Fibromyalgie: de symptomen die wijzen op de vermoedelijke aanwezigheid van soms behandelbare neuropathie

Onderzoekers wier werk is gepubliceerd in Pain Reports , hebben symptomen geïdentificeerd die wijzen op de mogelijke aanwezigheid van polyneuropathie in kleine vezels (PNPF) bij mensen met fibromyalgie .

Verschillende studies, zo rapporteren ze, bevestigen dat 40% van de mensen met fibromyalgie voldoen aan de diagnostische criteria voor neuropathie van kleine vezels en dat ze pathologische of fysiologische symptomen hebben, terwijl 60% dat niet doet.

Anne Louise Oaklander van Massachusetts General Hospital (MGH), verbonden aan de Harvard University, en haar collega’s (1) analyseerden de gegevens voor alle mensen met fibromyalgie, volgens de ARC Diagnostic Criteria van 2010 ( American College of reumatologie ), die verschillende assessment examens voor kleine vezels neuropathie (PNPF) bij MGH in 2014 en 2015 bracht Voldoen aan de diagnostische criteria voor fibromyalgie? Doe de test )

Ze onderzochten het vermogen van een test (de MGH Small-fibre Symptom Survey – MGH-SSS ) om mensen met fibromyalgie te identificeren die PNPF hebben. Deze test kwantificeert de aanwezigheid en de ernst van de meest voorkomende symptomen gerapporteerd door PNPF-patiënten, ongeacht de oorzaak.

Van de 39 mensen met fibromyalgie, 14 hadden PNPF bevestigd door huidbiopsie en / of autonoom zenuwstelsel functietest (2) en 25 niet. De onderzoekers analyseerden, met behulp van de MGH-SSS, de verschillen in symptomen tussen de twee groepen.

De algehele ernst van de pijn was niet verschillend tussen de twee groepen (met en zonder PNPF). De ernstigste symptomen waren pijn, waaronder diepe pijn, vermoeidheid en verminderd uithoudingsvermogen of kracht voor activiteiten.

Onder in MGH-SSS genoemde individuele symptomen, de aanwezigheid van paresthesie (tintelingen of naalden) was de enige die in de groep met neuropathie (3,14 vaker werd tegen 2,28 op een schaal van 0 4). De link met dit symptoom is aannemelijk, noteren de onderzoekers, omdat paresthesias, die worden aangetroffen in de helft van de mensen met PNPF, worden veroorzaakt door de spontane activiteit van huidzenuwen myelinated gerelateerde . Dit symptoom is zeer specifiek voor de betrokkenheid van het zenuwstelsel.

Maar gelet op de symptomen per categorie, was de algehele score voor de categorie vasculaire symptomen, die de autonome zenuwstelselstoornis weerspiegelt (2) , ook hoger bij deelnemers met neuropathie. Deze categorie omvatte de items: “huid met ongebruikelijke kleur- of kleurveranderingen”, “minder haargroei op de benen”, “verandering van transpiratie op het lichaam”, “zwelling van de handen of voeten” en “huid die jeukt zonder reden.

”  Aldus zou screening op deze specifieke symptomen kunnen helpen bij het identificeren van fibromyalgiepatiënten die het meest waarschijnlijk biomarkers van PNPF presenteren,  ” concluderen de onderzoekers.

”  Screening op PNPF wordt gerechtvaardigd door het feit dat, in tegenstelling tot fibromyalgie, de medische oorzaken soms kunnen worden geïdentificeerd en definitief worden behandeld of genezen,  ” verklaren ze.

Hier zijn andere studies van het team van Anne Louise Oaklander gerapporteerd door Psychomedia:

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.