Nieuwe bevindingen: Fibromyalgiepijn gekoppeld aan ruggenmergdisfunctie

Fibromyalgie wordt gekenmerkt door chronische wijdverspreide pijn, naast andere symptomen, maar de onderliggende oorzaak die verantwoordelijk is voor chronische pijn in FM blijft onduidelijk. Recent en accumulerend bewijs suggereert dat centrale pijnamplificatie een sleutel is voor fibromyalgie-pathogenese, een proces dat wordt gekenmerkt door verhoogde pijn en centrale verwerking in het ruggenmerg en de hersenen, ook bekend als centrale sensitisatie.

Onderzoekers bereidden de cutane stille periode voor, een spinale reflex gemedieerd door A-delta cutane afferenten die werden gebruikt om pijnverwerking in zowel het centrale en perifere zenuwstelsel, tussen fibromyalgiepatiënten en normale gezonde controles te beoordelen. Een totaal van 124 fibromyalgiepatiënten (gediagnosticeerd volgens het 1990 American College of Rheumatology classificatiesysteem) en 24 leeftijd en geslacht-gematchte gezonde controles werden geanalyseerd. Onderzoekers meten CSP uit de abductor pollicis brevis-spier (geplaatst in de hand tussen de pols en de basis van de duim) met behulp van standaard elektro-diagnostische apparatuur, samen met de parameters van de patiënt, waaronder demografische gegevens, aantal tenderpunten, visuele analoge schaal, fibromyalgie-impact vragenlijst scores .

De gemiddelde CSP-duur was significant langer bij fibromyalgiepatiënten in vergelijking met gezonde controles. Eerdere studies die CSP bij patiënten met centrale zenuwaandoeningen hebben onderzocht, hebben gevonden dat de CSP-duur verlengd was in brachiale dystonie, de ziekte van Parkinson en meervoudige systeematrofie. Deze bevindingen suggereren dat de CSP-duur een weerspiegeling kan zijn van disfunctie van supra-spinale controle, wat een impact op de spinale exciteerbaarheid zal hebben.

Deze bevindingen suggereren dat fibromyalgie wordt geassocieerd met disfunctie van pijnmodulatiemechanismen in het centrale zenuwstelsel. Met name vonden de onderzoekers geen correlatie tussen klinische CSP-parameters zoals VAS-score, K-FIQ-score, leeftijd en lengte, wat twijfel doet rijzen of CSP moet worden gebruikt om de ernst van de ziekte te beoordelen. Dienovereenkomstig benadrukken onderzoekers dat aanvullende studies nodig zijn om de relatie tussen CSP-parameters en klinische gegevens verder te evalueren.

Concluderend kan disfunctie van supra-spinale controle voor FM-pijn zijn, wat verder bewijs levert dat centrale sensitisatie ten grondslag ligt aan de pathogenese van de ziekte die de auteurs in hun rapport schrijven.

De pijn geassocieerd met fibromyalgie is niet vergelijkbaar met andere pijn die een persoon heeft ervaren. Degenen die deze pijn hebben, hebben niet alleen het gevoel dat ze pijn in hun spieren en gewrichten hebben, maar ze hebben het probleem pijn te hebben zodra iemand hen aanraakt.

Het is niet ongebruikelijk dat een persoon op die drukpunten op hun lichaam wordt aangeraakt en fysiek ineenkrimpt van de pijn die dit veroorzaakt. De enige vraag die veel fibromyalgie-patiënten hebben, is wat deze pijn in hun hele lichaam veroorzaakt? Veel mensen theoretiseren dat ze intense aanvallen van artritis hebben. Anderen hebben getheoretiseerd dat deze ziekte vaak slechter is met bepaalde activiteiten en bepaalde diëten, waarvan is bewezen dat ze correct zijn.

Er zijn echter nieuwe studies die aantonen dat de pijn van deze fibromyalgielijders kan worden gekoppeld aan het ruggenmergdisfunctioneren.

 

De resultaten van de studie

Een recente studie is wat iedereen vraagtekens zet bij het idee dat het ruggenmerg verantwoordelijk kan zijn voor de pijn die gepaard gaat met fibromyalgie.

De studie had als titel: “Verlengde cutane stille periode in fibromyaglia suggereert centrale sensitisatie als een pathogenese”. Het onderzoek is oorspronkelijk gepubliceerd in  PLOS One .

Meer pijn voor fibromyalgiepatiënten

Voor fibromyalgiepatiënten hebben onderzoekers in eerste instantie geconstateerd dat er een verband bestaat tussen pijn en het centrale zenuwstelsel bij mensen met deze ziekte.

Kort gezegd, de studie wees uit dat de CSP-duur bij de fibromyalgiepatiënten veel langer was dan die bij patiënten bij wie de diagnose fibromyalgie niet werd gesteld.

Voor onderzoekers heeft dit hen laten verklaren dat er een spinale disfunctie bij fibromyalgiepatiënten kan zijn die leidt tot de pijn die ze voelen.

Wat betekent dit voor mensen met fibromyalgie? Het betekent dat de hele oorzaak van fibromyalgie neuropathisch van aard kan zijn.

Dit verandert de mentaliteit die jaren geleden werd waargenomen, waarin veel mensen geloofden dat fibromyalgie een gewrichtsaandoening was, en veel mensen geloofden dat dit een probleem was dat eenvoudigweg verband hield met de ligamenten en spieren van het lichaam. Wat kunnen deze veranderingen betekenen voor de behandeling van fibromyalgie?

Fibromyalgie behandelen met deze resultaten

Met deze resultaten in de hand, zou dit kunnen betekenen dat de behandelingsopties drastisch zullen veranderen voor diegenen die lijden aan fibromyalgie! Dit is goed nieuws voor diegenen die lijden aan deze ziekte. Welke veranderingen waren er te zien?

Omdat deze ziekte neurologischer is, kan dit een verandering betekenen in wat voorgeschreven medicijnen aan patiënten worden gegeven.

Veel artsen speculeerden al dat deze ziekte neurologisch was en gaven op hun beurt antidepressiva en anti-epileptica om te helpen met de pijn en andere kwalen die gepaard gingen met fibromyalgie.

Met de resultaten van deze recente studie kan het echter betekenen dat artsen beginnen met het geven van patiënten:

Natriumantagonisten, calciumantagonisten, remmers van de heropname van serotonine-norepinefrine (SNRI), NMDA-receptorantagonisten en zenuwgroeifactorremmers (NGF)

Deze medicijnen kunnen een lange weg helpen bij het helpen van de pijn die de persoon voelt, samen met andere zaken zoals angst of nerveuze problemen die met deze ziekte zijn geassocieerd ..

Een paar ideeën voor degenen die te maken hebben met fibromyalgie:

1 – Hypnotische therapie  wordt meer en meer gebruikt voor mensen met fibromyalgie. Het is niet bedoeld om de pijn volledig te verlichten. In eerste instantie merken mensen echter dat deze hypnose helpt om met de pijn om te gaan om dit op een niveau te krijgen dat gemakkelijk kan worden beheerd!

2- Pilates is een fysieke oefening  die kan helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de flexibiliteit van de persoon. Op zijn beurt vindt de persoon dat de pijn vaak wordt verminderd in intensiteit met het gebruik van deze oefening.

3- Beschouw massage als een geweldige optie om met de pijn om te gaan.  Terwijl de drukpunten in het lichaam massage een beetje pijnlijk kunnen maken. Er zijn veel patiënten die vinden dat dit hen kan helpen om zich beter te voelen omdat het de bloedtoevoer verhoogt naar verschillende delen van het lichaam die pijn hebben door deze ziekte. De sleutel is om een ​​massagetherapeut te vinden die is getraind in het omgaan met fibromyalgiepatiënten.

4- Warme baden nemen om deze spieren te laten weken en de pijn die wordt waargenomen te helpen verlichten.  Hoewel dit slechts een tijdelijke oplossing is voor de pijn die wordt gevoeld, is er een die hoge succespercentages heeft. Veel fibromyalgiepatiënten genieten van baden met stralen erin voor een extra massage-voordeel voor hun pijn.

5- Leer manieren om je geest van de pijn af te houden.  Veel fibromyalgiepatiënten vinden dat het doen van een mentale activiteit kan helpen en het kan behoorlijk succesvol blijken te zijn.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.