Lady Gaga bespreekt fibromyalgie in Vogue Cover Story

Lady Gaga verschijnt op de cover van de nieuwste editie van Vogue Magazine en geeft een interview over haar aankomende film  A Star is Born  met Bradley Cooper. In de film speelt ze een singer-songwriter ontdekt door Coopers drank-en-pil-verslaafde country music ster. Het is haar eerste hoofdrol in een speelfilm en het genereert gigantische Oscar-buzz.

Lady Gaga Vogue

Maar wat ons interesseert, is haar discussie over fibromyalgie, posttraumatische stressstoornis en angst. Ze ging naar buiten met haar diagnose toen ze gedwongen was om een deel van haar tournee in februari te annuleren . Ze laat zich ook zien door een flare-up te gaan in haar Netflix-documentaire, Gaga: Five Foot Two .

In het Vogue-stuk gaat ze direct in op de onzichtbare aard van fibromyalgie:

“Ik raak geïrriteerd met mensen die niet geloven dat fibromyalgie echt is. Voor mij, en ik denk voor vele anderen, is het echt een cycloon van angst, depressie, PTSS, trauma en paniekstoornis, die het zenuwstelsel allemaal overdriveert, en dan heb je zenuwpijn als gevolg. Mensen moeten meer compassievol zijn. Chronische pijn is geen grapje. En het is elke dag wakker worden zonder te weten hoe je je gaat voelen. “

Nog enkele hoogtepunten:

  • Lady Gaga bespreekt haar ervaring als een overlevende van aanranding en zegt: “Niemand anders wist het. Het leek bijna alsof ik het uit mijn hersenen probeerde te wissen. En toen het eindelijk uitkwam, was het als een groot, lelijk monster. En je moet het monster onder ogen zien om te genezen. ‘
  • Ze bespreekt de PTSS die ze heeft opgelopen als gevolg van de aanval en haar overtuiging dat het gedeeltelijk haar fibromyalgie heeft veroorzaakt.
  • “Het wordt elke dag beter,” zegt ze, “omdat ik nu fantastische artsen heb die voor me zorgen en me klaar maken voor de show.”

Verder lezen:

  • Lady Gaga opent de deuren over A Star Is Born, MeToo, and a Decade in Pop – Vogue
  • Lady Gaga deelt hoe het is om te leven met trauma, psychische aandoeningen en fibromyalgie – The Mighty
  • De Netflix-documentaire van Lady Gaga legt Fibromyalgie voor en midden – Fibromyalgie behandelen
Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.