Voordelen van banaan voor fibromyalgie

Hoewel er geen perfect dieet is voor iedereen met  fibromyalgie  en  chronisch vermoeidheidssyndroom , kunnen bepaalde voedingsstoffen onze symptomen helpen. We praten hier veel over supplementen, die een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat je dagelijkse hoeveelheden krijgt, maar het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste voedsel eet. Ik begin een  Food of the Week- serie om te kijken naar de voedingswaarde van verschillende voedingsmiddelen en zie hoe heilzaam ze kunnen zijn.

In de banaan

Bananen zijn waarschijnlijk het best bekend omdat ze rijk zijn aan kalium – er is ongeveer 400 mg in een middelgrote. Als u klagen over nachtelijke krampen in de benen, zal uw arts u waarschijnlijk vertellen om vóór het slapen gaan een banaan te eten. Waarom is dat? Kalium is belangrijk voor de spierfunctie, inclusief samentrekking. Het is cruciaal voor de gezondheid van hart, skelet en spijsvertering. Kalium is ook een elektrolyt, wat betekent dat het helpt bij het geleiden van elektriciteit rond uw lichaam.

Dat zijn allemaal goede redenen voor ons om genoeg kalium te krijgen. Als u problemen heeft met absorptie, veel zweet, veel zout eet, of frequente diarree heeft, loopt u mogelijk risico op kaliumgebrek.

Maar kalium is niet het enige belangrijke ding in een bananenschil – deze vrucht bevat ook  magnesium en appelzuur , die veel artsen aanbevelen voor onze spierpijn en gevoeligheid. Ze helpen je lichaam ook energie te produceren.

Denk je dat je vis moet eten om essentiële vetzuren te krijgen? Je zult verbaasd zijn om te horen dat bananen zowel Omega 3 als Omega 6 bevatten.

Bananen versus kaliumsupplementen

Kaliumsupplementen, in hogere doseringen dan wat in multivitamines zit, worden voorzien van verschillende waarschuwingen en mogen alleen onder toezicht van uw arts worden ingenomen. Als u NSAID’s of ACE-remmers gebruikt, kunnen ze een slechte wisselwerking hebben met uw medicatie. Het wordt over het algemeen als beter beschouwd om kalium door natuurlijke bronnen te krijgen.

Voedselbronnen van kalium komen niet met dezelfde gevaren. Samen met de banaan kun je kalium krijgen van abrikozen, meloen, grapefruit, erwten, bonen, aardappelen, vis en runderlever.

Mogelijke nadelen

Als je een koolhydraatbeperkt of diabetisch dieet volgt, is een banaan misschien niet de juiste keuze voor jou – ze hebben ongeveer 25-30 koolhydraten, of 2 diabetische uitwisselingen. Voor een snack kun je echter een banaan combineren met een goede bron van eiwitten zoals pinda’s of pindakaas.

Voordelen van bananen

Bananen zijn een snelle, gemakkelijke, draagbare snack die je spieren kan helpen goed te functioneren, de gezondheid van het hart te ondersteunen, de spijsvertering te bevorderen, uitdroging te voorkomen en meer. Ze zijn een eenvoudige manier om een ​​boost te krijgen van de voedingsstoffen die de symptomen helpen verlichten zonder meer supplementen te nemen en mogelijk gevaarlijk hoge doses te krijgen. Bovendien zijn bananenallergieën zeldzaam.

Advertisement
Advertisement
⬇⬇Abonnez-vous à la chaîne Youtube⬇⬇ ➡Pour ceux qui ne comprennent pas la fibromyalgie n'ignorez pas ces symptômes mortels de la fibromyalgie La costochondrite, cause de douleurs thoraciques chez les patients atteints de fibromyalgie Le mystère de la fibromyalgie est enfin résolu! II Fibromyalgie La fatigue liée à la fibromyalgie est plus que la simple fatigue

Leave a Reply

Your email address will not be published.