Unik tarmmikrobiomkomposisjon kan være fibromyalgi-markør

Christopher Bergland

Fibromyalgi-pasienter kan ha en distinkt sammensetning av tarmmikrobiomarter.

For første gang har forskere (Minerbi et al., 2019) identifisert en sammenheng mellom spesifikk tarmmikrobiom-sammensetning og en sykdom – fibromyalgi – som er preget av utbredt kronisk smerte, nedsatt søvn og tretthet. Disse funnene fra et Montreal-basert forskerteam, ” Altered Microbiome Composition in Individuals with Fibromyalgia, ble publisert på nettet i forkant av trykket denne måneden i tidsskriftet Pain .

Det tverrfaglige teamet av forskere som er involvert i denne studien har tilknytning til McGill University, Université de Montréal og Research Institute of McGill University Health Center (MUHC).

De kanadiske forskerne oppdaget også at alvorlighetsgraden av noens fibromyalgi-symptomer var direkte korrelert med en økt tilstedeværelse av visse tarmbakterier og et iøynefallende fravær av andre tarmmikrobiomarter. I følge forskerne er dette noe som ikke har blitt observert eller rapportert før nå.

Som du ser i diagrammet (under) av førsteforfatteren Amir Minerbi, en side-ved-side-sammenligning avdekket mer enn et dusin forskjellige arter av tarmbakterier i mage-tarmkanalen hos deltakere med fibromyalgi sammenlignet med en sunn kontrollgruppe uten sykdommen.

Nota bene : Å identifisere en sammenheng mellom fibromyalgi og spesifikke tarmmikrobiomarter betyr ikke at disse mikrobiotaene forårsaker sykdommen. Disse første funnene er ikke årsakssammenheng, men gir i stedet innsikt i en potensiell mikrobiombasert markør for sykdommen. Som nyhetsoppslaget tydelig sier:

“På dette tidspunktet er det ikke klart om endringene i tarmbakterier som sees hos pasienter med fibromyalgi, bare er markører av sykdommen, eller om de spiller en rolle i å forårsake den.”

Fremtidig forskning vil undersøke om spesifikt tarmmikrobiom spiller en kausal rolle i utviklingen av forskjellige symptomer (f.eks. Kroniske smerter) assosiert med fibromyalgi.

Disse funnene kan føre til et gjennombrudd i diagnostisering av fibromyalgi. Fordi det kan ta så lang tid som fire til fem år for noen med fibromyalgi å få en endelig diagnose, hvis forskere kan finne en spesifikk samling av tarmmikrobiom som er universelt korrelert med fibromyalgi, kan det føre til en raskere metode for å identifisere denne svekkende sykdommen .

Hvordan forskningen ble utført

For denne relativt lille studien involverte kohorten totalt 156 individer fra Montreal-området, hvorav 77 hadde diagnosen fibromyalgi. Et kohort på 79 individer uten fibromyalgi ble brukt som en kontrollgruppe. Mange av deltakerne, med og uten fibromyalgi, bodde i samme husstand eller var biologisk beslektede.

“Vi brukte en rekke teknikker, inkludert kunstig intelligens , for å bekrefte at endringene vi så i mikrobiomene til fibromyalgi-pasienter ikke var forårsaket av faktorer som kosthold , medisiner , fysisk aktivitet, alder og så videre, som er kjent for å påvirke mikrobiomet, “Amir Minerbi, fra MUHC Alan Edwards Pain Management Unit, sa det i en uttalelse.

Fordi denne banebrytende forskningen fremdeles er i sin spede begynnelse, er det behov for oppfølgingsstudier for å lære mer om mulig kobling mellom fibromyalgi og unik tarmmikrobiomsammensetning. Det neste trinnet for Minerbi og kolleger er å se om disse snart publiserte funnene kan replikeres ved hjelp av et årskull av menneskelige deltakere fra en annen del av verden. Også fremtidige dyrestudier kan utformes for å avdekke en mulig årsakssammenheng mellom kolonisering av spesifikke tarmbakterier og utvikling av symptomer assosiert med fibromyalgi.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.