukjes die zelfs niet zichtbaar zijn buiten mijn huid.” – Pooja P.
 20. ” We hebben zoveel verschillende soorten pijn. En je kunt meerdere soorten tegelijk laten gebeuren. “- Tamara M.
 21. “Als je klaar bent, ben je klaar . De meesten van ons hebben geleerd om onze energieniveaus en limieten redelijk te peilen, maar ik vind dat mensen die niet bekend zijn met fibro aannemen dat mijn verbale ‘waarschuwingen’ van ‘ik kan vandaag niet meer doen’ of ‘ik krijg redelijk uitgeput’ zijn een overdrijving of melodramatisch. Andere mensen met fibro, denk ik, begrijpen dat het echt betekent dat ik zo snel mogelijk moet worden gedaan. Zoals in: ‘Ik zal in de komende vijf tot tien minuten instorten en / of hevig ziek worden als ik niet ga zitten en rusten.’ “- Mikhaile S.
 22. “Hoeveel energie spenderen we om gewoon allemaal ziek te zijn. de. tijd. Werkt twee keer zo hard om de helft te bereiken. “- Liz HM
 23. ” Wat ik allemaal wil doen is slapen, want dat is de enige keer dat ik geen pijn doe.” – Tracie SK
 24. ” Ja , douchen doet pijn.” – Alison C.
 25. “Soms kun je gewoon niet tegen het gewicht en de beperkingen van het dragen van kleding – we hebben allemaal die extra grote, licht materiaal T-shirts voor die dagen!” – Terri D.
 26. ” Niet slapen, de chronische vermoeidheid, de constante pijn. Vrijwel alles. En het is er altijd, je krijgt geen pauze. “- Bryan M.
 27. ” Vlak voor een vakantie of een leuk avondje uit … Heb ik een flare-up of vrees ik dat een flare-up een flare-up veroorzaakt?” – Heather C.
 28. ” Een zachte aanraking kan aanvoelen als een klap. Dus, wanneer ik je een klap geef omdat je me kietelt, is dat omdat het voelt alsof je letterlijk met je vingers door me heen rijdt. “- Amanda K.
 29. ” Hoe hard we elke dag pushen om dingen te doen die we willen, maar niet zouden moeten doen.” – Lex F.
 30. “Zelfs als ze luisteren, zullen ze het nooit begrijpen. Het kan me niet schelen wie je bent – een dokter, een ouder of een vriend. Als je het niet hebt, krijg je niet waar mijn leven over gaat of hoe ik me voel. “- Cynthia K.
Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.