Een nieuwe definitieve bloedtest kan leiden tot vroege diagnose van fibromyalgie

FM is een zeer reële biologische toestand

Al vele jaren zijn mensen met fibromyalgie gedwongen om te gaan met medische professionals, familie en vrienden die niet geloven dat fibromyalgie een echte medische ziekte is. Geleidelijk aan hebben de afgelopen 15 jaar steeds meer mensen, inclusief dokters, aanvaard dat FM een zeer reële biologische toestand is – grotendeels geholpen door de goedkeuring door de FDA van drie medicijnen om FM te behandelen.

Hoewel fibromyalgie een veel voorkomende aandoening is, is het een hele uitdaging om een ​​diagnose te stellen. Diagnose kan een langdurig proces zijn om andere ziekten en medische aandoeningen uit te sluiten. Dit proces kan zelfs jaren duren voor sommige mensen. In het verleden heeft fibromyalgie geen specifieke diagnostische test gehad.

Sommige artsen en onderzoekers denken echter dat ze er misschien een hebben gevonden in de FM / a-test. Laten we eens kijken naar de huidige methoden om een ​​diagnose van fibromyalgie te bereiken, evenals de FM / a-test.

Een eenvoudige nieuwe bloedtest

“We hebben echt goed bewijs van een test die een belangrijk hulpmiddel zou kunnen zijn bij de diagnose van fibromyalgiepatiënten”, zegt Tony Buffington, DVM, PhD, hoogleraar klinische diergeneeskunde aan de Ohio State University en senior auteur van een studie volgende maand gepubliceerd in het tijdschrift Analyst.

In een kleine studie in de staat Ohio gebruikten onderzoekers een krachtige infraroodmicroscoop om een ​​patroon van moleculen in het bloed te identificeren dat uniek is voor fibromyalgiepatiënten. Dat patroon een biologische “vingerafdruk” van fibromyalgie werd vervolgens getest in een blinde studie tegen bloedmonsters van patiënten met reumatoïde artritis of osteoartritis. De bloedtest bevestigde met 100% nauwkeurigheid welke patiënten fibromyalgie hadden.

Medicare en sommige particuliere verzekeraars betalen nu voor de FM / a-fibromyalgietest. EpicGenetics biedt hulp om te bepalen of uw verzekering de test dekt.

EpicGenetics, een laboratorium in Californië heeft deze nieuwe bloedtest ontwikkeld

De waarheid is dat niet erg veel laboratoriumtests zeer effectief zijn bij het diagnosticeren van fibromyalgie. Maar onlangs is een nieuwe bloedtest uitgevoerd die zogenaamd zeer nauwkeurig is bij het diagnosticeren van fibromyalgie, vervaardigd door EpicGenetics, een laboratorium in Californië. 

Deze bloedtest kan vermoedelijk fibromyalgie diagnosticeren door markers in de bloedcellen te identificeren die er alleen zouden zijn bij mensen met fibromyalgie. De kosten van deze bloedtest zijn erg duur, lopen onder de $ 1.000, en de meeste verzekeringsmaatschappijen zullen het ook niet dekken. Voordat u gewoon binnenloopt en het bloedonderzoek uitvoert, moet u altijd eerst uw arts raadplegen.

 

Verschil tussen depressie, andere chronische pijnaandoeningen en fibromyalgie

In het discussiegedeelte van de studie werd opgemerkt: “Chronisch depressieve patiënten worden gekenmerkt door hogere pro-inflammatoire cytokine bloedspiegels en lagere anti-inflammatoire cytokineniveaus in het bloed, en vergelijkbaar met wat is gevonden bij patiënten met chronische pijn. Verminderd IL-10, IL-1? En IFN-productie door mitogeen gestimuleerde PBMC werd waargenomen bij depressieve patiënten die correleerden met onze bevindingen. “De vraag is of deze test onderscheid kan maken tussen depressie, andere chronische pijnaandoeningen en fibromyalgie?

Eerdere onderzoeken

Voordat deze bloedtest tot stand kwam, probeerden artsen (en nog steeds doen) fibromyalgie met behulp van fysieke tests, zoals het identificeren van gevoelige, pijnlijke punten op uw lichaam. De arts zal dan nog een paar tests uitvoeren om er zeker van te zijn dat de aandoening die u hebt niet ernstiger is dan fibromyalgie. Er waren ook bloedonderzoeken die artsen ook zouden uitvoeren, zoals het bestellen van een compleet bloedbeeld en het meten van rode bloedcellen en witte bloedcellen, evenals tests in uw lever en nieren. Geen van deze testen was echter zeer bepalend bij het diagnosticeren van fibromyalgie. Sommige bloedtesten die uw arts kan doen om andere aandoeningen uit te sluiten omvatten:

Voltooi bloedbeeld

Deze test omvat een telling van uw rode bloedcellen, witte bloedcellen en bloedplaatjes. Het test ook de hoeveelheid hemoglobine in uw bloed.

Schildklierhormoontesten

Deze tests meten hoe goed uw schildklier werkt en kunnen uw arts helpen om hypothyreoïdie te diagnosticeren.

Antinucleaire antilichaam (ANA) -test

Deze test bepaalt of u dit soort antilichamen hebt en kan uw arts helpen bij het diagnosticeren van RA.

C – test met reactief eiwit

Deze test zoekt naar een stof die door de lever wordt geproduceerd en die een marker is voor ontsteking.

Beoordeling van de bezinkingssnelheid van de erytrocyten

 Deze test onderzoekt hoe snel rode bloedcellen in de bodem van een reageerbuis terechtkomen. Het kan uw arts helpen om polymyalgia-reumatica te diagnosticeren.

De nieuwe bloedtest van EpicGenetics wordt geprezen als de eerste definitieve bloedtest voor het diagnosticeren van fibromyalgie

De nieuwe bloedtest van EpicGenetics wordt geprezen als de eerste definitieve bloedtest voor het diagnosticeren van fibromyalgie, en kan ook de volledige testen voor u opleveren in iets minder dan een week. De bloedonderzoeken zoeken naar eiwitmoleculen in je bloedstroom. Deze moleculen worden geproduceerd door witte bloedcellen.

Mensen met fibromyalgie hebben meestal minder van deze eiwitmoleculen in hun bloedstroom (en hebben vervolgens ook een zwakker immuunsysteem). Deze biomarkers van het immuunsysteem zijn te vinden bij mensen met fibromyalgie, maar ze zijn ook te vinden bij mensen met andere ziekten. Maar meestal hebben alleen fibromyalgiepatiënten een laag niveau van deze eiwitmoleculen, waarnaar de bloedtests van EpicGenetics kijken. 

Er zijn patronen die mensen laten zien met enkele van de symptomen van fibromyalgie, maar die ook hoog genoeg niveaus van deze eiwitmoleculen hebben, hebben waarschijnlijk geen fibromyalgie. Tegenwoordig wordt aangenomen dat deze bloedtests die de niveaus van deze eiwitmoleculen in de bloedstroom detecteren en onthullen, meer dan negentig procent nauwkeurig zijn.

Conclusie

Tot slot moeten we in gedachten houden dat dit slechts een studie was. Studies moeten worden gerepliceerd voordat ze kunnen worden aanvaard als absoluut wetenschappelijk feit. Nog geen drie jaar geleden dachten we dat de oorzaak van ME / CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) werd ontdekt toen een onderzoek het retrovirus XMRV bij ME / CVS-patiënten vond. 

Een test om XMRV te detecteren werd snel op de markt gebracht. Helaas zijn na veel aanvullende onderzoeken de oorspronkelijke bevindingen ingetrokken. Hopelijk zal deze studie en test het testen van andere cohorten naast gezonde controles ondersteunen. De tijd zal het leren.

Voor ondersteuning en discussie deel te nemen aan de groep “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten”

Abonneer u op onze website voor e-mailkennisgeving van onze nieuwe berichten. Vind-ik-leuks en volg ons op Facebook . Veeg naar links om meer te lezen over fibromyalgie of klik hier ..

Referentie: 

Bloedonderzoek kan leiden tot vroege diagnose van fibromyalgie via nationaal pijnrapport

Uitgelichte afbeelding: via Red Orbit

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.