Bevis på nerveskade i omtrent halvparten av fibromyalgipasienter

Fibromyalgi har noen av de samme symptomene som småfiber polyneuroterapi

Det har vært gjort noen fremskritt om hvordan man skal diagnostisere lidelsen, men dens patologi er fortsatt et mysterium. Fibromyalgi har noen av de samme symptomene som småfiberpolyneuroterapi ved at småfiberpolyneuroterapi har forårsaket utbredt kronisk smerte hos de individer som har blitt diagnostisert med det.

I en nylig studie av pasienter som lider av fibromyalgi, ble nesten halvparten av pasientene registrert som moderat til alvorlig nerveskade i hudceller. Nerveskade som er utført på nervefibrene, har blitt ansett som småfiber polyneuropati, eller SFPN. Småfiberpolyneuropati skyldes noen spesifikke medisinske forhold.

For tiden er det ingen kjent årsak til fibromyalgi, slik at denne nerveskadefunnet kan gjøre noen fremskritt i retning av å finne ut hva som egentlig forårsaker uorden. Fibromyalgiforstyrrelser skiller pasienten fra pasienten, men de typiske symptomene inkluderer utbredt kronisk smerte, ekstrem tretthet og overfølsomhet mot smerte og trykk. Forstyrrelsen påvirker uforholdsmessig kvinner sammenlignet med menn.

Omtrent halvparten av en liten gruppe pasienter med fibromyalgi, et vanlig syndrom som forårsaker kronisk smerte og andre symptomer, viste seg å ha skade på nervefibrene i huden og andre tegn på en sykdom kalt småfibre polyneuropati (SFPN).

I motsetning til fibromyalgi, som ikke har kjent årsaker og få effektive behandlinger, har SFPN en klar patologi og er kjent for å være forårsaket av spesifikke medisinske tilstander, hvorav noen kan behandles og noen ganger helbredes. Studien fra Massachusetts General Hospital (MGH) forskere vil vises i tidsskriftet PAIN og har blitt utgitt på nettet.

Smerte er bra fordi det varsler deg om at kroppen din har vedvarende skade

Ikke alle smerter er like. Vanligvis er smerte bra fordi det varsler deg om at kroppen din har opprettholdt skade, og ber deg om å forsvare deg mot ytterligere ødeleggelse. Smerte blir kronisk når et advarselssignal vedvarer selv etter at trusselen er borte.

Fibromyalgi er en av mange anerkjente former for kronisk smerte. De fleste typer langvarig smerte betraktes som enten inflammatoriske, som i enkelte typer artritt eller neuropatisk, noe som ofte involverer nerveskade. En del av mysteriet med fibromyalgi er at symptomene kommer fra begge kategorier, et faktum som bare har tjent til å frustrere forskere, som ikke har funnet konsistente bevis for betennelse eller skade.

“I stedet for å være i hjernen, består patologen av overdreven sensoriske nervefibre rundt spesialiserte blodkarstrukturer som ligger i håndflatene,” sa Dr. Rice, president for Intidyn og seniorforsker på studien. “Denne oppdagelsen gir konkrete bevis på en fibromyalgi-spesifikk patologi som nå kan brukes til å diagnostisere sykdommen, og som et nytt utgangspunkt for å utvikle mer effektive terapeutiske midler.”

“Dette gir noen av de første objektive bevisene på en mekanisme bak noen tilfeller av fibromyalgi, og å identifisere en underliggende årsak er det første skrittet mot å finne bedre behandlinger,” sier Anne Louise Oaklander, MD, PhD, leder av Nerve Injury Unit i MGH Department of Neurology og tilsvarende forfatter av smertepapiret.

Fibromyalgi er for komplisert

“Inntil nå har det ikke vært noen god ide om hva som forårsaker fibromyalgi, men nå har vi bevis for noen, men ikke alle pasienter. Fibromyalgi er for komplisert for en ‘en størrelse passer alle’ forklaring, sier Oaklander, en lektor i nevrologi ved Harvard Medical School.

“Det neste trinnet med uavhengig bekreftelse av funnene fra andre laboratorier, skjer allerede, og vi må også følge de pasientene som ikke oppfyller SFPN-kriteriene for å se om vi kan finne andre årsaker. Å hjelpe noen av disse menneskene får endelig diagnoser og bedre behandling, vil være en stor suksess. “

Neuropati ble funnet i svært høye teller hos pasienter med fibromyalgi

Studien ble utført på 27 voksne med fibromyalgiforstyrrelsen og en gruppe på 30 friske personer som hadde meldt seg til studien. De samme testene som brukes i diagnosene av småfiberpolyneuroterapi ble brukt til å teste deltakerne i studien.

Testen inkluderte en fysisk undersøkelse og administrasjon av et spørreskjema. I tillegg forsker administrert hud biopsier hjelpen med evaluering av nervefibre i pasientens ben og overvåking av blodtrykk, svette og pasientens hjertefrekvens.

Neuropati ble funnet i svært høye teller hos fibromyalgi pasienter, mens gruppen av friske individer virket normale. Tretten av de 27 fibromyalgi pasientene ble registrert som individer med reduserte nivåer av nervefibrer tetthet i huden deres. De noen tretten personer hadde også merkelige autonome funksjonstestresultater. På grunn av disse resultatene ble det antatt at disse tretten individer hadde liten fiber polyneuroterapi.

Mens konklusjonene trukket fra denne testen ikke tyder på en årsak i utviklingen av alle fibromyalgiforhold, gir det forskere noen bevis på hva som forårsaker fibromyalgi hos minst noen pasienter. Fibromyalgiforstyrrelsen er veldig komplisert, unik og kompleks lidelse. Dens symptomer og alvorlighetsgrad er forskjellige i hver pasient som den påvirker.

På grunn av denne unike differensieringen er det ingen forklaring på utviklingen av fibromyalgi. Denne prosessen kan ta måneder eller år før det blir funnet svar på hva som er de viktigste årsakene til fibromyalgi. Før arbeid på en kur av fibromyalgi kan gjøres, må forskere først finne ut hva som egentlig fører til at lidelsen utvikles hos pasienter. Denne studien er for tiden den ene typen.

Resultatene er nylig publisert, slik at andre laboratorier snart skal begynne å skape egne tester og eksperimenter i henhold til planen denne studien har konstruert. Noen har kanskje allerede startet med noen få tilpasninger. Søket etter en bedre diagnose av fibromyalgi er en pågående. Og å finne bedre behandlinger for de individer som har blitt påført av fibromyalgiforstyrrelsen, er en av toppprioriteringene når det gjelder denne unike lidelsen.

 

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.