Kald intoleranse og fibromyalgi

Finn ut hvordan kuldeintoleranse og fibromyalgi er relatert av lidelser som oppstår i nervesystemet.

I følge Rheumatic Disease Clinics i Nord-Amerika har personer med fibromyalgi en høyere oppfatning av kulde, har en større følsomhet for kulde enn folk uten fibromyalgi oppdager hvorfor. (1)

Oppdag hva som er følsomheten for forkjølelse av fibromyalgi, assosiasjonen til følelser og naturlige behandlinger for å løse dette problemet.

1. Kald intoleranse og fibromyalgi

I følge en studie på Ghent University Hospital har fibromyalgi-pasienter vanligvis en lavere toleranse for stimuli som forkjølelse.Denne studien evaluerte responsen fra personer med fibromyalgi sammenlignet med friske mennesker i en kaldtvannstoleransetest på 1 ° C temperatur.

Vanndykking i friske mennesker stimulerer kaldfølsomme nerveseptorer, som produserer en refleks gjennom nervesystemet som øker nerveaktiviteten i huden.

Denne økningen i nerveaktivitet forårsaker først vasokonstriksjon, det vil si lukking av blodkarene og deretter vasodilatasjon, åpning av kutane blodkar, noe som øker blodstrømmen og regulerer kroppstemperaturen.

Denne testen viste at personer med fibromyalgi ikke er i stand til å motstå nedsenking av underarmen i kaldt vann, noe som manifesteres av rask økning i smerter.Friske mennesker klarte å holde underarmene i kaldt vann i 120 sekunder, mens bare 1 pasient med fibromyalgi nådde 80 sekunder.

Pasienter med fibromyalgi har en raskere kjølehastighet, og det er grunnen til at de fjernet underarmen fra kulden tidligere enn friske mennesker.

2. Unormal respons i nervesystemet

cerebro-human

Denne følsomheten for forkjølelse forklares av en unormal respons i nervesystemet som oppstår hos personer med fibromyalgi.Før forkjølelsen produserer nervesystemet til friske mennesker, uten fibromyalgi, vasodilatasjon, det vil si at det åpner blodkar, noe som letter blodstrømmen, som øker temperaturen i kroppen.   

Hos personer med fibromyalgi forårsaker den unormale responsen i nervesystemet vasokonstriksjon av blodkarene, det vil si at den trekker sammen blodårene, noe som reduserer blodstrømmen, noe som holder kroppen kald.

Etter 20 minutter med forkjølelsestesten nådde fibromyalgi-pasienter og friske mennesker en lignende restitusjonstemperatur, men husk at fibromyalgi-pasienter trakk seg før forkjølelsen.

Derfor var kald utvinning tregere hos pasienter med fibromyalgi.

3. Humør og kulde følsomhet

kvinne-kald

I tillegg til nervesystemets unormale respons, tyder vitenskapelige bevis på at den engstelige og deprimerende stemningen til personer med fibromyalgi også påvirker vasokonstriksjon.

Dette produseres av responsen fra nervesystemet på stress. Vasokonstriksjon forhindrer økt blodstrøm og holder kroppen kald.

Reaksjonen på kulde er vanligvis mindre hvis personer med fibromyalgi bruker antidepressiva, som stort sett produserer vasodilatasjon, noe som øker blodsirkulasjonen og varmen i kroppen. (2)

4. Termogenese og kald intoleranse

body-kvinne

I følge en studie ved University of Minnesota er brunt fettvev i kroppen et vev som har funksjonen til å generere varme i kroppen i motsetning til fettvev som har funksjonen til å lagre fett.Termogenese er en prosess der kroppen produserer varme.

Kvinner har en lavere evne til å bruke brunt fettvev som respons på stress, for eksempel forkjølelse.

Dette resulterer i en lavere kroppstemperatur. I tillegg til nervene i brunt fettvev har et sted som ligner poengene med fibromyalgi , noe som øker smerte. (3)

5. Behandling av forkjølelse ved fibromyalgi

meditere akupunktur kaldt

I følge en studie publisert i Rheumatic Disease Clinics of North America, inkluderer strategier for kald behandling:

5.1. Hold varmen

Å ha klær og termosokker lar deg heve kroppstemperaturen mens du beholder varmen i kroppen. Det anbefales også å ikke bli utsatt for kalde omgivelser.

I følge The Oregon Health Science University er det viktig å dekke hender og føtter, de viktigste områdene som er berørt i Raynauds syndrom.Dette syndromet som forekommer mellom 30 og 53% av pasienter med fibromyalgi, fører til kulde og lilla i ekstremitetene, noe som løser seg med varme.

Fargeleggingen skyldes en overdreven reaksjon av blodårene i huden på forkjølelse.

Kulden produserer også hos 41% av pasienter med fibromyalgi nedsatt fingertrykk. (4)

5.2. Aerob trening

Denne typen trening, med lav intensitet, forbedrer sirkulasjonen av lemmene, dvs. hender og føtter.Dette er fordi fysisk trening reduserer sympatisk tone, noe som resulterer i vasodilatasjon og økt kroppstemperatur.

Øvelsene regulerer termogenesen, det vil si generering av varme fra kroppen og samtidig lindre smerter.

I tillegg, som vi nevnte, gjør stress en normal respons på kulde umulig, så avslappende aktiviteter for å lindre stress som yoga og meditasjon er nyttige. (1)

5.3. Avslapningsteknikker

I følge California School of Professional Psychology er en av disse teknikkene progressiv muskelavslapping som er nyttig for å håndtere stress og redusere forkjølelse og smerte.

Denne teknikken består av spenning og avslappende muskelgrupper for å lindre spenning og angst.En annen nyttig teknikk er å gjenta setninger som “armene mine er tunge og varme”, og visualisere dette i armene.

Denne øvelsen påkaller bilder som er assosiert med en avslappet tilstand mens du flytter fokus fra et område av kroppen til et annet.

Det er bekreftet at oppvarming av lemmer effektivt oppstår. (5)

5.4. akupunktur

I følge en studie i Medizinische Hochschule Hannover, er denne tradisjonelle kinesiske teknikken en effektiv behandling for å forbedre kuldefølsomheten.

Spesielt det som er forbundet med Raynauds syndrom, der akupunktur reduserte de kalde episodene i løpet av de tre månedene av behandlingen.Selv 7 måneder etter behandlingen beholder 80% fordelene ved å redusere kuldeoverfølsomhet. Så fordelene varer i 10 måneder.

Akupunktur frigjør potente vasodilatatorsubstanser, som forbedrer sirkulasjonen og øker kroppsvarmen.

Denne behandlingen har ingen bivirkninger i motsetning til behandlinger indikert som kalsiumkanalantagonister. (6)

5.5. Vasodilatorfôr

Plantebaserte matvarer har muligheten til å forbedre blodstrømmen, noe som øker kroppstemperaturen og hjelper til å bekjempe kulden.

For eksempel kan du dra nytte av å inkludere matvarer som hvitløk, løk, sitrus, bladgrønnsaker i kostholdet ditt, noe som forbedrer blodsirkulasjonen.

Disse matvarene hjelper til med å redusere kolesterolet ditt, en hyppig hindring for normal passering av blod i arteriene.

De reduserer også vasokonstriksjonen som produseres ved forhøyet trykk i kroppen.

Et kosthold som Anti-Fibromyalgi-programmet favoriserer vekttap, forbedrer humøret, reduserer vasokonstriksjon og forkjølelse. (1)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.