6 Zeldzame symptomen van fibromyalgie

Fibromyalgie kan een rare ziekte zijn. Uw arts kan zeggen dat vermoeidheid en pijn de enige echte symptomen van fibro zijn, maar u kunt niet anders dan zich afvragen of uw laatste ongemakkelijke symptomen kunnen worden toegeschreven aan uw ziekte. Hier zijn enkele van de zeldzame symptomen van fibromyalgie die je zou kunnen ervaren.

Zeldzame symptomen van fibromyalgie
Niet-cardiale pijn op de borst

Dit is een van de engste van de zeldzame symptomen van fibromyalgie. Elke keer dat u ernstige pijn op de borst voelt, is het normaal dat uw eerste zorg is dat u een hartaanval krijgt. Veel fibro-patiënten behandelen pijn op de borst vanwege niet-cardiale oorzaken, ook angina genoemd. Als je dit ervaart, voelt het als een verpletterende, knellende druk in je borst. Een aanval op dit symptoom kan heel eng zijn en zal u waarschijnlijk naar een eerstehulpafdeling sturen, alleen om te horen dat alles in orde is. Echter, fibromyalgie-patiënten kunnen een hartaandoening krijgen die hetzelfde is als iemand anders, en het is de nummer één moordenaar van de Amerikanen. Als je pijn op de borst voelt, laat het dan controleren omdat het veel beter is om veilig te zijn dan sorry.

Gevoeligheid voor ruis en licht

Als de nabijgelegen tafel met gillende kleine kinderen in een restaurant je meer dan anderen stoort, is het waarschijnlijk een fibro-symptoom. Hoewel de meeste artsen je vertellen dat gevoeligheid voor ruis, met name hoog of uitzonderlijk hard geluid, geen fibromyalgiesymptoom is, ondervinden genoeg fibro-patiënten dit probleem wel, dat het niet als zeldzaam moet worden beschouwd. Veel fibro-patiënten zijn ook extreem gevoelig voor felle lichten.

Alcoholintolerantie en verhoogde bijwerkingen van medicatie

Je begint je te voelen alsof je veel te veel alcohol hebt gekregen na slechts een glas of twee wijn, terwijl je vrienden de hele nacht kunnen drinken. Of je krijgt alle mogelijke slechte bijwerking van medicijnen, waardoor je arts achterdochtig wordt over waarom drugs je nooit lijken te helpen. Dit is eigenlijk niet ongebruikelijk bij mensen met fibromyalgie, hoewel niemand weet waarom.

Moeilijkheden met je zintuigen

Veel fibromyalgie-patiënten hebben het gevoel dat hun gezichtsvermogen niet helemaal klopt. U kunt moeite hebben met het rijden ‘s nachts of u verliest de mogelijkheid om het verschil tussen kleuren te onderscheiden. Sommige mensen zijn gevoeliger voor sterke geuren, wat niet hetzelfde is als allergisch zijn voor specifieke geuren. Sommige fibro-patiënten verliezen zelfs hun gehoor.

Problemen met de huid

Fibromyalgiepatiënten hebben vaak problemen met hun huid. U kunt het gevoel ervaren dat uw huid kruipt, jeukt, prikt of brandt, een symptoom dat parasthesie wordt genoemd. Sommige fibro-patiënten behandelen acne tot ver na de adolescente jaren. Nog andere mensen met fibromyalgie hebben een gevlekte huid die eruit ziet als rode vlekkerige vlekken.

Weefselovergroei

Overgroei van lichaamsweefsels kan zowel inwendig als uitwendig van invloed zijn. Bij vrouwen leidt interne weefselovergroei tot een pijnlijke aandoening, fibroïden genaamd, die goedaardige tumoren in de baarmoeder laten groeien. De meest voorkomende symptomen van myomen zijn zware bloedingen en extreem pijnlijke menstruaties. Fibromen kunnen ook bekkenpijn veroorzaken. Andere vormen van weefselovergroei omvatten vaak ingegroeide haartjes, verklevingen en zware, scheurende nagelriemen. Om onbekende redenen kan weefselovergroei vaker voorkomen bij mensen met fibromyalgie.

Omdat de medische gemeenschap nog steeds geen goed begrip heeft van fibromyalgie, is het heel goed mogelijk dat de zeldzame symptomen van fibromyalgie die uw arts afwijst, inderdaad deel van uw ziekte kunnen uitmaken. Ongeacht de oorzaak van uw symptomen, is het belangrijk om open te zijn met uw arts en toegewijd om voor uzelf te zorgen.

Referentie; http:? //Www.fibromyalgiatreating.com/6-rare-symptoms-of-fibromyalgia/ utm_source = facebook & utm_medium = sociale

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.