Fibromyalgie wordt ten slotte erkend als een officiële diagnose!

fibromyalgie heeft eindelijk zijn eigen officiële diagnostische code in de ICD-10-CM-codes die formeel zijn goedgekeurd in de VS.
ICD-10-CM, dat staat voor Internationale Classificatie van Ziekten, 10de Revisie, Klinische Modificatie, is een lijst met diagnostische codes die door de Centra voor Medicare en Medicaid Services en het National Center for Health Statistics worden verstrekt voor medische rapportage in de VS De ICD-10-CM is gebaseerd op de ICD-10, de statistische classificatie van ziekten, gepubliceerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

ICD-codes worden gebruikt door iedereen in de gezondheidszorg, waaronder artsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Ze worden gebruikt om gediagnosticeerde ziekten en aandoeningen te identificeren en classificeren.

Vóór 1 oktober, toen een patiënt met fibromyalgie werd gediagnosticeerd, moesten artsen de algemene code 729.1 gebruiken – Myalgie en myositis, niet gespecificeerd. Elke vorm van spierpijn of -ontsteking zou onder die code kunnen worden opgenomen. Maar nu wordt FM herkend als een afzonderlijke entiteit met een eigen code: M79.7 – Fibromyalgie.

Waarom is dit belangrijk?

Er zijn tal van potentiële voordelen van een ICD-10-CM-code voor fibromyalgie, maar er komen met name vier snel bij me op.

Het feit dat fibromyalgie zijn eigen diagnostische code heeft, maakt het voor artsen bijna onmogelijk om erop te blijven aandringen dat het niet echt is. De Wereldgezondheidsorganisatie en de Amerikaanse regering hebben het hun officiële goedkeuringsstempel gegeven.
De ICD-10-CM-codes worden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, Medicare en Medicaid bij het nemen van vergoedingsbeslissingen. Tot nu toe hebben sommige verzekeringsmaatschappijen geweigerd om behandelingen voor fibromyalgie te behandelen, waarbij ze erop aandrongen dat het geen echte ziekte was. Ze kunnen die claim niet meer maken.
Hoewel claims over invaliditeit niet uitsluitend op basis van een diagnose worden vastgesteld, zal het hebben van fibromyalgie als een legitieme diagnose één reden die soms als basis voor ontkenning wordt gebruikt, elimineren en claims voor invaliditeit een beetje gemakkelijker maken om te winnen.
Een duidelijke diagnostische code zal de consistentie in fibromyalgie-onderzoek verbeteren. Ginevra Liptan, MD, merkte op in haar recent artikel in het National Pain Report : “De nieuwe code zal ook nauwkeuriger onderzoek mogelijk maken naar de uitkomsten van fibromyalgie-behandelingen, omdat de gegevens voor veel van deze observationele onderzoeken worden verzameld door het volgen van diagnosecodes. Zonder zijn eigen diagnosecode, zijn fibromyalgieonderzoeken belemmerd door afgezwakte gegevens van de inclusie van patiënten die geen fibro hadden, maar een andere ziekte die spierpijn veroorzaakte. “

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.