Tips voor het krijgen van een fibromyalgie-diagnose

Ginger Vieira

Het proces van het krijgen van een fibromyalgiediagnose – en het krijgen van de juiste behandeling en medicatie om uw pijn te verminderen – kan een tijdje duren. Een lange tijd. Volgens het FibroCenter eigenlijk minstens twee jaar . Het probleem is dat er geen echte test is om fibromyalgie te diagnosticeren. In plaats daarvan wordt het meestal gediagnosticeerd door alle andere mogelijkheden uit te sluiten.

Hier zijn de stappen die u waarschijnlijk (en zou moeten) nemen om een ​​fibromyalgiediagnose te bereiken.

Vraag een verwijzing naar een reumatoloog

Het type arts dat traditioneel fibromyalgie diagnosticeert, is een reumatoloog . Een reumatoloog richt zich op de behandeling van aandoeningen in het bewegingsapparaat – de gewrichten, spieren en botten die over het algemeen last hebben van pijn, zwelling, stijfheid of vervorming. Fibromyalgie wordt eerst beoordeeld door pijn op de “18 plekken” te beoordelen .

Documenteer je symptomen

Het is overweldigend om aan al je symptomen te denken terwijl je daadwerkelijk in het kantoor van de dokter zit. Bovendien zijn er mogelijk symptomen die u als een afzonderlijk probleem heeft gezien en die in feite deel uitmaken van uw algehele toestand. En wanneer ze de klassieke “18 gevoelige plekken” van fibromyalgie-pijn controleren, voelt u die dag misschien niet op al die plekken. Houd een eenvoudig dagboek bij van uw symptomen zodat u voorbereid bent.

Laat u testen op reumatoïde artritis

Het grootste verschil tussen reumatoïde artritis (RA) en fibromyalgie is de zwelling. Vroege RA-symptomen omvatten stijfheid, pijn en zwelling in de kleinere gewrichten van de handen en voeten die meer dan 30 minuten aanhouden, meestal ‘s morgens. Die symptomen kunnen zich geleidelijk uitbreiden naar de grotere gewrichten, zoals ellebogen, enkels, heupen, knieën en schouders. Er zijn eigenlijk een half dozijn bloedtesten die kunnen duiden op RA, dus het is meestal gemakkelijk om te identificeren of uit te sluiten.

Laat u testen op de ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt overgedragen door een tekenbeet. Symptomen zijn onder meer pijn in het lichaam, ernstige vermoeidheid, hoofdpijn, koorts en meer . Hoewel er een bloedtest voor de ziekte is , is deze niet 100 procent perfect. De behandeling voor Lyme is ook niet perfect, maar hoe eerder u start met antibiotica, hoe groter uw kansen om ernstige symptomen te voorkomen.

laat je testen op neuropathie (als je diabetes hebt)

Als u diabetes heeft en u vertelt uw arts dat uw benen tintelen, zal hij of zij u eerst op neuropathie testen. Zoveel artsen staan ​​sceptisch tegenover fibromyalgie als een echte voorwaarde dat je tintelende benen jarenlang kunnen worden genegeerd, zelfs als die neuropathietest geen zenuwschade vertoont. Neuropathie symptomen zijn onder meer tintelingen, branderig gevoel, verlies van evenwicht, zwakte en wonden of blaren die niet goed genezen.

Laat u testen op hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie is een auto-immuunaandoening waardoor de schildklier kritieke hormonen produceert voor de dagelijkse functie. Veel voorkomende symptomen zijn ernstige vermoeidheid, haarverlies, gewichtstoename, stemmingswisselingen, zwelling van de schildklier (in uw nek) en meer . Gelukkig zijn de bloedtesten om de aandoening te identificeren over het algemeen nauwkeurig, en hoewel de hormonale behandeling niet perfect is, kan het de meeste symptomen aanzienlijk verlichten.

Probeer een maand glutenvrij te gaan

Glutenvrij gaan is tegenwoordig zo trendy dat het gemakkelijk te verwijderen is, maar de wijdverspreide ontsteking veroorzaakt door gluten kan een enorme verscheidenheid aan symptomen veroorzaken die van persoon tot persoon enorm verschillen. Als u 30 dagen lang gluten uit uw dieet snijdt, zal het duidelijk zijn of een allergie voor gluten uw ernstigste symptomen veroorzaakt. Voor velen verbeteren sommige symptomen binnen enkele dagen na het verwijderen van glutenbevattend voedsel.

Wees heel voorzichtig als u een chiropractor of fysiotherapeut probeert

Het is heel gemakkelijk om wekelijks bij de chiropractor te komen om aanpassingen in je rug en nek te krijgen, maar als je fibromyalgie hebt, kunnen deze aanpassingen in de loop van de tijd vaak erger worden. Als het je echte verlichting geeft, is dat geweldig, maar als je aarzelt of het helpt of pijn doet, overweeg dan om een ​​pauze te nemen van de afspraken en te zien hoe je je voelt. Hetzelfde geldt voor fysiotherapiebehandelingen.

Bespreek met uw arts: spierverslappers en / of antidepressiva

Als het je is gelukt om de vele vereiste stappen te doorlopen om alles uit te sluiten en je een waardevolle arts hebt gevonden die begrijpt hoe echt je symptomen zijn, is een van de volgende stappen om een ​​medicijn te starten voor onmiddellijke verlichting. Voor velen kunnen spierverslappers of antidepressiva ongelooflijk effectief zijn bij het verlichten van pijn en helpen bij andere symptomen zoals slapeloosheid en hersenmist. Vraag uw reumatoloog over het een of het ander om aan de slag te gaan.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.