Drie manieren Lady Gaga’s “The Cure” weerspiegelt het echte leven met fibromyalgie

Door Casey. In 2017 domineerde Lady Gaga de krantenkoppen nadat ze onthulde dat ze fibromyalgie heeft en worstelt met chronische pijn . Als iemand die op elfjarige leeftijd werd gediagnosticeerd met fibromyalgie, begon ik me meteen af ​​te vragen hoe Lady Gaga’s chronische ziekte haar muziek zou kunnen beïnvloeden. Cue Lady Gaga’s “The Cure.” Nu, zoals met elk nummer, zijn er zeker veel manieren om Lady Gaga’s songteksten te interpreteren, en ik ga niet elke lijn analyseren.

Ik vond echter verschillende manieren waarop Lady Gaga’s “The Cure” de realiteit van het leven met fibromyalgie lijkt te weerspiegelen … en drie redenen waarom Lady Gaga’s “The Cure” een geldig strijdlied is voor mensen met fibromyalgie en hun geliefden. 

1. Soms hebben we hulp nodig met de kleine dingen – en we waarderen degenen die de tijd nemen om het aan te bieden. 

Het nummer begint met de regel: “Ik zal je uitkleden, want je bent moe” en Lady Gaga zingt later: “Wrijf je voeten, je handen, je benen / Laat me er voor zorgen, schat / sluit je ogen , Ik zing je favoriete liedje / ik schreef je dit slaapliedje. “

Dus hoe kunnen deze woorden mogelijk verband houden met fibromyalgie? Nou, een van de meest frustrerende dingen over chronische pijn is hoe uitdagend het eenvoudige taken kan laten voelen. Ik ben zeer gelukkig dat mijn fibromyalgiepijn , dankzij verschillende veranderingen in de levensstijl , niet zo slecht is als vroeger. Echter, wanneer ik wordt getroffen door een oplaaiende ibromyalgie , kunnen zelfs kleine dingen die ik elke dag doe – zoals het beantwoorden van e-mails, het lopen naar de les of het koken van mijn eigen voedsel – bijna onmogelijk zijn. 

En dat niet alleen, maar wanneer die dagen echt toeslaan, is het bijna nodig om hulp te krijgen van een geliefde of vriend om zo dicht mogelijk bij ‘normaal’ te functioneren. Persoonlijk is mijn fibromyalgiepijn meestal het slechtst in mijn schouders, rug en nek … en op slechte dagen, omdat iemand die gebieden “wrijft” en “zorgt voor” de pijn zo veel mogelijk de beste gave is die ik ooit zou kunnen krijgen. Ik stel me voor dat veel andere fibromyalgiestrijders die het lied van Lady Gaga horen tijdens een slechte opwinding hetzelfde voelen! 

2. Wonen met een chronische ziekte – AKA, een ziekte zonder genezing – is moeilijk … voor alle betrokkenen. 

Als ik moest opsommen waar Lady Gaga’s “The Cure” in één zin over gaat, zou ik waarschijnlijk iets zeggen als: “Het gaat over iemand die zingt met een geliefde die pijn doet (letterlijk, metaforisch of beide) en probeert te helpen verzachten hun pijn. ” 

Een van de meest uitdagende dingen over fibromyalgie is dat het als een chronische ziekte geen “remedie” heeft. Er zijn medicijnen tegen fibromyalgie of supplementen die mensen kunnen nemen en veranderingen in levensstijl (zoals het vinden van het beste dieet en trainingsplan voor jou ) kan zeker mensen helpen minder chronische pijn en vermoeidheid te ervaren. Echter, net als Lady Gaga zingt in het lied, onderzoekers “kunnen de remedie” voor fibromyalgie nog niet vinden.

 

Zo hartverscheurend als wetende dat je de rest van je leven pijn kunt lijden, kunnen geliefden en vrienden, althans in mijn ervaring, een soortgelijke gebroken hart ervaren. Ik weet dat  mijn moeder mijn pijn boven op haar zou nemen (omdat we allebei fibromyalgie hebben) in een hartslag als het betekende dat ik pijnvrij zou leven. Ik heb ook gezien hoe gefrustreerd mijn vader zich voelt als mijn moeder en ik pijn hebben en er is geen ‘genezing’ die hij kan bieden. 

Als ik naar ‘The Cure’ luister, voel ik me alsof ik luister naar de woorden van een geliefde wanneer ik door een fibromyalgie-aanval ga: niet alleen willen ze me helpen – beloven ‘recht te zijn door [ mijn] kant “- maar ze zijn ook wanhopig om me te helpen zich beter te voelen, of ik huil van pijn en vraag of het verkeerd is om gewoon normaal te willen zijn of ik heb een goede pijndag en beweer dat ik” oke.” 

3. Liefde kan iemand misschien niet ‘genezen’ met fibromyalgie – maar ondersteuning kan een GROOT verschil maken in onze kwaliteit van leven. 

De teksten van “The Cure” waar ik het meest over heb nagedacht in hun relatie tot fibromyalgie zijn handsdown, “Ik zal je met mijn liefde fixen” en “Beloof dat ik de remedie zal zijn (de remedie zijn). ”

Aan de ene kant stoort het woord “fix” me in de context van fibromyalgie omdat, zo treurig als het soms kan voelen, mensen met fibromyalgie niet “gefixeerd” (of 100% beter gemaakt kunnen worden) alleen omdat ze geliefd zijn iemands steun. Ik ben er niet eens zeker van dat mensen met fibromyalgie zoals ik helemaal “gefixeerd” kunnen zijn, hoewel er stappen kunnen worden ondernomen om fibromyalgiesymptomen drastisch te verbeteren. Evenzo, als het gaat om chronische ziekten zoals fibromyalgie, is er meer dan “liefde” nodig voor een “remedie”, zo geweldig als dat soort sprookjeskuur zou zijn. 

Aan de andere kant denk ik ook dat deze teksten laten zien hoe belangrijk ondersteuning kan zijn voor mensen met fibromyalgie. Net als andere onzichtbare ziekten, komt fibromyalgie niet met gemakkelijk zichtbare symptomen (hoewel ik wel enkele tekenen van fibromyalgie heb die mensen kunnen “zien” in deze populaire blogpost). We zien er “normaal” uit ondanks dat we bijna constante pijn hebben en ons normale uiterlijk kan het gemakkelijk maken voor mensen om onze chronische ziekte in diskrediet te brengen. Soms aarzelen zelfs de naaste vrienden of directe familieleden van mensen met fibromyalgie om te geloven dat hun ziekte echt is. 

Dus als mensen onze onzichtbare pijn geloven en proberen ons te helpen zo pijnvrij als mogelijk te leven met fibromyalgie … nou, het zou onze chronische ziekte misschien niet kunnen ‘repareren’ of ‘genezen’, maar het heeft zeker onze kwaliteit van leven verbeterd. Verschillende studies hebben zelfs aangetoond dat sociale ondersteuning van hoge kwaliteit mensen met fibromyalgie kan helpen om hun pijn beter te beheersen en andere fibromyalgiesymptomen aan te kunnen.

Als gevolg hiervan hoor ik Lady Gaga, die The Cure uitlekt, glimlachen, omdat het me altijd doet denken aan een geweldig ondersteuningssysteem dat ik in mijn leven heb. Mijn ouders die me constant aanmoedigen en bereid zijn naar mijn openingen te luisteren over de uitdagingen om naar een graduele school te gaan met een chronische ziekte. Mijn beste vrienden, die altijd proberen mijn medische eigenaardigheden op te lossen, zelfs als ze fibromyalgie niet helemaal begrijpen. De vorige vriendjes die me hebben laten zien dat ik nog steeds waardig en in staat ben om lief te hebben, ongeacht mijn chronische ziekte. En, natuurlijk, mijn mede fibromyalgia krijgers … inclusief Lady Gaga. 

Het komt neer op

Ik denk niet dat ik ooit zal weten welke invloeden gecombineerd zijn om ‘The Cure’ te vormen, en ik weet zeker dat er nog veel andere manieren zijn waarop mensen deze teksten hebben gehoord en vertaald om hun eigen strijd in het leven te evenaren. Ik weet echter wel dat de links die ik heb gevonden tussen de teksten in “The Cure” en aspecten van het leven met fibromyalgie belangrijke waarheden onthullen over liefde en chronisch zieken.

En hoewel dit nummer op lange termijn misschien niet ‘geneest’, kan het zeker een effectieve oplossing zijn voor flare-ups als ik me alleen voel en moet ik me herinneren hoeveel liefde, steun en chronische ziektesolidariteit de wereld te bieden heeft. Om nog maar te zwijgen van het is de perfecte soundtrack van een zelfvertrouwen solo dance party!

Wat denk je van Lady Gaga’s “The Cure”? Naar welke liedjes ga je de laatste tijd jammen? Vertel me in de reacties!

Referenties:

  • Three Ways Lady Gaga’s “The Cure” weerspiegelt het echte leven met fibromyalgie door Casey via CASEY THE COLLEGE CELIAC
Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.