Cannabis proberen voor fibromyalgie Pijn

Fibromyalgie marihuana behandeling

Fibromyalgia marihuanaFibro-strijder Sarah Borien en RN Krystina Ostermeyer bekijken de voor- en nadelen van cannabis voor fibromyalgie.

Een recent onderzoek uit 2015 merkte op dat het gebruik van medische marihuana voor chronische pijn werd beschouwd als ‘meestal veilig’ – vooral als de mensen die het gebruikten eerder ervaring hadden met het medicijn.

De Canadese onderzoekstudie merkte op dat de medische gebruikers van marihuana, vergeleken met de controlegebruikers die geen medische marihuana gebruikten, meer kans hadden om “minder ernstige bijwerkingen te hebben … deze bijwerkingen omvatten hoofdpijn, misselijkheid, slaperigheid en duizeligheid.”

Deze studie bespreekt chronische pijn in het algemeen – maar kan medische marihuana helpen bij een chronische pijnstoornis zoals fibromyalgie?

Over fibromyalgie

Hoewel fibromyalgie vaak als een “pijn” -stoornis wordt beschouwd, is het eigenlijk ingewikkelder dan dat.

Volgens Mayo Clinic wordt fibromyalgie gekenmerkt door “musculoskeletale pijn gepaard met vermoeidheid, slaap, geheugen en stemmingsstoornissen. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie pijnlijke sensaties versterkt door invloed uit te oefenen op de manier waarop je hersenen pijnsignalen verwerken. “

Omdat fibromyalgie vele facetten heeft, is het notoir moeilijk te behandelen. Artsen kunnen patiënten mijden vanwege de moeilijkheid om hun symptomen te behandelen.

Omdat er geen remedie is voor fibromyalgie, is het een levenslange aandoening om te behandelen en soms frustrerend, waarbij een combinatie van recept-, holistische en lifestyle-behandelingen vereist is.

Conventionele behandelingen

Conventionele behandelingen voor fibromyalgie omvatten medicijnen om pijn te verminderen, zoals vrij verkrijgbare medicijnen (acetaminophen, ibuprofen en naproxen), en voorgeschreven medicijnen, zoals tramadol. Recept-opioïden worden vaak gemeden bij de behandeling van fibromyalgie, omdat deze de pijn in de loop van de tijd kunnen vergroten.

Middelen tegen epilepsie en antidepressiva worden ook gebruikt om fibromyalgie te behandelen. Antidepressiva kunnen de pijn verminderen en vermoeidheid verminderen. Een bepaald antidepressivum, amitriptyline, kan ‘s avonds worden gebruikt om te helpen bij het slapen.

Anti-inbeslagneming medicijnen zijn nuttig bij de behandeling van pijn geassocieerd met fibromyalgie; medicijnen in deze categorie omvatten gabapentine en pregabaline (Lyrica). Lyrica is eigenlijk het eerste door de FDA goedgekeurde medicijn voor de behandeling van fibromyalgie.

Alternatief medicijn

Alternatieve therapieën kunnen worden gebruikt in combinatie met conventionele therapieën. Alternatieve therapieën voor fibromyalgie zijn acupunctuur, massage en het gebruik van bepaalde oefeningen, zoals yoga en tai chi.

Acupunctuur is het gebruik van fijne naalden die op verschillende plaatsen in het lichaam worden ingebracht. Het maakt gebruik van een oud Chinees medisch systeem en er wordt gedacht dat het de natuurlijke balans van het lichaam herstelt. Er zijn verschillende studies die geloven dat acupunctuur fibromyalgiesymptomen bevordert.

Massage maakt gebruik van manipulatie van de spieren en zachte weefsels. Het kan pijn, hartslag verminderen en het bewegingsbereik verbeteren.

Yoga en tai chi zijn oude gebruiksmeditatie en beweging met ontspanningstechnieken. Beide kunnen nuttig zijn bij het beheersen van fibromyalgiesymptomen.

Marihuana voor fibromyalgie

Hoewel er een breed scala aan medische en alternatieve opties beschikbaar is voor de behandeling van fibromyalgie, lijden mensen nog steeds. Sommigen kunnen medische marihuana gebruiken.

Zoals we al hebben besproken, kan medische marihuana gunstig zijn voor de behandeling van chronische pijn. Kan het ook mensen met fibromyalgie helpen?

Medische marihuana is tegenwoordig een hot-button probleem. Wat veel mensen niet weten, is dat er sinds 1986 een synthetische versie van THC is, de actieve chemische stof in marihuana.

De FDA keurde een medicijn goed genaamd dronabinol (Marinol) voor de behandeling van misselijkheid en braken geassocieerd met chemotherapie, en de reikwijdte ervan werd later goedgekeurd voor gebruik bij AIDS-patiënten.

Marihuana voor fibromyalgie

Historisch gezien is marihuana al meer dan 5.000 jaar als medicijn gebruikt. In feite werd het gebruikt door Amerikaanse artsen tot 1942, toen het werd verwijderd uit de Amerikaanse farmacopee. En hoewel Marinol algemeen verkrijgbaar is in onze apotheken, kunnen andere delen van de plant nuttig zijn bij de behandeling van ziekten bij de mens en symptoombeheersing.

Medische marihuana is geen remedie voor ziekte, maar Dr. Donald Abrams van UCSF School of Medicine in San Francisco, zegt: “Het verhoogt de eetlust terwijl misselijkheid en braken verminderen. Het werkt ook tegen pijn en kan synergetisch zijn met pijnstillers, helpt mensen te slapen en verbetert de gemoedstoestand. Ik vind het een schande dat we mensen niet toestaan ​​om toegang te krijgen tot dat medicijn. “

Aan de andere kant van het teken, Dr. Robert DuPont, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Georgetown

Medical School merkt op dat er, terwijl er 400 chemicaliën in marihuana zitten, er 2000 in de rook van marihuana zitten. Hij zegt: “Zou je echt 2.000 chemicaliën in een mix willen voorschrijven waarvan je niet weet wat het is en dat een medicijn noemen?”

Omdat er een oproep is voor sommige pijnbeheersingsartsen om op de een of andere manier marihuana te standaardiseren, wordt er onderzoek gedaan om meer medicijnen te maken zoals Marinol.

Zoals met alle behandelingen voor aandoeningen, moeten de voor- en nadelen worden afgewogen met uw arts.

Sarah’s perspectief: cannabis tegen chronische pijn?

Het gebruik van cannabis voor chronische pijn is een controversieel onderwerp, omdat het in sommige delen van de wereld een illegale drug is. Hoewel het in sommige landen en sommige Amerikaanse staten legaal is en in sommige landen legaal is voor medicinaal gebruik, is het in het Verenigd Koninkrijk illegaal om zowel te bezitten als te leveren.

Als fibromyalgiepatiënt in het VK heb ik nog nooit cannabis gebruikt voor fibromyalgiepijn, maar tijdens een recente reis naar Amsterdam (die bekend staat om zijn legale, open en toegankelijke cannabiscultuur), vond ik het tijd om wat onderzoek te doen.

Velen van ons hebben het gevoel dat we alles hebben geprobeerd. Elke fibro-medicatie , elke therapie, elk advies – het is vermoeiend en er is veel fysieke en mentale energie voor nodig om aan het begin te beginnen en iets nieuws te proberen.

Ik ben een niet-roker en had nog nooit cannabis gebruikt, dus een lang weekend in Amsterdam leek me een goed moment om het eens te proberen.

Er zijn zoveel variabelen, wat betekent dat ik niet echt in staat ben om te rapporteren of het wel of niet voor mij gewerkt heeft, maar dat ik veel minder gepijnigd terugkwam dan normaal na een weekendje weg. Mijn lichaam deed pijn, maar mijn pijn was heel goed en op geen enkel moment moest ik stoppen met wat ik aan het doen was vanwege mijn fibromyalgie – een zeldzaamheid!

We brachten behoorlijk veel tijd door met wandelen door de stad en we gingen op een middag op een tandem, dus na wat een druk weekend was, had ik het gevoel dat ik de begunstigde was van een succesvolle mini-studie.

Zoals met alles wat ik probeer, moest ik alle andere dingen overwegen die de pijn hadden kunnen helpen. Amsterdam is vlak dus misschien heeft dat geholpen? Ik was net hersteld van een opflakkering, dus misschien was ik op een gezonder uitgangspunt? Hoewel we veel hebben gelopen, hebben we ook veel in de coffeeshops gezeten, dus het opbreken van de dag heeft waarschijnlijk geholpen?

Ik zal nooit echt weten hoeveel het heeft geholpen, niet zonder een langer experiment te doen naast mijn normale dagelijkse routine. En, tenzij de wettelijke classificatie van het medicijn in het VK verandert, ik denk dat ik het nooit zal weten.

Vijf feiten

Voordat je cannabis gaat overwegen vanwege fibromyalgaire pijn, wil je misschien wat verder onderzoek doen en deze feiten in overweging nemen:

  1. Cannabis heeft therapeutische eigenschappen die niet worden gerepliceerd door andere beschikbare medicijnen, daarom wordt het vaak gebruikt door patiënten met chronische pijn.
  2. Er zijn geen langdurige bijwerkingen van cannabis bekend.
  3. Ervaringen variëren enorm van patiënt tot patiënt, dus uw ervaring kan verschillen van die waarover u hebt gehoord.
  4. Tetrahydrocannbinol (of THC) is de stof in cannabis die verantwoordelijk is voor pijnvermindering en spierspasmen, een THC is beschikbaar in tabletvorm.
  5. Studies die rapporteren over het gebruik van cannabis voor medicinaal gebruik suggereren dat je een kleine hoeveelheid eenmaal per dag gebruikt – niet genoeg om ‘high te worden’.

Gebruik je cannabis om fibromyalgie op te lossen? Wat zijn je ervaringen geweest?

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.