Hoe vochtigheid patiënten met fibromyalgie beïnvloedt

Fibromyalgie is vooral bekend vanwege de pijn, vermoeidheid en ongemakken die het veroorzaakt, en verschillende factoren kunnen het risico op pijn verhogen of vergroten. Veel patiënten hebben gemeld dat ze meer pijn ervaren als ze worden blootgesteld aan verschillende soorten weer.

Related image

Bijvoorbeeld, buiten op een zonnige dag zijn, of als het regent, of als de dag te koud is, kan iemand met fibromyalgie beïnvloeden. Elke mogelijke verandering kan een effect veroorzaken; zelfs als je in een bank of een winkel met te lage airconditioning bent, kan een patiënt met fibromyalgie zich behoorlijk slecht voelen. Wetenschappelijk toont het dat klimaat; druk, hoogte, vochtigheid en zwaartekracht kunnen veranderingen in spieren en weefsels veroorzaken, waardoor verschillende reacties tussen warmte en kou ontstaan.

De gemelde problemen zeggen dat het hebben van controle over de situatie van groot belang is om het weer geen invloed te laten hebben op een patiënt. Het is beter om te zeggen dat in een meer neutraal of koel klimaat de beste manier is om een ​​toename van pijn te voorkomen. Veel mensen hebben gezegd dat ze vanwege de weersomstandigheden een andere locatie moesten kiezen, omdat extreme weersomstandigheden het moeilijk maken om met fibromyalgie om te gaan. Het is bijvoorbeeld moeilijk om voor sommige patiënten te bewegen omdat ze meer genieten in koude klimaten dan in warme omgevingen.

Ze kunnen de pijn niet verdragen, dus er is geen andere optie. Het tegendeel is dat sommige studies een verband vonden tussen fibromyalgie en het klimaat, maar het verontrustende is dat mensen het voelen, maar verder onderzoek toont aan dat weer een van de voorwaarden kan zijn die pijn en andere symptomen zoals vermoeidheid. spierpijn, slechte slaap en hoofdpijn. Dit is wat verschillende weersomstandigheden doen met het lichaam.

Effecten van vocht op fibromyalgie

Vochtigheid is de aanwezigheid van waterdamp in de lucht. Daarom is het heel logisch als ze zeggen dat het mensen met fibromyalgie beïnvloedt omdat vocht ervoor zorgt dat het lichaam afkoelt en de omgeving zwaarder wordt. Als het laag is, melden patiënten dat ze meer last hebben van hoofdpijn, stijfheid, gegeneraliseerde pijn en uitbraken.

Mensen met fibromyalgie voelen zich gestoord door verschillende natuurlijke factoren. Sommige van de factoren kunnen een storing in de weersomstandigheden zijn. Zowel overmatige koude als overmatige warmte kan pijnsymptomen bij fibromyalgie teweegbrengen of verhogen. De verandering in luchtdruk kan worden beschouwd als een van de redenen waarom mensen veranderingen in pijnsymptomen ervaren. Het is niet noodzakelijk het geval dat alleen mensen met fibromyalgie problemen zullen hebben als de luchtvochtigheid hoog is in de atmosfeer.

Er zijn ook mensen met andere problemen zoals astma, allergieën en andere ademhalingsproblemen die vinden dat de vochtigheid moeilijk te hanteren is. Wanneer de absolute luchtvochtigheid laag is, zijn mensen met fibromyalgie getuige van enkele van de problemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, gegeneraliseerde pijn in lichaamsdelen, stijfheid, enz. In enkele zeldzame gevallen wordt ook moeite met ademhalen waargenomen.

Hoe de negatieve effecten van veranderende seizoenen te minimaliseren

Het meest voor de hand liggende aanbod is om een ​​plaats te vinden waar het klimaat het hele jaar door gematigd is en daar verandert. Of misschien het jaar doorbreken, wonen in een plaats voor lente en zomer, en elders wonen voor herfst en winter. Dat is echter voor veel van ons geen praktische oplossing.

Dus we zien dat alles dat het lichaam doet veranderen voor externe en extreme omstandigheden degenen zijn die de meeste problemen veroorzaken voor mensen met fibromyalgie. De beste opties zijn om altijd op een zeer warme en comfortabele plek te zijn, waar je constant verschillende situaties kunt beheersen. Hydratatie is voor iedereen een belangrijke gewoonte. Drink veel water en de hoeveelheid hangt af van waar je woont, als je in warmere gebieden woont heb je meer water nodig.

Doe het continu en het maakt niet uit of je geen dorst hebt, doe het toch. Drink geen alcohol, genoeg, vermijd koude dranken en dranken met een grote hoeveelheid suiker. Je moet water drinken voor, tijdens en na elke intense activiteit die je doet en we oefenen ook.

Neem altijd een fles water naast je. Draag comfortabele en koele kleding. Neem overdag verschillende koele douches. Als u een airconditioner kunt betalen, aarzel dan niet om het te kopen.

Ga zwemmen, en als je pijn voelt, is het een goed idee om kleding te dragen die is afgestemd op het weer. Als je in een warm klimaat bent, probeer dan lichte kleding en felle kleuren te dragen, allemaal gemaakt met lichtgewicht en frisse stoffen. Draag korte broeken en shirts. Als u in een koude omgeving verkeert, draag dan indien nodig jasjes, een lange broek en handschoenen en draag iets op uw hoofd. Maak lange wandelingen om frisse lucht in te ademen, en het is een goed idee om ‘s nachts te wandelen.

Wees voorzichtig met waar je bent en vermijd risico’s. Het is heel belangrijk om aandacht te schenken aan wat u beïnvloedt, waar u woont, in uw huis en in uw stad, wat u omringt. Zoek naar plaatsen waarvan je denkt dat je een beter leven en een betere relatie met fibromyalgie kunt hebben. Preventie is altijd een goede sleutel om te vechten. De effecten van klimaatverandering zijn niet volledig geïdentificeerd.

Onderzoekers werken hier voortdurend aan om de exacte reden en manieren om problemen op te lossen te identificeren. Het is volledig afhankelijk van een individu, omdat mensen die verkouden zijn, merken dat de warmte comfortabel is, mensen die hitteproblemen hebben, het koud hebben om zich op hun gemak te voelen. De voorkeuren veranderen van persoon naar persoon.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.