FIBROMYALGIA: DE ZIEKTE VAN ZIJN

Een jonge man zegt in een video: “Ik heb mezelf niet gedood, ik heb fibromyalgie gedood.” In welke mate van wanhoop kan ziekte tot dit gebeuren leiden?

Ik was geschokt, de video gevonden op sociale netwerken bij het voorbereiden van een conferentie met het onderwerp en de titel in deze kolom. Een jonge Spaanse man neemt een video op waarin hij zegt: “Ik heb geen zelfmoord gepleegd, ik werd gedood door fibromyalgie”. In welke mate van wanhoop kan een ziekte tot dit gebeuren leiden? Ik kan het me nauwelijks voorstellen. Wie niet in zijn schoenen staat, begrijpt het verre van, zoals zoveel dingen in het leven die we denken en beoordelen, zonder dat we ze hebben geleefd of ervaren. Wat ik wel weet, is wat ik als arts heb ervaren, dagelijks geconfronteerd met mensen met deze situatie. Ik weet ook wat mijn patiënten bereikt hebben, degenen die een kwantumsprong hebben gemaakt in de benadering van hun situatie en de uitdaging van het leven aanvaardden om hun koers te veranderen. Ze verbeterden

Zo complex is fibromyalgie, dat sommige artsen hebben gesuggereerd dat het niet eens een ziekte is. Het is echt een syndromatisch complex dat meerdere organen, systemen en functies van de mens omvat. Slaapstoornis; depressie, angst of andere psychologische symptomen; intestinale betrokkenheid; chronische vermoeidheid; mislukkingen van aandacht, geheugen; urinaire verplichting; tintelingen in ledematen; hoofdpijn; eindelijk wat zijn naam vindt, algemene spierpijn, vaak arbeidsongeschikt.

Zo complex is fibromyalgie dat sommige artsen hebben gesuggereerd 
dat het niet eens een ziekte is. 
Uw syndromaat begaat meerdere organen, systemen en functies

De bedevaart door verschillende artsen, specialiteiten, instellingen en ongehuwden leidt meer tot teleurstelling, frustratie en woede dan bij andere ziekten. De hoop verdwijnt langzaam, waardoor het pijnlijker en frustrerender wordt. (Ik spreek niet alleen over allopathische medicijnen, maar ook over het zogenaamde alternatief). Zeker, onmiskenbaar, er zijn ook mensen die hun symptomen verlichten, die van spontane genezing hebben ze ook gezien.

Wat ik heb waargenomen is dat de persoon die zich bewust wordt van zijn leven, van wat verkeerd is, van de onbevredigende en besluit om diepgaande veranderingen in zijn levensstijl aan te brengen, verbetert. Vooral wie herstelt wat hij liefheeft, wat hij altijd al wilde zijn en doen. Wie neemt de teugels van zijn leven in zijn handen en beslist voor zijn eigen bestwil en niet alleen dat van anderen. Beslis voor de liefde voor jezelf. Hij trekt zich terug uit wat volgens hem schadelijk voor hem is en selecteert alleen datgene wat hem troost biedt. Verbetering. – Nee, het is niet gemakkelijk om een ​​baan te verlaten met alle economische zekerheid die het biedt, maar waarin we geforceerd werken, met ongenoegen, met tegenzin – en hetzelfde kan worden gezegd over een paar, vriendschappen, gewoonten, verslavingen en nog veel meer.

Ik heb zonder enige twijfel opgemerkt dat het terugkeren naar het pad van lang uitgestelde dromen een helende factor is. Moed en moed zijn vereist om dit te doen, meer als ze verborgen zijn onder alle malaise die fibromyalgie produceert. Nee, het is geen wondermiddel, anderen vechten ervoor en de pijnen blijven in meer of mindere mate bestaan.

Deze opiniestorm, over een ziekte die steeds vaker wordt ontdekt, dient als verklaring voor:

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.