Pas op, dit gevaarlijke medicijn tegen fibromyalgie heeft 10 mensen gedood

Een medicijn waarvan werd aangenomen dat het 100 keer krachtiger was dan heroïne veroorzaakte meer dan 40 overdoses en minstens 10 sterfgevallen in 12 dagen in het Sacramento-gebied.

Gezondheidsfunctionarissen vragen mensen zich zorgen te maken over nagemaakte pillen die fentanyl bevatten, een krachtig synthetisch opiaat dat over het algemeen wordt voorgeschreven aan kankerpatiënten en voor de behandeling van chronische pijn. Het dodelijke medicijn wordt op straat verkocht, terwijl Norco, een minder krachtig opiaat, tussen de $ 3 en $ 5 per pil kost. Natasha Butler zei dat haar 28-jarige zoon, Jerome, onlangs stierf na het kopen van het medicijn van iemand die dacht dat het Norco was.

Jerome Butler foto met zijn 3 kinderen
“Hij sloot zijn orgels. Hij sloot zijn nieren. Hij sluit zijn lever. Zijn hersenen waren gezwollen. De dokter zei dat hij niets voor hem kon doen. Een pil, “zei Butler.Volgens DEA-officier John Martin wordt het medicijn vanuit China en Mexico de Verenigde Staten in gesmokkeld. “Wij geloven dat het in China is gemaakt en in Mexico is gedistribueerd en het is grootgebracht in het normale drugshandelcircuit aan de zuidwestelijke grens,” zei Martin.
Het medicijn wordt ook gemengd met heroïne om zijn kracht te vergroten. Soms wordt ze verkocht als een heldin, waarvan de gebruikers het meest waarschijnlijk sterven.

Het aantal mensen in Sacramento County dat ziek werd na een overdosis vermomde fentanyl-tabletten steeg tot 48, volgens het ministerie van volksgezondheid.

Van de 48 mensen die ziek waren, stierven negen mensen in Sacramento County en één in Yolo County, zei Sacramento, minister van Volksgezondheid en Sociale Voorzieningen. Hoewel er geen doden vielen in San Joaquin County, kregen vier mensen een overdosis vermomde pillen.

Een gelijk aantal mannen en vrouwen, in de leeftijd van 16 tot 67, hebben een overdosis namaak fentanyl-pillen genomen, zei de afdeling.

Op 24 maart werd de eerste informatie ontvangen met informatie over overdoses met betrekking tot vermoedelijk Norco-pillen die op straat werden gekocht. Later werd echter ontdekt dat de pillen eigenlijk bekend stonden als opioïde fentanyl om eruit te zien als Norcotable, volgens toxicologische rapporten.

Naar schatting is fentanyl 80 keer krachtiger dan morfine en honderden keren krachtiger dan heroïne

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.