De fleste av de “pinlige” symptomene på fibromyalgi som vi ikke snakker om

AV JULIA NELSON

Offentliggjøring: Vi kan tjene penger eller produkter fra selskapene som er nevnt i denne artikkelen gjennom tilknyttede lenker til produkter tilknyttet innholdet i denne artikkelen.

Hvis du lider av en evig sykdom som fibromyalgi, er du allerede klar over de irriterende og uønskede symptomene som følger. Du skal ikke skamme deg og være elendig på grunn av symptomene og bivirkningene du føler, men det vil være en plage når du glemmer det du sa midt i et viktig arbeidsmøte på grunn av tåke i hjernen, eller hvis du falle. alle oppvasken på kjøkkenet på grunn av en plutselig eksplosjon av smerte som du følte.

Hver fibromyalgi-pasient lider av forskjellige symptomer, så det er nødvendig å snakke om symptomene hans mindre enn glamorøse, for å sensibilisere folk til å løse kompleksiteten i denne tilstanden. Det er grunnen til at det   Mighty samfunnet for  å løse problemet, deler noen av de “pinlige” fibromyalgi-symptomene de har gått gjennom – disse symptomene som for det meste forblir skjult, men de som absolutt fortjener å bli anerkjent og vurdert .

Symptomer på fibromyalgi, inkludert fibertåke og de negative effektene av medisiner, kan forårsake fysiske, emosjonelle og kognitive problemer. Hvis du opplever noen av følgende symptomer, må du være oppmerksom på at du ikke er alene.

Dette sa det mektige samfunnet:

1. Hjernetåke

“Fibro-tåken tar kaken for meg. Det er ingenting mer flaut for meg enn å snakke med noen over telefon, eller egentlig med noen generelt, og stadig bruke fyllingsord fordi jeg ikke finner ordene lett. som jeg trenger å formidle til meg under samtalen. Jeg bruker mye Post-it, og jeg setter påminnelser om omtrent alt. – Bee E.

“Å ikke klare å takle det noen forteller deg og da virker uhøflig å spørre hva de har sagt mer enn en gang, for hjernen din kan de like godt snakke om søppel. – Dani S.

“Gjerne hjernetåke. Det er så flaut å miste tråden til tankene mine midt i setningen og ikke være i stand til å føre en intelligent samtale eller helt glemme noe noen sa til meg. Det er forferdelig. – Molly S.

2. For mye svette

“For meg tror jeg det er overdreven svette uten åpenbar grunn. Manglende evne til å regulere din egen kroppstemperatur er frustrerende. – Rachel P.

”  Svette!  Den minste bevegelse, og jeg er overopphetet og svetter drypper i ansiktet. Jeg er overalt på jobb og brenner fortsatt. Det er veldig kaldt ute og de andre jentene har en ekstra varmeovn ved siden av seg og her dør jeg med en vifte på meg! – Christina K.

“Som 27 år gammel kvinne [med] både fibromyalgi og endometriose lider jeg ofte veldig store hetetokter. Det er flaut å plutselig begynne å vifte eller fjerne noen klær for å prøve å lindre ubehaget. – Emily G.

3. Avbryt alltid planer

“Den mest pinlige delen er å avbryte planer fordi jeg ikke føler meg god nok til å gå ut. Til slutt blir du stemplet som “denne personen”. – Lauren H.

“Det er flaut for meg å måtte avlyse planer uten for mye varsel. Smerter og / eller tretthet er mer enn jeg takler noen dager, og jeg må avlyse noe som jeg virkelig ønsket å gjøre! – Jan SP

4. Sensorisk overdrive

“Når det er [for mange] mennesker som snakker samtidig eller for mye støy, begynner hodet mitt å mette og jeg blir så stresset at jeg kunne eksplodere. Det er så vanskelig å skjule hvordan det påvirker meg. – Annie T.

“En ting jeg ikke kan gjøre er å se på ‘Price Is Right’. Det er for mye støy og roping. Og jeg kommer dit jeg ikke kan se på det lenger. – Terri S.

5. Utmattelse

“Ikke har nok energi noen ganger til å gjøre enkle hverdagslige ting som å ta en dusj eller tilberede middag til barna mine eller til og med en dag, jeg kan ikke komme opp av sengen for å gjøre ting med barna mine.” – Skye L.

“Den totale mangelen på energi. Jeg forstår at det er min fibro. Andre er bare late. – Michelle P.

“Fatigue. Når han treffer, må jeg sette meg ned umiddelbart, uansett hvor jeg er. – Lisa T.

6. Vektendring

“Jeg er lei av vektøkningen min. Jeg kan ikke riste ham, og jeg er flau når jeg ser folk som kjente meg fra før. – Leah M.

7. Gastrointestinale problemer

“Mage-tarmproblemer. Jeg føler meg fortsatt ukomfortabel med å snakke med legene mine om gastrointestinale symptomer, enten det er kvalme, forstoppelse eller diaré. – Mattie M.

“Jeg har diaré. Mageproblemene mine forstyrrer hele tiden livet mitt. På den siste høsttakkefesten måtte jeg sette meg ned og se på at alle spiste. Jeg var for livredd for å spise på grunn av diaré. Det slutter aldri. Noen ganger bruker jeg dager uten å spise på grunn av det. – Melissa G.

“IBS [irritabelt tarmsyndrom] og all skjønnheten   det   innebærer. Jeg må unngå visse matvarer bare fordi jeg ble så følsom for dem. Ikke bare på grunn av de pinlige symptomene det forårsaker, men også kramper, hodepine og utbrudd som følger med forbruket av “dårlig mat”. – Ashley A.

8. Korsryggsmerter og smerter i bena

“Smertene i ryggen og bena. Jeg kan ikke sitte, stå eller gå i mer enn 30 minutter av gangen. Jeg beveger meg konstant hvis jeg står eller hvis jeg må stole på noe. Folk tror du er lat, men bena mine bokstavelig talt vil gi etter! – Meena N.

“Jeg elsker å være aktiv og å dra til steder som dyrehagen eller fornøyelsesparker med venner. Men når jeg er i et miljø hvor jeg går mye, blir det pinlig å måtte fortsette å ta pauser på grunn av knærne og hoftene. Som 23-åring kan folk på min alder være plaget av det faktum at jeg må stoppe, og jeg får noen ganger spørsmål fra eldre mennesker eller kommentarer som “du er for ung til å ha disse smertene”. Jeg prøver vanligvis å presse meg så mye jeg kan, men det gjør bare smertene verre når jeg endelig går til hulen og tar en pause. – Shelby C.

9. Utslett / elveblest

“Det røde utslettet som jeg får på nakken på grunn av den tynne luften. Noen ganger er det akkurat samme sted, andre ganger er det slutt. Når det er samme sted, tror folk noen ganger at jeg har en hickkey. Det er litt flaut. – Krystina KF

10. Svimmelhet og balanseproblemer

“Min balanse. Det ble verre og jeg falt da jeg burde ha vært i stand til å redde meg – den utenfor huset til en venn i blomsterbedet hennes var det verste fordi hun var sjokkert (vet ikke helt det jeg har). – Lisa B.

11. Overfølsomhet for sensoriske stimuli

“Min dårlige intoleranse for varme, lukter og røyk. Som om jeg kledde meg ordentlig og vil sosialisere meg, utløses følelsen av ubehag av kraftig svette og svimmelhet fra “varmen” kroppen min oppfatter. Tilsett lukten eller røyken på et kjøkken, enten du er hjemme eller på restauranten; grillen er min svorne fiende. Jeg vil glede meg, men kroppen min nekter, og andre ser på meg som en killjoy eller bare for kresen. – Vee Vee Y.

12. Følsomhet for temperatur

“Å være så kald. Hele tiden. Jeg bor i Texas. Om sommeren bruker jeg gensere og har alltid en jakke uansett hvor jeg går. Det er over 100 grader, så hvert sted har AC slått på og jeg prøver å varme hendene mine nok til å føle. – Kristi R.

13. Generell muskel rykninger og smerter

“Kramper. Nesten konstant rykk, hvorav noen er   enorme   og folk gir deg morsomme utseende, fordi du ikke kan kontrollere din egen kropp. – Rhian S.

“Føttene og beina mine rister eller trekker seg sammen. Jeg knirker ofte eller dapper når det skjer fordi det gjør vondt. Folk ser på meg, og det gjør meg utrolig sjenert. Jeg kan ikke kontrollere det. – Elyse B.

“Tilfeldige ryggspasmer som hindrer meg i å gå midt i en butikk. Jeg liker ikke å være sentrum av oppmerksomheten, og ingenting skriker for å se på meg som ikke kunne bevege meg. – Megan M.

“Jeg har tilfeldige muskelspasmer. Det får meg til å gi opp mye. – Danika S.

14. Har “sniffles”

“Konstant snusing / hoste / tørr munn forårsaker medisiner. Virkelig vanskelig å være visse steder og hoste og snuse. Da søsteren min hadde babyen sin, holdt jeg henne og snuste, og noen trodde jeg var syk og jeg holdt på en nyfødt baby! Nei! Beklager, bare medisinene mine som får meg til å se slik ut! – Garnet D.

15. Hudens følsomhet for berøring

“Når noen berører meg, flinker jeg alltid fordi jeg vet at det kommer til å gjøre vondt.” – Amanda P.

“Når jeg må si til folk, vær så snill, ikke klemme farvel eller hei fordi det gjør vondt for mye.” – Audrey M.

16. Taleproblemer

“Kan ikke snakke. Jeg glemmer ord, jeg faller på dem, jeg sier ord som gir ingen mening. Det verste er at jeg jobber med barn og foreldre noen ganger ser på meg og jeg føler meg så [dum] at jeg ikke kan legge tankene ned. Den enkle å skrive det tok meg 15 minutter fordi jeg måtte gå tilbake og skrive om ord som var dårlig feilstavet eller meningsløs. – Marissa E.

“Jeg blander ordene, og det kommer så rart ut! Folk ser på meg underlig fordi det høres så [dumt ut] noen ganger. Fibro-tåken er den verste! En gang fortsatte jeg å si poteter i stedet for smultringer. Så pinlig. – Eloise T.

“Cerebral Tog … Når jeg ikke husker ord. Kunne se rett på noe og ikke kunne huske hva som heter. Det er rett på tungen av tungen, men ordene kommer ikke. – Paula D.

17. Urininkontinens

“Inkontinens! Det er super flaut, jeg må bruke truse på hele tiden. Og som om det ikke var nok, har jeg tilfeldige blærekramper. Som plutselig og ingen steder, får jeg blærekramper og jeg må gå umiddelbart. Det forårsaket meg ulykker. – Morgan V.

“Jeg kan faktisk tisse hvert 15. minutt. Jeg trodde det bare var meg, jeg visste ikke at det var på grunn av fibro! Bilturene er ab ****! – Shelby LS

18. Følelsesmessig følsomhet

“Med smerter, når det er veldig ille, blir jeg sur – på smertene, på meg selv og på andre. Jeg prøver å advare folk om at jeg jobber med en dårlig dag, at hvis jeg gråter eller jeg er irritert, så er det ikke dem, det er smerter. – Trish G.

19. Reager på plutselig smerte

“Det mest pinlige symptomet jeg føler er den plutselige irriterende smerten som får meg til å endre uttrykket mitt automatisk og stoppe alt jeg gjør, enten jeg er på jobb eller med familien. Når dette skjer, legger alle merke til den plutselige endringen og spør deretter hva som er galt fordi jeg alltid ser “fit” eller “sunn” ut. – Katherine L.

“Spontane skytesmerter som noen ganger er ødelagte. Jeg kan ha en flott dag og akutte smerter kommer ingensteds, noe som får meg til å vinne eller til og med gråte av smerte. – DeAnna AC

“Når kroppen min plutselig blokkerer, eller når jeg ikke kan reise meg fra sofaen uten å gjøre et pinlig knurr. Jeg lurer ofte på om folk legger merke til hvor mye krefter det tar å gjøre disse tingene. »- Terri SA

20. Tretthet

“Utmattelse. Jeg kan ikke gjøre noe for lenge, eller jeg er så sliten at det blir vondt å holde øynene åpne. Jeg måtte redusere arbeidstiden min og kommer knapt unna. Jeg må ta en lur for å tilbringe dagen. – Kirsten MR

”Utmattelse og isolasjon. Fibromyalgi uttømmer meg alvorlig og isolerer meg på sin side fordi jeg er flau over at jeg ikke kan gjøre ting som å møte venner og familie til middag etter å ha jobbet hele dagen. – Koroleva V.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.