Hallo, mijn naam is fibromyalgie. Dit is hoe ik je leven ga veranderen ..

Hallo, mijn naam is fibromyalgie. Dit is hoe ik je leven ga veranderen ..

Hallo, mijn naam is fibromyalgie. Ik ben hier om mezelf voor te stellen en om je te vertellen hoe ik je leven ga veranderen. Ik wil meedoen aan hun werkleven, sociale activiteiten, gezinsleven, huishoudelijke taken, rusttijd, in al zijn aspecten. In het begin zul je niet weten dat ik het ben. Je denkt misschien dat je gewoon oud wordt en sommige dingen veranderen natuurlijk. Je zult echter snel ontdekken dat ik elk deel van je leven heb beïnvloed en dat dingen drastisch kunnen veranderen.

 

Ik wil je leren kennen, elke vezel van je wezen. Wat doet het signaal? Wat boeit jou? Wat houdt je betrokken bij sociale activiteiten? Wie zijn je vrienden? Steunt uw familie u? Zullen je vrienden en familie me omhelzen zoals ik ze knuffelde en ving?

Laten we eens kijken, wat kan ik eerst leren? Ik denk dat ik me eerst zal concentreren op je werkleven. Is het je opgevallen dat na een tijdje aan een van die tafels te hebben gewerkt, het een strijd is om op te staan ​​en consequent te zijn? Ja, dat ben ik! De pijn die je voelt, is niet alleen het effect van veroudering, maar de effecten van mij, je nieuwe vriend. Wat verandert er nog meer op het werk? Vindt u het lastiger om u te concentreren en alle veranderingen te volgen die zich voordoen in uw afdeling en bedrijf? Ben je gemakkelijk in de war en kun je je niet goed concentreren? Dit alles sta ik in je leven. In een korte tijd ontbreekt het je misschien aan veel werk en twijfel je aan je prestaties. Als dit gebeurt, moet u uw arts raadplegen en de nodige aantekeningen verkrijgen om uw werk en / of uw voordelen te beschermen.

Een ding dat ik zeker zal veranderen, is je gewoonte om te slapen. Je voelt je waarschijnlijk niet uitgerust na een volledige nachtrust. Zelfs als je de hele nacht hebt geslapen, voel je je nog steeds moe. Dat ben ik, opnieuw, stotend mijn hoofd in een deel van je leven dat van invloed zal zijn op alle andere gebieden van je leven. Samen met de pijnen en pijnen breng ik vermoeidheid met me mee. In het begin kun je echt genieten van langer in bed blijven, maar na een tijdje zullen jij en ik woorden hebben over hoe lui je je voelt. Het is niet mijn bedoeling om je zo te laten voelen. Ik wil alleen maar opgemerkt worden en de vermoeidheid doet me echt opvallen. Ik wil graag het middelpunt van de aandacht zijn. Als je meer tijd in bed wilt doorbrengen, doe dan een paar dingen die het aangenamer maken. Haal bijvoorbeeld een aantal sets van uw favoriete zachte bladen. Leg wat gemakkelijk leesbare boeken, woordpuzzels, kleurboeken en andere gemakkelijke dingen die je leuk vind bij je bed. Als je de energie hebt, doe dan iets waarvan je geniet. Vergeet niet het water naast je bed te houden. Je zult gehydrateerd moeten blijven.

 

Dan zul je misschien ontdekken dat je sociale leven wordt geruïneerd. Ik zal me mengen in uw weekendplannen, of ze uitgaan met vrienden, naar de kerk gaan, een sportteam spelen of gewoon genieten van een weekend aan de kust. Als je vrienden me accepteren in je leven, zullen ze het begrijpen. Ze kunnen zelfs werken met hun nieuwe schema’s om tijd met je door te brengen. Dat zijn een paar geweldige vrienden die je hebt! Bedank dat soort vrienden, omdat veel mensen met wie ik samenleef de neiging hebben het contact met vrienden te verliezen, die ze niet beetje bij beetje begrijpen. Weet je, het kan nuttig zijn om hen alles over mij te vertellen en hoe je leven zal worden beïnvloed. Ik weet dat het beschamend is, maar dat is misschien wel het beste advies voor jou. Misschien zal dat je vrienden helpen begrijpen dat het niet de manier is waarop je ervoor kiest om nu te zijn en dat je zult vechten wanneer je kunt.

Je familie zal me heel goed leren kennen. Er kunnen dagen zijn dat u ze niet ziet, zelfs als u in hetzelfde huis woont. Je brengt waarschijnlijk een dag hier en daar door in je slaapkamer, omdat alleen het idee om op te staan ​​vermoeiend is. Als je kunt, informeer ze dan van tevoren wanneer ik je meer lastig ga vallen. Tijden wanneer het weer aan het veranderen is, koud of nat, lijkt dit mijn favoriete moment om te storen. Zorg ervoor dat je familie weet dat je van ze houdt en probeer ze niet te vermijden. Misschien kan ik op de dagen dat ik je met rust laat, met je gezin samenwerken om maaltijden van tevoren te bereiden. Dan hoeven ze alleen nog maar het eten te verwarmen. Natuurlijk kan een tekort aan hamburgers of taco’s ook een uitstekende optie zijn. Probeer verse groenten en fruit in het huis te houden, zodat er gezonde opties zijn, niet alleen voor ons, maar voor het hele gezin. Sommige families die ik ken, ondersteunen elkaar. Helaas zijn dat niet allemaal zo. Heb een open discussie over wie ik ben en de effecten die ik heb op jou, zodat ze me volledig begrijpen. Bekijk indien mogelijk persoonlijk of online ondersteuningsgroepen voor de families van de mensen die ik ontmoet. Dat kan hen helpen mijn totale impact op hun leven te begrijpen.

Ik hou van je huis. We zullen daar nu veel blijven. Soms zal het lijken alsof ik je belet te doen wat nodig is om het georganiseerd en schoon te houden. Heb geduld met jezelf. Laten we samen opstaan ​​en beetje bij beetje doen. De gerechten kunnen bijvoorbeeld in stappen worden gemaakt. Leeg eerst de vaatwasser en bewaar de schone. Heb je rust nodig? Doe het dan! Start dan met het vullen van de vaatwasser met vuile vaat. Drinken is langzaam en gemakkelijk indien nodig. Als er gerechten zijn die met de hand moeten worden gewassen, laat ze dan even in water en zeep weken. Zodra u klaar bent om op te staan ​​en iets meer te doen, zijn ze gemakkelijker schoon te maken. Was kleding op dezelfde manier. Doe de ladingen wanneer je energie hoog is. Het kan een dag of twee duren, dus plan eerst de behoeften. Kun je hulp vragen aan familieleden? Immers, Het is ook jouw kleding en jouw gerechten! Als je iets bereikt, doe dan een feestelijke dans of kijk gewoon in de spiegel en feliciteer jezelf. Je bent geweldig! Zelfs bij mij aan elke zijde van de weg, heb je een aantal dingen gedaan. Soms is de beste persoonlijke verzorging het aanmoedigen van jezelf met positieve gedachten en blikken.

Nu dat ik erover nadenk, maak een lijst van alle dingen die je leuk vindt aan jezelf. Houd die lijst bij voor die momenten waarop je je echt niet zo goed voelt over jezelf. Houd een dagboek bij de hand en herken jezelf en de dingen die je dagelijks bereikt. Misschien gaat het gewoon van de slaapkamer naar de woonkamer om tv te kijken. Misschien is hij aan het douchen en zijn haar wassen. Er zullen momenten zijn dat ik zal proberen te voorkomen dat je je tanden poetst. Als je je zo voelt, sta dan op en poets je tanden en noteer het als een prestatie. Kijk in de gootsteen in de spiegel en zeg tegen jezelf “goed werk”.

Onthoud,  mijn  naam is fibromyalgie. De jouwe niet! Je bent gewoon iemand die leert met mij te leven. Sommige dagen zullen beter zijn dan andere, het is waar. Je bent echter altijd een geschenk. Je wordt altijd geliefd (zelfs als je er geen zin in hebt). Je worstelt om je leven en dat van je familie zo goed mogelijk te maken en dat is geweldig. Op dezelfde manier dat we proberen inspirerende woorden te uiten voor onze kinderen die leren (en soms falen) om nieuwe dingen te doen, leren ze om te leven met een aandoening. Jij   bent niet de voorwaarde. Zoek naar manieren om die positieve gedachten over jezelf op je pad te houden. Je bent tenslotte geweldig!

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.