Is Morton’s neuroom gerelateerd aan fibromyalgie?

VAN STELLA JONES

Openbaarmaking: we kunnen geld of producten verdienen van de bedrijven die in dit bericht worden genoemd via gelieerde links naar producten die zijn gekoppeld aan inhoud in dit artikel.

Image result for Is Morton’s Neuroma related to Fibromyalgia?

Morton’s Neuroma is een gerelateerde aandoening / term die steeds vaker voorkomt bij mensen met fibromyalgie. Dit is een aandoening die wordt gekenmerkt door chronische pijn in de voeten, waardoor elke vorm van oefening of andere activiteit waarvoor ze op hun voeten moeten staan ​​uiterst moeilijk is om te doen. De oorzaak van deze aandoening en het verband met fibromyalgie is tot nu toe niet bekend. Er zijn echter verschillende behandelingen beschikbaar om de pijn van fibromyalgie en Morton’s Neuroma te verlichten, maar de manieren om deze twee volledig te verwijderen zijn nog onbekend.

De pijn en andere symptomen van fibromyalgie zijn  meestal wijdverbreid, wat betekent dat ze veel verschillende gewrichten en spieren in het lichaam beïnvloeden. Meestal is de pijn in zachte of zachte punten rondom het lichaam, waardoor zelfs de dagelijkse taken extreem pijnlijk zijn. De individuen die hieraan lijden, kunnen hun werk niet meer doen naarmate de dagen verstrijken. In sommige gevallen moeten personen met fibromyalgie ook lijden aan de pijn en andere symptomen van aandoeningen die worden geassocieerd met fibromyalgie, zoals fibromyalgie en Morton’s Neuroma.

Relatie tussen fibromyalgie en het neuroom van Morton

Er zijn veel orthopedische chirurgen en onderzoekers die een verband hebben gevonden tussen fibromyalgie en Morton’s Neuroma. De reden waarom de twee met elkaar zijn verbonden, is echter niet bekend. Toch is gezien dat de behandeling van Morton’s Neuroma ook kan helpen om de symptomen van fibromyalgie te verminderen of zelfs op te helderen. Dit ding laat onderzoekers denken dat verwondingen of zenuwbeschadiging eigenlijk een van de oorzaken van de pijn van fibromyalgie kan zijn.

Wie zal Morton’s Neuroma ontwikkelen?

Fibromyalgie en Morton’s Neuroma is een andere aandoening die vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen acht tot tien keer meer kans hebben dan mannen om door deze aandoening te worden getroffen.

Personen die aan de volgende aandoeningen lijden, hebben meer kans om de toestand van Morton’s Neuroma te ontwikkelen:

 • HIV
 • Artritis
 • Slaapproblemen
 • suikerziekte

Morton’s neuroomsymptomen

Net als bij fibromyalgie lijken de symptomen van Morton’s Neuroma te komen en gaan. Meestal worden ze verergerd door het dragen van een bepaald type schoenen of door lichamelijke activiteit. Enkele veel voorkomende symptomen van fibromyalgie en Morton’s Neuroma zijn als volgt:

 • Scherpe pijn in de ballen van je voet
 • Gevoelloosheid in je tenen
 • Het gevoel dat er een knobbeltje tussen je tenen is
 • Een brandende pijn in je tweede en derde tenen
 • Stralende pijn van je voet naar de toppen van je tenen
 • Hoge druk op uw voeten voelen
 • Niet genoeg kunnen lopen of bewegen

Oorzaken van Neuroma van Morton

Op dit moment zeggen onderzoekers dat de exacte oorzaak van Morton’s Neuroma onbekend is. Hoogstwaarschijnlijk zijn er verschillende factoren die ervoor zorgen dat deze aandoening zich ontwikkelt, waaronder, maar niet beperkt tot, aandoeningen zoals fibromyalgie. Hierna volgt een lijst met factoren die mogelijk kunnen leiden tot de ontwikkeling van fibromyalgie en Morton’s Neuroma.

Schoenen dragen die niet passen

Wanneer u schoenen draagt ​​die niet goed op uw voeten passen, kan dit leiden tot druk op uw voeten. Dit veroorzaakt ontstekingen rond de zenuwen in je tenen. Omdat hoge hakken ervoor zorgen dat het grootste deel van je gewicht naar de bal van je voet wordt verplaatst, wordt gedacht dat ze kunnen bijdragen aan fibromyalgie en Morton’s Neuroma.

Herhaalde acties

Wanneer u deelneemt aan repetitieve activiteiten die grote gevolgen hebben, zoals wandelen, aerobics en joggen, kan dit ertoe leiden dat er veel druk op de voeten wordt uitgeoefend, wat mogelijk de belangrijkste oorzaak kan zijn voor Neuroma van Morton.

Letsel aan voeten

Als je voeten om een ​​of andere reden gewond zijn, kan dit ervoor zorgen dat je hem tijdens het lopen in een slechte of onnatuurlijke positie houdt, wat kan leiden tot een ontsteking van de zenuwen.

Genetica

Sommige mensen worden geboren met slecht gevormde voeten. Personen met lage bogen, bekend als platte voeten, hebben veel meer kans om het neuroom van Morton te ontwikkelen dan andere personen.

Morton’s neuroma-effecten

Mensen vragen zich misschien af ​​wat Morton’s Neuroma precies is. Dit is een aandoening die uw voeten en tenen beïnvloedt. Als bij u de diagnose Neuroma van Morton is gesteld, moet u weten dat dit betekent dat zich een weefselgroei heeft ontwikkeld over een van de zenuwen die van uw voeten naar uw tenen gaan. Deze groei resulteert in pijn en ontsteking wanneer u uw voeten gebruikt.

Morton’s Neuroma is in feite een vorm van goedaardige tumor en ontwikkelt zich meestal tussen de derde en vierde tenen, hoewel het mogelijk is dat het zich tussen de tweede en de derde ontwikkelt. Wanneer je loopt, drukken de ligamenten en botten in de bovenkant van je voet erop – wat resulteert in pijn en druk. De combinatie van fibromyalgie en Neuroma van Morton is extra pijnlijk.

Neuroomdiagnose van Morton

In de meeste gevallen betrof het diagnosticeren van fibromyalgie en Morton’s Neuroma dat uw arts uw voet fysiek onderzocht. Hij of zij zal ook uw symptomen met u bespreken en naar uw voeten en tenen kijken. Hij of zij zal wat tenen aan je tenen doen, de ruimtes daartussen knijpen en ze naast elkaar duwen. Hierdoor kan hij of zij zien of er knobbels zijn onder de zachte weefsels van je voet.

Aan de andere kant kan uw arts luisteren naar uw botten en klikkende geluiden maken. Deze klikgeluiden staan ​​bekend als het teken van Mulder en komen veel voor bij mensen die lijden aan het neuroom van Morton. In sommige gevallen wil uw arts dat u een MRI of röntgenfoto maakt om te controleren op verstuikingen, breuken en breuken in uw voet. Hij zal van u eisen dat u alle mogelijke behandelingen uitvoert die u zullen helpen uw ziekte te genezen.

Behandeling van Neuroma van Morton

Conventioneel begint de behandeling van fibromyalgie en Neuroma van Morton zeer conservatief, met slechts enkele veranderingen in levensstijl. Als u lijdt aan fibromyalgie en Morton’s Neuroma, kunt u misschien verlichting vinden door eenvoudig:

Schoenen veranderen

Gewicht verliezen

Uw activiteitenniveau verlagen

Orthopedische steunen gebruiken

Aan de andere kant, als deze levensstijlen slechts een beetje of helemaal niet helpen, wilt u misschien medicatie nemen. OTC-pijnstillers zijn vaak erg nuttig bij het verminderen van ontstekingen en pijn. Ook kan uw arts u corticosteroïde of anesthesie-injecties geven, die het getroffen gebied kunnen verdoven en daardoor de ontsteking kunnen verminderen.

Als uw fibromyalgie en het neuroom van Morton zeer ernstig zijn, is er ook een mogelijkheid tot chirurgie. Een orthopedisch chirurg kan naar binnen gaan en de groei verwijderen en gemakkelijk je voet repareren. U dient zich er echter van bewust te zijn dat een operatie om Morton’s Neuroma te behandelen riskant is en een langdurig herstel heeft en de kans bestaat dat deze terugkomt.

Vandaar bewezen dat er geen permanente oplossingen zijn voor fibromyalgie en Morton’s Neuroma, maar verzorging en genezing kunnen het niveau van stress en pijn verminderen bij personen die eraan lijden.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.