Ding veroorzaakt zwelling van fibromyalgie?

De zwelling van fibromyalgie maakt het leven voor veel patiënten moeilijk. De pijn en het ongemak van dagelijkse taken is een uitdaging. Het dragen van schoenen, of het kiezen van een jurk, of zelfs het verplaatsen ervan is moeilijker met pijnlijke zwelling van de handen of voeten. Maar wat veroorzaakt de zwelling? En hoe kan het worden behandeld?

Wat is de zwelling van fibromyalgie? 
Fibromyalgie veroorzaakt vaak zwellingen bij mensen die getroffen zijn. Zwelling of oedeem is een medische aandoening waarbij de vloeistof zich ophoopt onder de huid. Oedeem is meestal het gevolg van een verwonding, maar met fibromyalgie is er meestal geen duidelijke oorzaak achter de zwelling.

Nu gebeurt deze zwelling meestal in de handen en voeten. Maar dit feit zorgt er vaak voor dat mensen fibromyalgie verwart met artritis, wat ook de handen en voeten beïnvloedt. En dit maakt de behandeling soms moeilijk. In feite kunnen artsen de pijn van fibromyalgie door een andere aandoening verwarren. Zorg er daarom voor dat uw arts weet dat u fibromyalgie heeft.

Bovendien voelen mensen met fibromyalgie soms dat hun gewrichten opzwellen als ze dat niet zijn. Het is een van de gegeneraliseerde en hinderlijke symptomen van fibromyalgie. En het maakt de behandeling nog moeilijker omdat er geen fysieke symptomen zijn.

Wat zijn de oorzaken van de zwelling van fibromyalgie? 
Fibromyalgie is een neurologische ziekte, wat betekent dat het de gewrichten en andere zenuwuiteinden beïnvloedt. Niemand weet hoe of waarom fibromyalgie de zenuwuiteinden beïnvloedt. Maar hyperactiviteit in het zenuwstelsel veroorzaakt ontsteking van de gewrichten.

Fibromyalgie wordt door veel artsen als een aandoening beschouwd die ervoor zorgt dat het immuunsysteem van uw lichaam meer reageert. En op dezelfde manier dat een allergische reactie kan leiden tot ontsteking van de gewrichten of het aangezicht, kan de immuunrespons van het lichaam fibromyalgie doen zwellen. Dit suggereert dat fibromyalgie een auto-immuunziekte is, maar nogmaals, er is geen wetenschappelijke overeenstemming over dit onderwerp.

Wat kan ik doen om de zwelling van fibromyalgie te behandelen? 
Momenteel is er geen remedie voor fibromyalgie. Dit betekent dat behandelingen voor ontsteking van fibromyalgie gepaard gaan met het verlichten van ongemak in plaats van het behandelen van de onderliggende oorzaak. Totdat er een genezing ontstaat, verminderen de meeste behandelingen eenvoudig de ontsteking en pijnbeheersing, zodat je een actieve levensstijl kunt blijven leiden.

Er zijn enkele dingen die u kunt doen om de zwelling veroorzaakt door fibromyalgie te beperken. Probeer eerst de vloeistof uit de getroffen gebieden te verwijderen. Hef je handen boven je hoofd of plaats je voeten tegen de muur. Door de getroffen ledematen in het hoofd te vergroten, zal de vloeistof tijdelijk leeglopen.

Soms kan ijs de hoeveelheid zwelling helpen verminderen. Iedereen die een gebroken lip of een zwart oog heeft gehad, weet dat een ijspakking kan helpen de zwelling rondom de beschadigde huid te verminderen. IJs zorgt ervoor dat water in de cellen samentrekt, waardoor de zwelling vermindert. Bovendien kan het pijn helpen verlichten.

Ten slotte kan uw dieet een belangrijke rol spelen bij fibromyalgie, waardoor de zwelling die u voelt sterk wordt beperkt. Hoge natriumgehaltes veroorzaken vaak dat het lichaam water vasthoudt, waardoor de zwelling ernstiger wordt. Probeer natrium uit je dieet te verwijderen en controleer of de ontsteking van fibromyalgie gemakkelijker onder controle te houden is.

Vitamine B-6 is een andere voedingsstof om over na te denken bij het behandelen van fibromyalgie zwelling. Vitamine B-6 kan helpen bij het reguleren van de ophoping van vocht in het lichaam. Daarom kan een dagelijks vitaminesupplement helpen om de ontsteking geassocieerd met fibromyalgie te beperken.

De zwelling van fibromyalgie is een van de vele ongemakkelijke symptomen die fibromyalgie tot een moeilijk te overleven ziekte maken. Maar met zorgvuldige controle van uw dieet en enkele eenvoudige huismiddeltjes, kunt u de hoeveelheid fibromyalgie verminderen waarmee u zwelt om te leven.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.