Behandeling voor patiënten met psoriatische artritis en fibromyalgie

Fibromyalgie is een vreemde aandoening en we begrijpen niet volledig wat de oorzaak ervan is. Daarom worden er de hele tijd studies uitgevoerd om meer over deze ziekte te weten te komen. Wanneer stoornissen samenvallen met fibro, weten we niet altijd waarom, omdat we de oorzaken van fibro niet volledig begrijpen. De verbindingen die sommige onderzoekers maken tussen aandoeningen en fibromyalgie lijken soms zwak, maar de hoop is dat elke connectie ons kan helpen om Fibro beter te begrijpen. Eén zo’n geval is het verband tussen Artritis psoriatica en fibromyalgie. Eén studie toont aan dat fibromyalgie ongeveer 50% van de tijd wordt gevonden bij patiënten met psoriatische artritis. Het omgekeerde is echter niet noodzakelijk waar. Mensen met fibromyalgie zijn niet per se meer geneigd om Artritis psoriatica te hebben. Dat betekent dat er een populatie van mensen is die lijden aan Artritis psoriatica en fibromyalgie. Dit artikel is bedoeld voor mensen die lijden aan Artritis psoriatica en fibromyalgie en die verlichting zoeken bij het ongemak van Artritis psoriatica.

psoriatische arthritis

Psoriatische artritis (PsA) is een aandoening die is gebaseerd op het immuunsysteem. PsA zorgt ervoor dat het lichaam gewrichten en de omliggende weefsels (inclusief de huid) aanvalt. Als gevolg daarvan produceert het lichaam extra huidcellen om te bestrijden wat het lichaam als een beschadigde huid waarneemt. Het resultaat is gewrichtspijn, ontsteking en de opbouw van huidcellen onder het oppervlak van de huid, plaques genaamd, die jeuken, verbranden en schilferen. Wanneer u deze aandoening behandelt, moet u de interne gewrichtsontsteking, de externe jeuk en schilfering aanpakken.

Gewrichtsontsteking

Er zijn verschillende opties om de inwendige ontsteking te behandelen. Hier zijn een blik op de behandelingsopties en remedies voor ontsteking geassocieerd met PsA.

Niet-steroïde  anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s)

Ibuprofen (Advil) en Naproxen Sodium (Aleve) zijn de meest voorkomende NSAID’s die worden gebruikt om de ontsteking geassocieerd met PsA te behandelen. Er zijn ook anderen die niet noodzakelijkerwijs over de toonbank worden verkocht, en ze kunnen worden voorgeschreven door uw arts. Sommige NSAID’s werken beter dan andere en velen vielen niet of nauwelijks onder hen.

Ziekte Modificerende anti-reumatische geneesmiddelen (DMARD’s)

DMARD’s zijn over het algemeen corticosteroïden die oraal of via injectie worden ingenomen. Deze steroïden verminderen ontstekingen en vertragen de verslechtering van het gewricht. Ze werken goed voor opflakkeringen, maar ze worden niet aanbevolen om te worden gebruikt voor langere tijd. Langdurig gebruik kan negatieve effecten veroorzaken in plaats van PsA te helpen.

Biologic Drugs

Biologics zijn afgeleid van biologische bronnen en het zijn eiwitten die de immuuncellen blokkeren die PsA kunnen veroorzaken. deze geneesmiddelen worden toegediend via intraveneuze infusie (IV) en een arts moet de patiënt doorverwijzen naar de behandeling.

Natuurlijke remedies en dieet

Eén methode om deze ziekte te behandelen is om het lichaam te helpen bestrijden tegen ontstekingen die worden veroorzaakt doordat het lichaam zijn cellen aanvalt. Dit kan worden gedaan via verschillende natuurlijke methoden, waaronder supplementen en voeding. Met inbegrip van visoliën, hennepzaden, kurkuma (curcumine), gember, knoflook en andere ontstekingsremmende stoffen in uw dieet zullen het lichaam helpen ontstekingen te bestrijden.

Kool teer

Het is zo smerig als het klinkt. Deze remedie is afgeleid van steenkool en het stinkt en vlekken. Het helpt echter om jeuk en ontsteking te blokkeren terwijl het de productie van huidcellen vertraagt.

Corticosteroïde crèmes

Deze crèmes zijn bedoeld om de ontsteking die de aandoening veroorzaakt te verminderen.

Behandeling met vitamine D en licht

Vitamine D-tekort komt veel voor bij mensen met PsA, en er is enig onderzoek dat suggereert dat vitamine D-suppletie de symptomen van PsA vermindert. Er is echter ook onderzoek dat suggereert dat vitamine D niets doet om de oorzaken van PsA aan te pakken. Dit is een goedkope en gemakkelijke oplossing, dus het is misschien de moeite waard om te proberen om te zien of het je helpt. Er zijn zalven en pillen die u kunt gebruiken om uw vitamine D op te wekken. Een andere veel voorkomende therapie is een zon- of lichttherapie waarbij u met UV-licht de natuurlijke productie van vitamine D van uw lichaam verhoogt.

Natuurlijke remedies

Er zijn verschillende chemicaliën en natuurlijke ingrediënten die verlichting kunnen brengen op de huid. Havermout, Aloë Vera, appelciderazijn, theeboom en muntetherische oliën en dode zeezouten zijn allemaal gezegd om de symptomen van PsA op de een of andere manier te helpen.

We hopen dat deze informatie verlichting zal brengen voor diegenen die lijden aan Artritis psoriatica en fibromyalgie. Geef ons wat commentaar. Heb je een van deze oplossingen geprobeerd? Welke bieden betere verlichting voor uw symptomen?

Referentie; http: //medlineplus247.com/treatment-for-those-with-psoriatic-arthritis-and-fibromyalgia/

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.