Toen ik van carrière moest veranderen vanwege fibromyalgie

Toen ik op school zat, hadden veel artsen me onderzocht om mijn auto-immuunziekte te behandelen. Ik kreeg de ongelukkige nieuws dat ik was de ontwikkeling van de artritis  in  mijn  kindertijd. In die tijd maakte ik deel uit van een groep en worstelde ik voor mijn  geestelijke gezondheid  .

Toen ik de middelbare school verliet, bleef ik artsen bezoeken en kreeg ik uiteindelijk het welkomstnieuws dat mijn  artritis  vroeg genoeg was gediagnosticeerd zodat ze het op dit moment konden vermijden. Ik zal het in de toekomst opnieuw ontwikkelen, maar voor het moment is het er niet meer. Ik  leerde over fibromyalgie  of versterkt musculoskeletaal pijnsyndroom (AMPS).

Ik vertel je dit allemaal omdat mijn fibromyalgie de laatste zes maanden steeds moeilijker te beheren en te beheren is. Ik heb geprobeerd dingen te blijven doen die ik leuk vind om te schrijven, werken en spelen met mijn dieren. Ik had ook problemen met het uitvoeren van basistaken, zoals ‘s ochtends opstaan ​​of een deksel losschroeven. Ik heb mezelf lange tijd niet kunnen voelen.

In het verleden duurden mijn fibro-vlokken slechts een paar weken tot een maand, dus het is een volledig onontgonnen gebied voor mij. Dat was ik niet en ik weet nog steeds niet wat ik kan verwachten. Ik heb een warme deken in bijna elke kamer in mijn huis (het  verlicht de pijn / ongemak van gewrichten en spieren  ) en ik verhuisde een van mijn bureaustoelen naar de badkamer om me klaar te maken. Ik kan niet te lang blijven zonder misselijk te worden en het is moeilijk voor mij om me ergens op te concentreren. Alles lijkt overweldigend en onmogelijk.

Het was alweer een tijdje geleden dat ik naar een hondenverzorging wilde gaan. Het is bijna drie jaar geleden dat ik met honden met fibromyalgie heb gewerkt en een aantal ernstige uitbraken heb overwonnen. Dus ik dacht dat het goed zou zijn en dat ik mijn pijn op dezelfde manier zou kunnen behandelen. . Ik had het onverwachte niet voorzien, en toen dat gebeurde, leek het onmogelijk om een ​​oplossing te vinden voor mijn complexe probleem.

Uiteindelijk verliet ik mijn baan nadat ik slechts een paar maanden trimmer was geweest. Ik kon de pijn niet verdragen waarin ik nog was. Ik moet voor mezelf, mijn man en mijn dieren kunnen zorgen. Toen ik me eindelijk realiseerde dat ik moest stoppen met mijn baan, had ik het gevoel dat ik faalde. Ik voelde dat er niets was dat ik goed kon doen en het was verwoestend om te weten dat ik iets moest opgeven dat me fascineerde vanwege mijn  fibromyalgie  .

Ik was boos. Boos op mezelf en boos op mijn lichaam. Ik bleef maar denken aan hoe anderen mijn werk konden doen zonder deze problemen en ik was zelfs een beetje jaloers. Ik had graag mijn acute pijn en chronische vermoeidheid ingeruild voor voet- en rugpijn. Ik dacht niet helder na.

Alles gebeurde zo snel. Het ene moment was ik ongelukkig in mijn werk als trimmer (iets wat ik  graag  doe), het volgende moment was ik in een zeer goed trainingskantoor om receptioniste te worden. Ik had nooit verwacht zo’n radicale beweging te maken als het niet mijn fibro was, maar ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Natuurlijk mis ik de verzorging en mis ik mijn collega’s en vrienden, maar ik mis het huilen niet tijdens mijn lunchpauze omdat ik niet wist hoe ik daarna mijn afspraken zou maken. middag, ruim op en ga de volgende dag terug. vroeg in de ochtend. Ik faal niet om mijn lichaam te hard te duwen en dieper en dieper in een gloed te duiken.

Het was heel gemakkelijk voor mij om mijn situatie te onderzoeken en te denken dat mijn fibromyalgie me van alles beroofde. Het was gemakkelijk om boos op mijn lichaam te zijn omdat ik niet goed werkte of zelfs een beetje beter dan het is. Ik gaf hem de schuld van alles wat er gebeurde in plaats van te luisteren naar zijn wanhopige smeekbeden om hulp. Ik ging weg zonder lang behandeld te worden. Ik was zo koppig.

In plaats van te kijken naar alles  wat ik miste in mijn  fibromyalgie , moest ik een stap achteruit doen en naar het grotere geheel kijken. Mijn baan maakte me ellendig, hoe graag ik het ook waardeerde. Ik was elke dag ongelukkig en uitgeput toen ik thuiskwam van mijn werk. Ik was ‘s nachts prikkelbaar en afstandelijk met mijn man. Ik kon mezelf niet ertoe brengen om mijn gezin schoon te maken of voor mijn gezin te zorgen. Het enige dat ik kon bedenken was hoeveel ik alles haatte. Ik had het gevoel dat ik niet kon ademen.

Mijn  fibromyalgie  nam dit alles van me af, maar het bracht me ook naar een betere baan en nieuwe vrienden. Ik ben een gelukkiger persoon en ik ga graag naar huis en tijd doorbrengen met mijn gezin. Ik maak mijn huis schoon en organiseer onze spullen. Ik speel met mijn hond en mijn konijn. Ik speel zelfs spelletjes met mijn man zonder boos te worden. Ik ben gewoon gelukkiger. Ik zie mijn vrienden van mijn laatste baan nog steeds en ben niet van plan om snel te stoppen. Ik heb al nieuwe vrienden gemaakt in mijn huidige baan en ik weet dat het lang zal duren.

Ik ben nog niet helemaal uit mijn flare. Ik gebruik altijd een stoel om me ‘s ochtends klaar te maken en ik moet na het schoonmaken pauzes nemen omdat ik misselijkheid of duizeligheid heb. Ik heb geen perfect schoon huis zoals ik zou willen. Maar ik heb al een aanzienlijke verbetering van mijn pijn opgemerkt. Als ik thuiskom van mijn werk, kan ik altijd rondlopen en rondhangen met vrienden. Ik wil met mensen uitgaan. Ik kom niet thuis en wil meteen op de grond instorten en nooit meer bewegen. Ik ben opgewonden om mijn dieren te zien in plaats van me zorgen te maken over het proberen ermee te spelen. Zoals ik al eerder zei, ik ben gewoon gelukkiger. Er was een fibro-crisis nodig om me hier te brengen, maar als ik terugdenk, ben ik nogal dankbaar.

Ik wil nooit echt dat mijn fibro ontbrandt. Ik zal waarschijnlijk nog steeds boos en boos zijn op mijn lichaam wanneer het uitbreekt, en ik zal waarschijnlijk niet altijd in staat zijn om terug te kijken en het grote geheel te zien, maar ik weet dat het niet altijd een slechte zaak is om ermee te doen. Het is zo gemakkelijk om naar alles te kijken wat negatief is aan een chronische ziekte. Het is zoveel moeilijker om naar al het goede te kijken  dat daaruit zou kunnen voortvloeien  .

Ik hoop dat mensen op een dag zich meer bewust zullen zijn van chronische ziekten en meer bereid zullen zijn om hun buurman / werknemer / vriend / familielid / etc. te helpen wanneer ze onder druk staan ​​en zich realiseren dat ze geen slecht persoon zijn, alleen omdat ze een ziekte hebben die je niet kunt zien.

Mijn ziekte is onzichtbaar en heeft me veel ontnomen, maar het neemt niet en zal nooit alles aannemen. Mijn leven is alleen van mij en ik weiger mijn fibromyalgie te laten definiëren.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.