Duloxetin og Milnacipran kan hjelpe behandle symptomer på fibromyalgi

Cochrane Collaboration nylig publisert i Cochrane Database of Systematic Reviews (CDSR), en analyse av effekten av antidepressiva til behandling av fibromyalgi symptomer.

Denne meta-analysen av studier som undersøker effekten, toleransen og sikkerheten til serotonin og norepinephrin reuptake inhibitor antidepressiva sammenlignet med placebo eller andre aktive stoffer ved behandling av fibromyalgi hos voksne.

“Oppdateringen av denne forskningen har ikke endret de viktigste konklusjonene fra tidligere analyser,” sier Patrick Welsch. Sistnevnte forklarer at på grunnlag av en beviskvalitet som anslås å være lav til meget lav på grunn av ulike potensielle forstyrrelser, konkluderer analysen at duloksetin og milnacipran:

• Tilbød ikke fordeler over placebo i frekvensen av smertelindring med 50% eller mer.

• Tilveiebrakt en fordel over placebo i frekvensen av smertelindring med 30% eller mer og i pasientens helhetsinntrykk av å bli bedre.

• Tilbød ikke fordeler over placebo for å forbedre livskvaliteten knyttet til helse og redusere tretthet.

• Ikke vesentlig forskjellig fra placebo for å redusere søvnproblemer.

• hadde høyere frafallshastigheter på grunn av uønskede hendelser enn placebo.

Welsch og hans kolleger derfor konkludere med at selv om det i gjennomsnitt, de potensielle fordelene med duloksetin og milnacipran for behandling av fibromyalgi er mindre bivirkninger og ulemper som kan oppstå, kan anvendelse av disse antidepressiva også resultere i en betydelig lindring av symptomer på fibromyalgi i et mindretall av mennesker, og dette uten bivirkninger.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.