18 punten gebruikt om fibromyalgie te diagnosticeren

Waar doet het pijn?

Het diagnosticeren van fibromyalgie kan moeilijk zijn. Pijn is hoogst persoonlijk, dus iemands “ik ben helemaal gekwetst” is niet noodzakelijk hetzelfde als dat van iemand anders “ik heb overal pijn gedaan”.

Daarom controleren artsen vaak bepaalde gevoelige punten op het lichaam als het gaat om het diagnosticeren van fibromyalgie. Deze 18 punten (9 paar) hebben de neiging pijnlijk te zijn wanneer ze worden ingedrukt en kunnen pijn verspreiden naar andere lichaamsdelen.

Amerikaanse College of Rheumatology richtlijnen suggereren dat mensen met fibromyalgie pijn hebben op minstens 11 van deze gevoelige punten wanneer een arts een bepaalde hoeveelheid druk uitoefent. Zoek uit of je pijn lijkt te kloppen.

 

Achterkant van de nek

Als u fibromyalgie heeft, kunt u gevoelige punten hebben aan de achterkant van de nek, waar de basis van de schedel en de nek samenkomen.Nekpijn kan ook worden veroorzaakt door verwondingen, reumatoïde artritis of activiteiten die de nek belasten, zoals slungelig of slapend in een ongemakkelijke houding.

 

ellebogen
Fibromyalgiepatiënten kunnen ook tederheid op hun onderarmen voelen, nabij de plooi van elke elleboog. De pijn heeft de neiging onder de vouw te zijn en naar de buitenkant van de arm toe.Andere oorzaken van elleboogpijn kunnen peesontsteking of RSI-klachten zijn.

 

Voorkant van de nek
Naast de achterkant van de nek zullen artsen potentiële fibromyalgiepatiënten onderzoeken op pijn aan de voorkant van de nek.Dit paar triggerpoints bevindt zich ruim boven het sleutelbeen, aan weerszijden van het strottenhoofd.

 

heupen
Heuppijn komt vaak voor bij mensen met artrose, maar mensen met artritis hebben de neiging om het in het gewricht te voelen.Daarentegen kunnen mensen met fibromyalgie een gevoelig punt hebben in de buurt van waar de bilspieren zich krommen om zich aan te sluiten bij de dijen.

 

Onderrug
De onderrug is een van de meest voorkomende lichaamsdelen om de bron van pijn te zijn. In totaal heeft meer dan 1 op de 4 Amerikaanse volwassenen lage rugpijn ervaren.Mensen met fibromyalgie kunnen echter pijn triggerpoints hebben aan de bovenkant van de billen, rechts onderaan de onderrug.

 

knieën
Hoewel knieproblemen vaak voorkomen bij mensen met fibromyalgie, kan de binnenkant van elke kniebeschermer zacht aanvoelen.

 

Bovenrug
Tedere punten zijn vaak locaties op het lichaam waar pezen en spieren samenkomen.Dit is het geval voor dit paar gevoelige punten, gelegen op de plek waar de rugspieren zich verbinden met de schouderbladen in de bovenrug.

 

schouders
Naast tederheid in de bovenrug hebben sommige mensen met fibromyalgie gevoelige punten net daarboven, halverwege de rand van de schouder en de onderkant van de nek.

 

Borst

Mensen met fibromyalgie kunnen gevoelige punten hebben aan weerszijden van het borstbeen, een paar centimeter onder het sleutelbeen (bij de tweede rib).

Het sternum, ook bekend als het borstbeen, helpt het hart en de longen te beschermen.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.