Fibromyalgie verhoogt uw risico op het metabool syndroom

Een van de ergste dingen over fibromyalgie is dat het het vaak moeilijk maakt om te oefenen. De fysieke pijn en vermoeidheid zorgen ervoor dat mensen die aan de aandoening lijden, te vaak in bed blijven steken. Als gevolg hiervan hebben mensen met fibromyalgie vaak moeite met het beheersen van hun gewicht. En dat kan niet alleen de hoeveelheid pijn verhogen die je ervaart, het kan ook het risico inhouden van iets dat metabool syndroom wordt genoemd.

Metabool syndroom kan ook het risico op diabetes en cardiovasculaire problemen vergroten. Daarom is er duidelijk een glibberige helling die van fibromyalgie naar het metabool syndroom leidt naar aandoeningen zoals hartaanvallen en beroertes. Laten we het hebben over wat metabolisch syndroom is, hoe het gerelateerd is aan fibromyalgie en wat u kunt doen om het te behandelen.

Wat is metabolisch syndroom?

Metabool syndroom is een reeks verschillende symptomen die samen voorkomen. Die symptomen zijn onder meer hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, ongezond cholesterolgehalte en buikvet. Elk van deze symptomen verhoogt het risico op ernstige gezondheidsproblemen op zichzelf, zoals een verhoogd risico op diabetes, beroertes en hartaanvallen.

Dus als u alle symptomen samen in de vorm van het metabool syndroom hebt, kan dit levensbedreigend zijn.

Metabolisch syndroom is ook zeer gewoon. Naar schatting heeft één op de vier Amerikaanse volwassenen de aandoening. Het meest voor de hand liggende symptoom van de aandoening is het hebben van een grote hoeveelheid lichaamsvet. Dat is vooral waar als het vet zich concentreert rond de taille.

Bovendien kan iemand die lijdt aan de aandoening symptomen opmerken die vergelijkbaar zijn met diabetes als gevolg van verhoogde bloedsuikerspiegels zoals dorst, vermoeidheid en wazig zien.

De andere problemen van de aandoening, zoals verhoogde cholesterol en hoge bloeddruk, veroorzaken meestal geen merkbare symptomen, waardoor ze bijzonder gevaarlijk kunnen zijn.

Metabool syndroom loopt meestal in gezinnen. En er lijkt ook een significante relatie te bestaan ​​tussen het metabool syndroom en chronische pijnaandoeningen zoals fibromyalgie.

Hoe is het gerelateerd aan fibromyalgie?

We zijn niet zeker wat het metabool syndroom veroorzaakt. Hormonale veranderingen kunnen een rol spelen in de aandoening. Mensen met de aandoening vertonen vaak tekenen van insulineresistentie. Obesitas kan leiden tot insulineresistentie, die de andere symptomen van de aandoening veroorzaakt. Of het kan zijn dat de insulineresistentie leidt tot obesitas. Op dit moment is de exacte relatie niet goed begrepen.

Maar er zijn ook een paar dingen die zeker iemand waarschijnlijker maken om het metabool syndroom te ontwikkelen. Obesitas, een zittende levensstijl, slecht dieet, slaapstoornissen en stress lijken allemaal uw risico aanzienlijk te verhogen.

En natuurlijk zijn veel van die risicofactoren gebruikelijk bij mensen met fibromyalgie. De chronische pijn en vermoeidheid van fibromyalgie maken het moeilijk om lichaamsbeweging te krijgen of een gezond dieet te behouden. Dientengevolge worstelen veel mensen met fibromyalgie met overgewicht. Bovendien is het leven met chronische pijn duidelijk extreem stressvol. En na verloop van tijd maken al die risicofactoren iemand met fibromyalgie waarschijnlijker in het ontwikkelen van het metabool syndroom.

Gelukkig zijn er manieren om de aandoening te helpen beheren.

Wat kan je doen om het te behandelen?

Het belangrijkste bij het beheersen van het metabool syndroom is om veranderingen in de levensstijl aan te brengen om je lichaamsvet te verminderen. Het verliezen van slechts enkele kilo’s kan een groot verschil maken als het gaat om de ernst van uw symptomen.

Uiteraard is het moeilijk om afvallen te beheren, bovenop het worstelen met fibromyalgie. Begin met kleine hoeveelheden lichaamsbeweging gedurende de dag. Slechts 45 minuten licht oefenen vijf keer per week kan voldoende zijn om af te vallen. En het is ook bewezen dat matig gewichtsverlies en lichaamsbeweging kunnen helpen voorkomen dat de insulineresistentie die gebruikelijk is in gevallen van metabool syndroom, zich ontwikkelt tot diabetes.

In bredere zin is afvallen niet voldoende. Je moet ook een verbintenis op lange termijn aangaan om het gewicht weg te houden. Dat kan ernstige veranderingen in uw levensstijl vereisen. Het goede nieuws is dat hoe langer je deze veranderingen bijhoudt, hoe gemakkelijker ze zullen zijn om in de toekomst te behouden.

Anders is de behandeling van de aandoening grotendeels gericht op het beheersen van de symptomen. De hoge bloeddruk is vooral belangrijk om te controleren, omdat dit kan leiden tot hartaanvallen of beroertes. Er zijn een aantal medicijnen die artsen kunnen voorschrijven om hoge bloeddruk te behandelen.

En door genoeg gewicht te verliezen en het uit te houden, kun je eigenlijk veel van de complicaties van het metabool syndroom terugdraaien. Dus als u worstelt met het metabool syndroom, raadpleeg dan uw arts voor hulp bij afvallen, het is van vitaal belang om de aandoening te behandelen.

Dus, heb je aan het metabool syndroom geleden? Denk je dat het gerelateerd is aan het hebben van fibromyalgie? Laat het ons weten in de comments.

Bron> http://www.fibromyalgiatreating.com/metabolic-syndrome/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=Fibromyalgia

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.