Heeft u fibromyalgie-oogproblemen

Fibromyalgie is een vorm van chronische pijnstoornis die kan leiden tot lichamelijk en geestelijk lijden. Het kan veel mensen treffen en komt meestal voor bij vrouwen. Fibromyalgie heeft sterke effecten op het zenuwstelsel en kan ook uw zicht beïnvloeden. Fibromyalgie oogproblemen is een aspect van fibromyalgie dat vaak over het hoofd wordt gezien.

Visie-effecten van fibromyalgie

Fibromyalgie kan een negatieve invloed hebben op het vermogen van uw ogen om dagelijkse taken uit te voeren, zoals gedetailleerd werken, lezen en autorijden. In slechtere gevallen kan fibromyalgie wazig of dubbelzien veroorzaken.

Het meest voorkomende oogproblemen met fibromyalgie zijn droge ogen. Droge ogen bij fibromyalgie kunnen variëren van milde tot ernstige gevallen en treedt op omdat fibromyalgie de slijmvliezen van de neus, mond en de ogen kan drogen. Deze aandoening staat bekend als  Sicca . Het maakt het moeilijk voor mensen om contactlenzen te dragen en verlaagt ook de productie van tranen met maximaal 90 procent.

Volgens de National Fibromyalgia Association is oogpijn een veel voorkomend symptoom van het chronische pijnsyndroom. Fibromyalgie kan de normale functie van oculaire spieren in het oog verstoren, wat resulteert in een verkeerde uitlijning van het oog die wazig zien kan veroorzaken

Samenvattend zijn de visie-effecten van fibromyalgie:

  • droge ogen
  • wazig of dubbel zien
  • verhoogde oogdruk
  • verminderde traanproductie
  • licht gevoeligheid
  • algemene oogpijn.

De beste manier om oogproblemen met fibromyalgie te behandelen

De beste manier om fibromyalgie-oogproblemen te behandelen is om de ziekte in het algemeen te behandelen. Dit omvat een bekende behandeling zoals het nemen van antidepressiva, pijnstillers, psychotherapie, anti-epileptische aanvallen, het aanpakken van stress en slaapproblemen, het veranderen van uw dieet, sporten en nog veel meer.

Droge ogen kunnen gemakkelijk worden ontlast met oog-glijmiddelen of oogdruppels. Je kunt de glijmiddelen de hele dag door gebruiken om de effecten van droge ogen te verminderen. Het zal u helpen om comfortabeler te zien.

Als je voortdurend last hebt van lichtgevoeligheid, draag dan een zonnebril met een goede UV-bescherming. Het kan helpen pijn in de ogen te verminderen door blootstelling aan licht.

Voor degenen die wazig en dubbel zien, is het het beste om een ​​oogarts te zien om deze problemen met het gezichtsvermogen te verhelpen.

Kan fibromyalgie leiden tot blindheid?

Over het algemeen leidt fibromyalgie niet tot blindheid. Er zijn echter enkele gevallen waarin dit zou kunnen:

  • Als een fibromyalgiepatiënt ook lijdt aan reumatoïde artritis, kan hij of zij arteritis ontwikkelen, een ontsteking van de tijdelijke slagaders. Mensen die aan deze aandoening lijden, kunnen gedeeltelijk gezichtsverlies ervaren en sommige kunnen volledig hun gezichtsvermogen verliezen.
  • Als uw ogen niet snel worden behandeld met steroïden met hoge doses, kan ontsteking uw oogzenuwen overbelasten en dit kan leiden tot gedeeltelijke of volledige blindheid in een van uw ogen of beide.

Fibromyalgie is een chronische en invaliderende aandoening. Het kan miljoenen mensen over de hele wereld treffen en is verantwoordelijk voor tal van fysieke en mentale aandoeningen, waaronder problemen met het gezichtsvermogen. Als u lijdt aan fibromyalgie en bang bent om een ​​van de hierboven genoemde problemen met het gezichtsvermogen te krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw arts.

De beste manier om te voorkomen dat u oogproblemen krijgt met fibromyalgie is om uw pijnconditie goed te beheersen en iets te doen dat deze chronische pijnaandoening kan bestrijden. bron

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.