De fibromyalgie-schildklierverbinding. Als uw TSH-schildkliertest normaal is, kunt u dit beter lezen

DOOR 

Wist u dat schildklieraandoeningen routinematig verkeerd worden gediagnosticeerd als fibromyalgie? Voordat we werden gelabeld met fibromyalgie, ben ik er zeker van dat de meeste van onze artsen een TSH-test deden om onze schildklierfunctie te controleren, omdat hypothyreoïdie een van de vele aandoeningen is die geacht worden te worden uitgesloten voordat de diagnose fibromyalgie wordt gesteld. 
Dat komt omdat de TSH-test, de test die het meest wordt gebruikt door artsen om schildklierproblemen te diagnosticeren, een slechte indicatie is van de algehele gezondheid van de schildklier. Het vereist een veel uitgebreidere benadering van testen en klinische expertise om een ​​juiste diagnose van schildklieraandoeningen te stellen.

Onlangs heb ik Dr. Brady geïnterviewd over het verband tussen fibromyalgie en schildklierdisfunctie en hoe je goed kunt worden geëvalueerd en behandeld als je een schildklieraandoening hebt. Ik hoop dat je geniet van ons interview.

Nationaal pijnrapport: Wat is het verband tussen fibromyalgie en schildklieraandoeningen?

Dr. David Brady: Ze komen beide voornamelijk voor … bij vrouwen op middelbare leeftijd of op middelbare leeftijd, hoewel ze zeker kunnen voorkomen bij vrouwen die jonger zijn en ook bij mannen, maar het zijn beide overwegend vrouwelijke aandoeningen.

Het zijn beide grote punten van diagnostische verwarring. Slecht presterende schildklier, zelfs als het geen openlijke hypothyreoïdie is, is een van de top drie maskers van fibromyalgie. Er zijn veel vrouwen die symptomen hebben die echt worden veroorzaakt door een slecht presterende schildklier die, als ze naar een arts gaan, ten onrechte de diagnose fibromyalgie krijgen en vaak worden [vaak] een fibromyalgiemedicijn gebruikt, die geen hoop heeft op hen te helpen en een hoge mate van kans op het veroorzaken van bijwerkingen en problemen, en hun onderliggende ware toestand wordt nooit aangepakt.

Dat gezegd hebbende, het is niet ongebruikelijk dat ik patiënten, vooral vrouwen, die echt een centrale pijnstoornissenstoornis hebben, zou vinden en zou voldoen aan de criteria voor fibromyalgie die ook gelijktijdig minder goed presterende schildklier hebben, dus ze gaan hand in hand Veel hand, maar er is niet noodzakelijkerwijs een oorzakelijk verband tussen de twee.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen van schildklierdisfunctie?

De hele tijd moe, altijd moe, constipatie, droge huid, droog haar, haar dat meer dan normaal uitvalt, moeite met concentreren, en je kunt ook spierpijn of spierpijn ontwikkelen.

Zelfs gewrichtspijn kan worden veroorzaakt door hypothyreoïdie. Wanneer hypothyreoïdie ernstig genoeg wordt, kun je iets krijgen dat men “gemengd oedeem” noemt, waarbij je heel gezwollen en opgezwollen wordt, maar dat gebeurt zelden.

Hoe vaak komt het voor dat schildklieraandoeningen verkeerd worden gediagnosticeerd als fibromyalgie?

Het is ongelooflijk gebruikelijk! Er zijn veel aandoeningen die ten onrechte als fibromyalgie worden geëtiketteerd, vooral omdat ze bij een vrouw voorkomen, en er is een soort gouden cluster van symptomen, zoals pijn of pijn rond het lichaam, moe of vermoeid, angst en / of depressie, arm slaap of slapeloosheid, constipatie en vage darmproblemen [en] hersennevel. Al deze dingen doen zich voor als u een schildklier heeft [disfunctie].

Helaas, als je kijkt naar de manier waarop schildklieraandoeningen worden beoordeeld binnen zeer conventionele orthodoxe geneeskundige modellen, moet je significant hypothyroop zijn om op de radar te komen als ze alleen een TSH-test doen of misschien een TSH en een totale T4-test. Je moet een soort slecht presterende schildklier hebben waar het eigenlijk de schildklier is die niet genoeg hormonen produceert om mee te beginnen.

 

Klik hier om de winkel te bezoeken en veel meer te vinden …

 

[Maar] er treden veel schildklieraandoeningen op buiten de schildklier. Daarmee bedoel ik dat de schildklier mogelijk een redelijke hoeveelheid hormoon afgeeft om aan de laboratoriumtest te voldoen, maar dan doet [het lichaam] niet de juiste dingen met het hormoon.

Het wordt een beetje gecompliceerd, maar bij schildklieraandoeningen is de overgrote meerderheid van de schildklier [hormoon] die wordt aangemaakt thyroxine of T4. Het wordt omgezet in een actiever hormoon dat bekend staat als T3 of triiodothyronine. Er zijn op dit moment veel dingen gaande in onze omgeving die een saboterende invloed hebben op de omzetting van schildklierhormonen … en als er iets in de weg gaat langs het proces, is het uiteindelijke eindscenario hetzelfde: u hebt niet genoeg schildklier hormoon, je biochemie vertraagt ​​en je hebt het gevoel dat je door een trein bent geraakt.

Als je alleen naar de voorkant kijkt [door alleen TSH te testen], en je niet naar de hele afbeelding kijkt, is het heel gemakkelijk om het te missen. Zoals ze nu kijken naar schildklieraandoeningen in het conventionele medische paradigma, vergelijk ik het met het oppakken van het boek ‘Oorlog en vrede’, het lezen van de eerste paar hoofdstukken en vervolgens proberen een boekverslag te schrijven. U krijgt gewoon niet de volledige afbeelding, en dat is wat er gebeurt als u niet veel gedetailleerder en gedetailleerder kijkt naar de fysiologie van de schildklier met meer laboratoriumtests en datapunten dan normaal.

De meeste artsen testen alleen TSH-waarden. Waarom is TSH geen goede maat voor de schildklierfunctie?

Je moet naar een zeer lage totale productie van T4 gaan om een ​​toename van TSH te stimuleren, en dat is wat ze zoeken wanneer ze een TSH-test doen. Ze zijn op zoek naar verhogingen van TSH om indicatief te zijn voor een hypothyroïde toestand.

Wanneer u laboratoriumbereiken gebruikt … moet u statistisch anders zijn dan 95 procent van de bevolking om hoog of laag te komen bij de meeste bloedtesten. Wat dat betekent voor hypothyreoïdie is dat je alleen te maken hebt met één uiteinde van de belcurve-staart, dus je moet in de laagste 2,5 procent van de bevolking zijn om laag te komen op een TSH-test, en feiten zijn dat veel mensen de effecten van slechter presterende schildklier lang, lang voordat ze aan die criteria zouden voldoen.

Als de schildklier een redelijke hoeveelheid T4 produceert, gaat de test nooit abnormaal … maar als je de T4 die je T3 naar tevredenheid maakt niet adequaat omzet, kan je laboratoriumtest er goed uitzien, maar vanuit een functioneel standpunt ben je hypothyroid, of je hebt op zijn minst [een] slecht presterende, suboptimale schildklier, dus je moet naar andere testen kijken. Je moet niet alleen naar het T4-hormoon kijken, maar naar het T3-hormoon, en je moet zowel naar die hormonen kijken, zowel in hun totale toestand als in hun vrije toestand.

Het is iets dat echt moet worden beoordeeld, en wanneer je niet naar dat niveau van beoordeling gaat, is het gemakkelijk om de rietjes van andere dingen te begrijpen. Een van de eerste dingen die een arts gaat begrijpen, is: “Oh, dit moet weer een van die gevallen van fibromyalgie zijn.”

Wat zijn de schildkliertests die patiënten moeten aanvragen?

Wanneer ik aanvankelijk een volledige schildklierbeoordeling bij een patiënt doe, bestel ik een TSH. Ik bestel een totale T4, een gratis T4, een totale T3, een gratis T3, en dan met name als er een familiegeschiedenis is van Hashimoto’s, Grave’s of elke vorm van auto-immuun schildklieraandoening, bestellen we wat we TPO-antilichaam en thyroglobuline-antilichaam noemen [tests ].

Uw schildklierniveaus kunnen normaal terugkomen, maar u kunt nog steeds een stoornis hebben, correct?

Ja, omdat u opnieuw kijkt naar standaard, normale bereiken op basis van het 95e percentiel. We willen dat je op zijn minst in het midden van het normale bereik zit.

Er is een verschil tussen normale en optimale schildklierfunctie.

Precies. Ik zie het niet eens als normaal. De labbereiken kijken naar is het gebruikelijk, niet is het normaal. Als u erover nadenkt, zijn deze [laboratoriumbereiken] gebaseerd op gegevens van de bevolking, dus als de bevolking massaal op dezelfde manier ziek wordt, volgen de normale reeksen van het labo de ziekte omdat ze op die populatie zijn gebaseerd statistisch gezien, maar gewoon omdat iets vaak voorkomt, betekent niet dat het een normale gang van zaken is.

Ik heb gelezen dat de populairste schildkliermedicijnen, zoals Synthroid, niet altijd de meest effectieve behandeling zijn. Hoe behandel je schildklierproblemen?

Synthroid is synthetische T4. Dat kan heel effectief zijn bij patiënten bij wie het kernprobleem is dat ze niet genoeg T4-hormonen aanmaken. Bij die patiënten verschijnen ze in het algemeen op de orthodoxe testen. Ze hebben meestal een verhoogde TSH en een lage T4, en ze worden op Synthroid geplaatst, en dat doen ze vaak goed.

Maar als u een van die vele andere mensen bent die uw probleem meer in het converteren van T4 naar T3 hebben, [dan] zult u de synthetische T4 niet beter omzetten dan uw eigen T4. Uiteindelijk gebruik je Synthroid en je voelt je niet beter, dus verhogen ze de dosis. Je voelt je nog steeds niet beter, dus verhogen ze de dosis [nogmaals]. Ze krijgen de maximale dosis die ze je geven en geven je nog steeds geen beter gevoel, en ze laten je daar gewoon achter en je bent zoals je bent.

Wanneer we vollediger testen, als we ontdekken dat het probleem meestal of ten minste gedeeltelijk te wijten is aan de [slechte] conversie van T4 naar T3, is het eerste dat we doen, kijken waarom je misschien een probleem hebt met conversie, waarom kunnen die enzymen worden gedownreguleerd. We zorgen ervoor dat als je overdreven gestrest bent, je te maken krijgt met je stressniveau om je cortisol te verlagen. Als er gifstoffen in het spel zijn, of het nu gaat om zware metalen of een andere vorm van toxische blootstelling, proberen we dat aan te pakken. We zorgen ervoor dat uw voeding goed is, met name enkele van de sporenelementen die betrokken zijn als enzymkatalysatoren in die routes, zoals selenium en zink.

Maar vaak moeten we nog steeds tussenbeide komen met een bepaald niveau van schildklierondersteuning. Wanneer we dat doen, hebben we de neiging om een ​​vorm van vervangende middelen te gebruiken die een combinatie van de juiste fysiologische verhouding hebben die je schildklier uit T4 en T3 zou gebruiken, en meestal gebruiken we deze in een bio-identieke vorm of een soort van glandulair het formulier.

Een populair alternatief voor de synthetische hormonen is Armor Thyroid. Armor Schildklier is een op varkens gebaseerde schildklier, dus het is van varkenshormonen. Het is een volledig verwerkt farmaceuticum dat gestandaardiseerd is. Veel van de dingen die erover worden gezegd, zijn gewoon overduidelijk niet waar. Het is gereguleerd als elk ander medicijn en het moet doelen van T4 en T3 halen, dus het is heel gemakkelijk te gebruiken en patiënten krijgen in principe een veel completere behandeling. Ze voelen zich beter. Ze krijgen betere resultaten omdat ze dezelfde soort hormonen krijgen die van buitenaf zijn geïntroduceerd en die ze intern zouden produceren in de juiste verhoudingen van T4 tot T3.

Er is nog een analoog product voor Armour Thyroid genaamd Nature-Throid. Ik heb de neiging om heel veel gebruik te maken van Nature-Throid omdat het hetzelfde is als Armor Thyroid vanuit een hormoon-standpunt, maar [maar] het is schoner. Er is geen maïszetmeel. Het heeft geen enkele van de binders.

Wat is uw beste advies voor een juiste beoordeling van schildklierproblemen?

Zoek een arts die is opgeleid in functionele geneeskunde of integratieve geneeskunde die het begrijpen van de schildklier op een zeer granulaire manier begrijpt. Vooral als je veel van die symptomen hebt waar we het over hadden, vooral als je een vrouw bent en vooral als er een geschiedenis is in je familie van schildklieraandoeningen.

Als je een vrouw bent … in je 30 of 40, en je begint je te voelen als: “Ik ben de hele tijd moe, ik kan niet helder denken, ik heb geen energie, ik heb geen elke inspanningstolerantie, mijn spieren doen pijn, ik ben geconstipeerd, mijn haar wordt dunner, “en stel je dan de vraag, was je moeder op Synthroid, was je tante op de schildklier medicijnen, is je oudere zus op de schildklier [medicatie]. Als je ja begint te antwoorden op [die vragen], moet je iemand vinden die je schildklier echt kan evalueren, zelfs als je huisarts of endocrinoloog zegt dat je schildklier in orde is. Het is misschien statistisch gezien prima in het laboratorium, maar het is misschien niet waar  je het  nodig hebt om je goed te voelen.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.