FDA keurt klinisch onderzoek goed om te testen Fibromyalgie behandelen met TB Vaccin

Met de recente goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zal een klinische proef met mensen beginnen met BCG, een vaccin dat meestal wordt gebruikt om tuberculose te voorkomen, om fibromyalgie te behandelen .

BCG, of Bacillus Calmette-Guerin, wordt sinds 1921 gebruikt als een TB-vaccin in landen met een hoge prevalentie van TB. Een bepaald type of “soort” van BCG wordt ook gebruikt voor de behandeling van blaaskanker . Sommige studies hebben belofte getoond in het vermogen van BCG om type 1 diabetes en multiple sclerose mogelijk te behandelen door het vermogen van het immuunsysteem om zijn eigen zieke cellen te bestrijden, een proces dat bekend staat als immunotherapie.

De proef wordt gefinancierd door EpicGenetics, een biomedisch bedrijf dat ook een bloedtest voor fibromyalgie produceert, de FM / a-test. Onderzoek door arts en CEO van EpicGenetics Bruce Gillis suggereert dat fibromyalgie een immuunsysteemaandoening is die ervoor zorgt dat patiënten abnormale witte bloedcellen hebben die onregelmatige hoeveelheden eiwitten produceren, die chemokinen en cytokines worden genoemd, wat leidt tot ontsteking. De test meet de niveaus van deze eiwitten.

EpicGenetics bracht zijn FM / a-test uit in 2013 en kreeg kritiek van sceptici , die zeggen dat het onderzoek waarop de test is gebaseerd, niet consistent is met andere onderzoeken en dat de test fibromyalgie niet betrouwbaar onderscheidt van andere stoornissen met vergelijkbare symptomen. EpicGenetics voerde een vervolgstudie uitwaarbij patiënten die de FM / a-test afleidden vergeleken werden met patiënten met lupus en reumatoïde artritis en een controlegroep en “statistisch significante verschillen” tussen de patiënten vonden, die volgens Gillis de test ondersteunen. Hij zei ook verder onderzoek zal worden gedaan om te zien of de test kan worden gebruikt om mensen met myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom te diagnosticeren.

De BCG-studie bouwt voort op het eerdere onderzoek van EpicGenetics. Gillis vertelde The Mighty dat hij gelooft dat BCG stamcellen zal “trainen”, zodat ze geen abnormale witte bloedcellen meer produceren en normale witte bloedcellen gaan produceren, waardoor ze normale eiwitten produceren en fibromyalgiesymptomen kunnen elimineren. Bij de proef zal een soort van BCG worden gebruikt die de Tokio-soort wordt genoemd, anders dan de soort die wordt gebruikt voor de behandeling van blaaskanker, waarvan Gillis gelooft dat het de biologische activiteit heeft die nodig is om abnormaliteiten in het afweersysteem om te keren.

“Het is alsof je in een zwaardgevecht bent zonder schild – dat is wat patiënten met fibromyalgie hebben,” zei Gillis. “Dus nu hopen we, we geven ze het schild, ze zouden nu normaal moeten functioneren, ze zouden gezonde eiwitsystemen moeten hebben en hopelijk, als alles goed gaat, zouden hun symptomen moeten verdwijnen.”

Als de BCG-behandeling succesvol is, zou het anders zijn dan de geneesmiddelen die momenteel beschikbaar zijn voor fibromyalgie, waaronder antidepressiva zoals Cymbalta en de anti-epileptische medicatie Lyrica. Deze medicijnen kunnen helpen om fibromyalgiesymptomen te behandelen, maar behandelen niet de biologie van fibromyalgie zelf.

Proefdeelnemers gaan naar het Massachusetts General Hospital om de BCG-injecties te ontvangen. Gillis zei dat hij geen neveneffecten verwacht, en hij gelooft dat twee doses, verspreid over 12 maanden, een “levenslang voordeel” kunnen bieden. De FDA hoeft BCG niet als medicijn goed te keuren omdat het al in gebruik is voor andere omstandigheden, maar voordat het kan worden gebruikt om fibromyalgie te behandelen, moet de FDA indicatoren zien die werken met de BCG.

Gillis zei dat hij duizenden mensen wil rekruteren om deel te nemen aan het proces. Om in aanmerking te komen, moeten mensen de FM / a-test van EpicGenetic gebruiken en als ze een positief resultaat krijgen (of de test al hebben gedaan en aangeven dat ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan toekomstig onderzoek), kunnen ze beslissen of ze zich willen aanmelden voor deelnemen aan de proef. De test kost $ 1.080 zonder verzekering, hoewel Gillis zei dat Medicare, CHAMPVA, de meeste PPO-verzekeringsplannen en sommige HMO-plannen het zullen dekken.

Naast het vinden van een potentiële behandeling voor fibromyalgie, zei Gillis dat hij hoopt de aandoening te blijven legitimeren en ook onderzoekt of er een genomische route is die verklaart waarom mensen de ziekte oplopen, vergelijkbaar met de BRCA1- en BRCA2-genen voor borstkanker .

“F ibromyalgie is een echte ziekte en we moeten de denkwijze van professionals in de gezondheidszorg en mensen in het algemeen veranderen,” zei hij.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.