6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

De pijn van fibromyalgie  kan gemakkelijk je hele leven ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring die je niet in staat stelt dingen te doen die anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Maar terwijl deze pijn het meest zichtbare symptoom is en degene die normaal voor het eerst mensen naar de dokter stuurt, zijn er veel pijnloze symptomen van fibromyalgie.

pijnloze symptomen van fibromyalgie

En omdat veel van deze symptomen geen dingen zijn die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, blijven ze vaak onopgemerkt, wat een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze symptomen van fibromyalgie waar je op moet letten.

6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

Fibro Fog

Een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie – en een die moeilijk te herkennen is – is wat ”  fibro-mist  ” wordt genoemd. In wezen is het een soort mentale waas dat van tijd tot tijd mensen met fibromyalgie treft en een reeks mentale stoornissen veroorzaakt. symptomen.

Meestal maakt fibro-mist het moeilijk om je te concentreren op alledaagse taken of vergeet je de simpele details die je net hebt geleerd. Het is niet ongebruikelijk dat iemand met een fibro-mist iets doet als het achterlaten van hun huissleutels of een half uur op zoek is naar hun mobiele telefoon om te beseffen dat het in hun de hand.

Je zou zelfs de namen kunnen vergeten van de mensen die je net ontmoet hebt, wat best gênant kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die iedereen van tijd tot tijd overkomen, waardoor het moeilijk wordt om dit symptoom onmiddellijk te associëren met fibromyalgie. Maar als je constant moeite hebt om je te concentreren, is het mogelijk dat je een fibro-mist hebt.

angst

Angst is een ander veelvoorkomend pijnloos symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen zich af en toe angstig en veel mensen over de hele wereld hebben last van angststoornissen. 18%  van alle Amerikanen lijdt bijvoorbeeld  elke dag aan ernstige angst, waardoor het de meest voorkomende geestesziekte in het land is.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als u regelmatig paniekaanvallen of angstgevoelens ervaart, u mogelijk de aandoening heeft.

Frequente stoelgang

Prikkelbare darmsyndroom  is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft   . En het wordt gekenmerkt door een breed scala aan problemen met uw darmen. Het kan je constiperen of het tegenovergestelde doen en ervoor zorgen dat je veel diarree hebt. Dit is eigenlijk een veel ernstiger probleem dan de naam doet vermoeden.

Maar fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die lijken op IBS. En mensen met fibromyalgie voelen zich vaak gestrest of hebben vaak een stoelgang.

Dus als u vaak (of niet vaak genoeg) naar de wc gaat, kunt u last hebben van fibromyalgie.

Frequent urineren

Een andere vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is  frequent urineren  . In wezen zal iemand die lijdt aan dit symptoom beseffen dat ze een oncontroleerbare drang hebben om vaak te plassen, ongeacht hoeveel ze drinken of hoe vaak ze gaan.

En hoewel dit misschien geen serieus probleem lijkt, stel je eens voor dat je heel erg moet plassen maar niet kunt opstaan ​​vanwege je ernstige fibromyalgiepijn. Of stel je voor dat je een beetje slaapt, je kunt worden onderbroken door de noodzaak om de badkamer te gebruiken. Dit maakt een frequente aandrang om een ​​nogal ongemakkelijk symptoom te plassen.

jeuk

Jeuk  is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is een van de meest irritante. Sommige mensen met jeukende fibromyalgie zeggen zelfs dat het erger is dan pijn. In wezen is het een gevoel van kruipende beestjes op je huid of ernstige jeuk die je niet lijkt te genezen.

Geen enkele hoeveelheid crèmes of lotions lijkt echt te helpen en schraapt gewoon je bloederige huid zonder enige opluchting. Natuurlijk associëren maar weinig mensen jeuk met fibromyalgie, waardoor het een heel gemakkelijk symptoom is om over het hoofd te zien.

Tintelingen of gevoelloze handen en voeten

Naast de pijn van fibromyalgie, veroorzaakt het andere sensaties in uw lichaam. Een van de meest voorkomende is een  tintelend gevoel  in de handen of voeten. Je herkent het gevoel waarschijnlijk als wat je voelt als je leden “in slaap vallen”.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledematen, gevolgd door een sensatie van pinnen en naalden bij het terugkeren van het gevoel. Maar terwijl iedereen van tijd tot tijd een slaperig lid heeft na het slapen of erop zitten, kan het gevoel van fibromyalgie op elk moment optreden en wordt het meestal over het hoofd gezien door mensen die aan de ziekte lijden.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Zorg er dus altijd voor dat je de symptomen aandachtig bekijkt en ga naar de dokter als ze dat wel zijn 

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.