Les futurs médicaments contre la fibromyalgie? Un guide d’achat unique pour les essais de médicaments contre la FM qui se présentent à vous …

Qu’ont en commun un vaccin, un antitussif, un médicament avec un seul nom, un anesthésique et les nouveaux médicaments contre la migraine? Ils sont tous testés dans une étude clinique sur la FM ou sont sur le point de le devenir.

De FM doet misschien niet veel onderzoek, maar het wekt zeker de interesse van sommige geneesmiddelenfabrikanten. Bekijk de FM-geneesmiddelenonderzoeken die momenteel patiënten werven of op het punt staan ​​patiënten te werven en kijk of u geïnteresseerd bent in deelname aan een onderzoek. Met grote nationale proeven aan de gang, zullen veel mensen in de Verenigde Staten waarschijnlijk toegang hebben tot hen.

Medicijnen zijn natuurlijk slechts een behandeloptie. Veel andere tests met hersenstimulatie, fysieke manipulatie en andere opties zijn onderweg. Hierover wordt een toekomstige blog verwacht.

Tonix keert terug naar het spel

Een bijgewerkte vorm van Flexeril (cyclobenzaprine), de Tonix TNX-102, leek een tijdje op de tweede komst. Het nieuwe sublinguale formaat van het medicijn injecteerde het rechtstreeks in het lichaam, waardoor de benodigde dosis werd verminderd en, belangrijker nog, de fatale Flexeril-fout werd omzeild – de opbouw van een toxisch element. Het leek erop dat mensen met FM moesten worden behandeld met een geneesmiddel dat vermindert de slaap en pijn.

Maar toen slaagde de Fase III-studie er niet in om zijn primaire eindpunt te halen, waardoor de aandelenkoers van het kleine farmaceutische bedrijf kelderde en miljoenen waard werd weggevaagd. In werkelijkheid deden de medicijnen dat niet slecht. Het heeft aanzienlijk bijgedragen aan de slaap en de algehele last van symptomen – maar heeft helaas zijn primaire eindpunt voor het beoordelen van pijn niet bereikt. Omdat zijn interesse in FM blijkbaar voorbij was, zei Tonix dat hij zich zou concentreren op PTSS.

Maar toen nam Tonix een tweede blik, analyseerde hun gegevens opnieuw, had een succesvolle PTSS-proef en was plotseling terug in het spel. De voorgestelde oplossing was verrassend eenvoudig: verdubbel eenvoudig de dosis van het medicijn tot de dosis die met succes werd gebruikt in de PTSS-studie.

Blijkbaar waren ze in staat om hun investeerders te overtuigen hen nog een schot te geven, want drie weken geleden, Tonix officieel een belangrijke geopend 39-plaats van 14 weken US fibromyalgie proef . Als u in de buurt van een groot grootstedelijk centrum woont, is de kans groot dat er een proef in uw regio aan de gang is. Deze fase III-studie is de beste opname die FM-patiënten in de nabije toekomst hebben met een nieuw door de FDA goedgekeurd medicijn.

Mensen van 18-65 jaar oud met een diagnose van FM en een zekere mate van pijn, kunnen deelnemen aan de proef. Neem contact op met Mary Aloisio, 619-395-5767, [email protected], als je geïnteresseerd bent.

Gevaccineerd worden tegen fibromyalgie pijn?

“Gezien wat er in de medische literatuur is gepubliceerd, geloven we dat dit vaccin de immuunsysteemafwijkingen [van fibromyalgie] zal omkeren.” Dr. Bruce Gillis, CEO van Epigenetics

Un vaccin pour arrêter la douleur semble être une idée assez lointaine, mais le médecin suédois Carl Gottfries a rapporté qu’il avait utilisé avec succès un vaccin contre le staphyloque dans le syndrome de fatigue chronique (ME / CFS) pendant plus de 50 ans. Le vaccin BCG existe depuis encore plus longtemps. Toujours le seul vaccin utilisé pour lutter contre la tuberculose, le vaccin BCG est utilisé depuis plus de 100 ans. (Il n’est pas utilisé aux États-Unis en raison du faible risque de tuberculose.)

BCG-vaccin fibromyalgie

Un vaccin pourrait-il atténuer la douleur de la FM? (Image par Arek Socha de Pixabay)

Je n’ai pu trouver aucune étude publiée sur le vaccin Bacillus Calmette-Guérin (BCG) dans la FM, mais le vaccin lui-même a fait l’objet de nombreuses études. Une revue de 2017 a rapporté que le vaccin avait montré de bons résultats dans les études sur l’asthme, la sclérose en plaques et le diabète insulino-dépendant chez la souris.

La société biomédicale basée à Los Angeles EpicGenetics est venue à l’idée du vaccin après avoir découvert ce qu’ils croient être le premier test sanguin pour la FM – le test FM / a – qui mesure les niveaux de quatre chimiokines et cytokines dont deux études ont indiqué qu’elles étaient réduites en FM. (Le test sanguin FM / a sera présenté dans un futur blog).

Les vaccins sont principalement utilisés pour lutter contre les agents pathogènes, mais ils stimulent également le système immunitaire. Le vaccin BCG arrive juste à stimuler les quatre chimiokines et cytokines trouvées réduites dans la FM – d’où l’essai.

De 300-persoons, gerandomiseerde, triple-blind, fase II, Mass. Algemeen ziekenhuis BCG vaccinatie-onderzoek begon in januari van dit jaar en zal naar verwachting eindigen in januari 2022. Een oproep ging eerder dit jaar uit voor meer mannen en jongere vrouwen patiënten .

Dit is een fase II veiligheids- en werkzaamheidsonderzoek. Als de proef succesvol is, zijn grotere fase III-proeven nodig om goedkeuring van de FDA te krijgen

NYX-2925: The Central Sensitization Desensitizer? (zeg dat drie keer achter elkaar :))

Aptinyx is een klein farmaceutisch bedrijf dat net als Tonix problemen had. Het bedrijf ging naar de beurs achter zijn $ 118 miljoen beursintroductie en zag toen onmiddellijk de koers van het aandeel afslaan toen het aanbevolen product zijn primaire eindpunt in diabetische neuropathie niet bereikte.

Aptinyx floot Dixie echter met de resultaten van zijn FM-proef. Zowel hersenscans als klinische scores verbeterden in de twee weken durende proef met de NMDA-modulator.

Zal de NYX-2925 de vlammen in de hersenen van FM-patiënten kunnen kalmeren?

Door de niveaus van de excitatoire neurotransmitter glutamaat (glutamaat / glutamine (Glx)) in het voorste cingulaat en de insula in de hersenen aanzienlijk te verlagen , leek dit unieke medicijn het hart van het centrale sensibilisatieproces dat bij FM plaatsvond, te raken Het medicijn verminderde ook de naar boven gereguleerde routes gevonden tussen hersengebieden die betrokken zijn bij pijnverwerking bij FM.

Lange tijd FM-pleitbezorger en onderzoeker Daniel Clauw noemde de resultaten ” overtuigend ” en verklaarde dat het medicijn leek te zijn “gericht op het soort gecentraliseerde pijn dat duidelijk aanwezig is bij patiënten met fibromyalgie.”

L’entreprise pense certainement qu’ils sont sur quelque chose. Leur essai clinique de phase II de 15 semaines, 300 personnes, randomisé, en double aveugle et contrôlé par placebo devait commencer en novembre et devrait durer jusqu’en février 2021. Il évaluera l’intensité de la douleur, le sommeil, la réduction de la douleur, dans l’ensemble réduction des symptômes et cognition.

Les personnes atteintes de FM entre 18 et 65 ans, souffrant d’un certain niveau de douleur et répondant à d’autres critères sont éligibles pour participer à l’essai. Contacter Sarah Torri à 847-871-0377 ou [email protected] , si vous êtes intéressé. Le procès a lieu dans 25 sites aux États-Unis

  • En savoir plus sur l’essai ici .

Les nouveaux médicaments contre la migraine visent la fibromyalgie

Les nouveaux anticorps monoclonaux anti-anticorps conçus pour nuire aux peptides liés au gène de la calcitonine (CGRP) révolutionnent le traitement de la migraine. Avec deux études anti-CGRP en cours sur la fibromyalgie, nous verrons s’ils peuvent faire de même pour la FM.

Il y a certainement des raisons de croire qu’ils pourraient le faire. La migraine peut être la maladie la plus courante associée à la FM, et le CGRP, un vasodilatateur puissant, améliore la transmission des signaux de douleur. Ces médicaments anti-CGRP sont utilisés dans la migraine pour réduire l’activation du nerf trijumeau dans la tête, le cou, les sinus et la mâchoire, mais le CGRP est censé réguler les niveaux de douleur dans tout le corps.

Compte tenu du fort chevauchement entre la migraine et la fibromyalgie, il n’est pas surprenant qu’un couple de fabricants de médicaments anti-CGRP visent la FM. Consultez une personne souffrant de migraines sévères et de fibromyalgie qui décrit comment un médicament anti-CGRP a aidé dans les deux conditions.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.