Fibromyalgie en pijn in de heup.

Het is niet ongebruikelijk om problemen te hebben met de heupflexor of pijn in dit gebied bij het leven met fibromyalgie. De heupen, heupbuigers en onderrug zijn gecorreleerd met gebieden met fibromyalgiepijn als gevolg van gevoelige gebieden rond de onderrug, veel meer gebieden met triggerpoints en andere aandoeningen die van invloed zijn op de omliggende gebieden. 

De buigspieren van de heup zorgen ervoor dat je heupen flexibel kunnen bewegen.  Je beweegt deze spieren wanneer je je benen beweegt, en dat betekent dat je heupen betrokken zijn bij de meeste bewegingen die je tijdens de gemiddelde dag uitvoert.

Een gezond persoon beseft niet hoe vaak zij heupflexoren gebruiken, maar iedereen die met fibromyalgie leeft en pijn in de heup ervaart, zal zich hier vaker van bewust zijn.

Persoonlijk heb ik de pijn van de heupbuiging behandeld en daarna ben ik weer sterker geworden in deze gebieden, op hetzelfde moment dat ik veiligere oefeningen voor mijn fibro ontwikkelde na mijn volledige hysterectomie drie jaar geleden. Ja, ik begrijp het. Ik zal later meer in dit artikel nader ingaan.

Hoewel er enkele bekende letsels en medische aandoeningen zijn die pijn in de heupbuigers kunnen veroorzaken, kan het moeilijk zijn om een ​​directe oorzaak van deze pijn te identificeren bij iemand met fibromyalgie, behalve de vele dagelijkse activiteiten waar ik vaak naar verwijs.

We kunnen pijn behandelen als een ander symptoom van de gediagnosticeerde aandoening of meer tijd nemen om de exacte oorzaak van de pijn te bepalen. Hoe dan ook, fibromyalgie en heupbuigerpijn zijn vaak slopende als ze niet efficiënt en snel worden behandeld.

Inzicht in ibromyalgie en heupflexiepijn 

Flexorpijn in de heup wordt vaak flexore tendinose genoemd. De pijn van deze aandoening komt meestal van een of beide van de volgende spieren: Illicacus en Psoas. Deze spieren worden vaak gegroepeerd als een eenheid, de iliopsoas genoemd.

De psoas is verantwoordelijk voor een grote hoeveelheid algemene rug- en beenpijn, omdat de zitposities die de meeste mensen de hele dag vasthouden ervoor zorgen dat de spier gedurende een lange tijd verkort. Wanneer je opstaat en weer begint te bewegen, wil die spier niet langer verlengen en niet goed functioneren.

Voor degenen die last hebben van fibromyalgie, kan de pijn komen van andere spieren die helpen bij het verplaatsen van de heupen. Dit omvat de quadriceps, hoewel die spieren lager zijn dan de meeste van de heupbuigers.

Terwijl de flexor tendinitis veroorzaakt door letsel of een niet verwant probleem met fibromyalgie kan richten op een spier of heupgebied met name fibromyalgie patiënten pijn die zich langs dit gebied van het lichaam ervaren. De oorzaak van de pijn is dikwijls onverklaarbaar, zoals meestal het geval van fibromyalgie pijn.

Behandeling van  fibromyalgie en heuppijn. 

Een eenvoudige manier om fibromyalgie en heupbuigerspieren te voorkomen, is om te voorkomen dat u gedurende een lange periode in dezelfde positie blijft zitten. Sta regelmatig op en beweeg, zodat je spieren geen tijd hebben om zich in één positie te nestelen.

Je hoort me vaak dat je veilige en effectieve lichaamsbeweging en het belang van deelname aan een bepaalde mate van lichaamsbeweging aanbeveelt om je lichaam sterker en flexibeler te houden, en dit is ook een aanbeveling voor heupbuigersporen.

Hip flexor stretch

Hoe meer je leert bewegen en hoe hoeken en overcompensatie er toe doen, hoe makkelijker het zal zijn om enkele van de oorzaken van spierpijn te voorkomen. Je kunt me volgen op de Fibro Fit People-pagina voor meer manieren om veilig en soepel te werken in de meest kwetsbare gebieden. In het gedeelte video’s zie je oefeningen zoals “naast elkaar” -oefeningen die helpen om de heupen en onderrug, piriformis en meer zachtjes te bewerken.

Ik werk ook met vrouwen na hysterectomie en andere abdominale operaties om deze kwetsbare gebieden zachtjes te versterken. Ik ben daar geweest en, ja, het is mogelijk om je sterk te voelen na een hysterectomie en terwijl je leeft met de complexiteit van fibromyalgie en de condities.

De stretching die ik hier doe is geweldig om te doen op elk moment, vooral na het gaan zitten.  We trekken een been tot aan de knie (zonder schoenen) en plaatsen de voet zachtjes op de binnenkant van de knie of, indien nodig, lager (dit maakt de heupen los), rek dan de arm aan dezelfde kant op en voel het licht strekt zich uit van de heupen door zijn schuine zijden

Als u een groot deel van de dag aan een bureau zit, investeer dan in een bureaustoel die in hoge mate instelbaar is. Plaats de hoogste stoel, zodat uw heupen op uw knieën kunnen rusten. Deze positie is gezonder voor je heupbuigers en kan de pijn elimineren die wordt veroorzaakt door het verkorten van die spieren in de typische positie van een bureaustoel. U kunt ook een sta-bureau overwegen waarmee u eenvoudig uw werkruimte kunt optillen.

Ik ben vorig jaar begonnen met een sta-bureau en ik vind het erg handig, sterker nog, ik sta nu meer achter mijn bureau dan te zitten. (let op: sommige sta-bureaus kunnen moeilijk op uw schouders te plaatsen zijn, dus het kan nodig zijn om een ​​sta-bureau te hebben dat een elektrische bediening gebruikt voor verplaatsingsposities)

Regelmatige krachttraining en zeer zacht stretchen (veilig gedaan) kan helpen die spieren sterk en flexibel te houden. Nogmaals, zorg ervoor dat je niet overdreven veel zit of dat dit de inspanningen om effectieve oefeningen te nemen, kan saboteren.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.