8 Gemeenschappelijke triggers die leiden tot fibromyalgie

Hoewel de precieze oorzaak van fibromyalgie nog steeds onbekend is, is het duidelijk dat bepaalde gebeurtenissen fibromyalgie kunnen veroorzaken. Vaak leidt een ervaring met veel fysieke of emotionele stress tot fibromyalgie. Weten wat je chronische pijn veroorzaakte, kan je een bovenhand geven bij het verbeteren van je conditie. Enkele van de meest voorkomende triggerende evenementen zijn ..

Fibro Trigger # 1: Stress

Extreme stress kan fibromyalgiesymptomen veroorzaken. Naarmate stress in ons ontstaat, om welke reden dan ook, kan plotseling een opflakkering van fibromyalgie optreden. Het identificeren van fibromyalgie als gevolg van stress en het omgaan met het zijn beide moeilijk.

 

Fibro Trigger # 2: onvoldoende slaap

Een gebrek aan slaap of een verandering in het slaappatroon kan na verloop van tijd fibromyalgie veroorzaken. Sommigen geloven dat onvoldoende slaap ervoor kan zorgen dat het lichaam de productie van serotonine, een neurotransmitter die de pijn matigt, vermindert, wat resulteert in een verhoogde pijngevoeligheid.

Fibro Trigger # 3: Lage hormonale niveaus

Onderzoek toont aan dat de hersenen van fibromyalgiepatiënten zeer lage hormoongehalten bevatten, zoals dopamine, serotonine en noradrenaline. Dit is een hoofdreden voor de ontwikkeling van fibromyalgie, omdat deze hormonen de eetlust, slaap, stemming, algemeen gedrag en reactie op stress beïnvloeden. Wat nog belangrijker is, deze hormonen hebben ook te maken met het verzenden van pijnberichten naar de hersenen. Mensen die gevoelig zijn voor lage hormonale niveaus zijn vrouwen na de menopauze of vrouwen die een depressie ervaren.

 

Fibro Trigger # 4: Eten

Net zoals sommige voedingsmiddelen zoals fruit en groenten fibromyalgie kunnen helpen, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die het activeren. Sommige voedingsmiddelen die pijngevoeligheid kunnen verhogen, zijn bijvoorbeeld suiker, MSG en kunstmatige zoetstoffen.

Fibro Trigger # 5: letsel

Fibromyalgie kan ook worden veroorzaakt door verwondingen als gevolg van een ongeluk, vooral wanneer het hoofd, nek en de wervelkolom betreft. Bijvoorbeeld, een slachtoffer van een auto-ongeluk, of een persoon die lijdt aan RSI, zoals het carpel-tunnelsyndroom, kan fibromyalgie ontwikkelen. Hoewel in zeldzamere gevallen, kunnen kleine ongevallen zoals uitglijden en vallen ook leiden tot fibromyalgie.

 

Fibro Trigger # 6: Veranderingen in de chemicaliën in het zenuwstelsel

Een opmerkelijke trigger voor fibromyalgie is wanneer er een verandering is in de manier waarop het centrale zenuwstelsel reageert op pijnberichten in het lichaam. Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de chemische veranderingen die in het zenuwstelsel aanwezig zijn. Het centrale zenuwstelsel stuurt informatie naar alle delen van het lichaam via een netwerk van speciale cellen. Elke verandering in de manier waarop dit netwerk werkt, kan fibromyalgie tot gevolg hebben.

Fibro Trigger # 7: Genetica

Genetica zou volgens onderzoekers ook fibromyalgie kunnen veroorzaken. Het kan van moeder op dochter worden doorgegeven. Wanneer iemand met deze genetische aanleg te maken heeft met fysieke of emotionele stressoren zoals een ernstige ziekte of een trauma, is er een verandering in de manier waarop zijn of haar lichaam reageert op deze stress. Deze verandering kan leiden tot verhoogde pijngevoeligheid over het hele lichaam.

 

Fibro Trigger # 8: Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen die de gewrichten, spieren en botten aantasten, kunnen ook fibromyalgie veroorzaken. Deze aandoeningen zijn osteoartritis, reumatoïde artritis, lupus, temperomandibulaire stoornis en spondylitis ankylopoetica.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.