Ehlers-Danlos-syndroom, vaak verward met fibromyalgie, vaak maar zelden gediagnosticeerd

Ehlers-Danlos-syndroom, vaak verward met fibromyalgie, vaak maar zelden gediagnosticeerd

_

Dit syndroom wordt vaak verward met andere zeldzame ziekten zoals fibromyalgie, Ehlers-Danlos-syndroom.

Professor Claude Hamonet van Créteil Faculteit der Geneeskunde, Universiteit Paris-Est Créteil, en auteur van talrijke wetenschappelijke publicaties over Ehlers-Danlos syndroom geeft een aantal karakteristieke kenmerken die het mogelijk maken om het syndroom te diagnosticeren. Onder deze symptomen:

– Gewrichtspijn en rond de gewrichten.

– Moe voelen zodra je wakker wordt.

– Aandoeningen van de controle over vrijwillige bewegingen.

– Articulaire instabiliteit verantwoordelijk voor verstuikingen.

– Verdunnen en bleekheid van de huid met aderen.

– Hypermobiliteit van de gewrichten.

– Gastro-oesofageale reflux en / of braken.

– Aanwezigheid van kneuzingen of onverklaarde rode vlekken.

– Hypersensorialiteit, verergering van de zintuigen

Het medisch team van het Ehlers-Danlos overleg onder leiding van professor Hamonet, stelt dat “onwetendheid van de tekenen van het syndroom leads (…), vooral als gevolg van pijn, andere diagnostische richtlijnen, het best bekend reumatologie dergelijke zoals ankyloserende spondylitis, reumatoïde artritis, Sjögren, osteoartritis.

De meest voorkomende fout is fibromyalgie. (…) Momenteel zijn de tekens die gebruikt worden om de diagnose fibromyalgie vast te stellen een authentieke kopie / lijm van die van het Ehlers-Danlos-syndroom. “

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.