Kom i form for å bekjempe fibromyalgi

AV JULIA NELSON

Offentliggjøring: Vi kan tjene penger eller produkter fra selskapene som er nevnt i dette innlegget via tilknyttede lenker til produkter tilknyttet innhold i denne artikkelen.

Å leve med fibromyalgi kan noen ganger virke nesten umulig. Det er en kronisk lidelse definert av smerte og tretthet. Så, du lurer kanskje på hvordan det vil hjelpe deg å lindre smerten ved denne langvarige revmatiske lidelsen. Du tviler kanskje på at du har nok styrke til å tåle smerter ved å trene, men trening kan faktisk hjelpe fibromyalgi. Du trenger bare å være forsiktig så du ikke overarbeider deg selv og ikke skader deg selv.

Starter
Med tanke på tilstanden din, må du huske at du trenger å sette tempo og begynne å trene sakte og nøye, hvis du har vært inaktiv i mer enn tre måneder. Ikke overvurder deg selv og tenker at du kan løpe en kilometer og fremdeles kunne stå opp neste morgen. Husk at du vil oppleve sårhetog økning i smerter når du først begynner å trene, men det vil forsvinne over tid. Nøkkelen her er å ikke gi opp. Du skal ikke stoppe og vente på at kroppen din skal slutte å få det, men fortsette å være aktiv og vedvarende til du utvikler en vane. Det vanskeligste er å starte!

Tenk på dette for å hjelpe deg med å begynne å trene: ikke overarbeid kroppen og vis når du skal stoppe. Bryt ned øvelsen i 5- til 10-minutters seksjoner gjennom dagen, for å lette belastningen på musklene. Strekk så mye du kan. Og ikke glem å ta masse hvile og vann.

Bygg opp styrke og utholdenhet

Mennesker med denne tilstanden har ofte vært nødt til å si opp jobben og kunne ikke utføre daglige oppgaver som rengjøring på grunn av sin inaktivitet. Å øke kondisjonsnivået hjalp imidlertid mange med å gå tilbake til jobb og følge med på oppgavene. Det som begrenset dem var kondisjonsspaken (eller mangelen på dem). Mennesker som moderat trener har en enklere tid med oppgaver som andre ser som meningsløse. For å kunne bygge styrke og utholdenhet må du trene. Hvis du ikke er flink til å gå på treningsstudioet, kan du skaffe deg et treningsstudio hjemmeå kunne trene når du har tid, og føle deg god nok til å gjøre det. Å trene i så lite som 5 minutter fem dager i uken vil være til stor fordel for tilstanden din og lette smertene. Hvis du ikke stoler på deg selv nok til å trene hjemme, kan du vurdere å skaffe deg en personlig trener med erfaring innen fibromyalgi.

Redusere stress
En av hovedfordelene med å trene er at det er en naturlig stressavlastning. Det kan være myndiggjørende og gi deg den styrken du ikke trodde du hadde. Imidlertid må du være forsiktig så du ikke gjør deg skyldig i å trene mer enn kroppen din kan ta, fordi det kan være motvirkning og du kan havne i enda mer smerte enn om du ikke hadde trent.

Bevegelse kan gi deg en følelse av kontroll, vite at du kan bevege deg og ikke verke. Men ikke hver bevegelse og hver øvelse er bra for kroppen din. En av de mest betydningsfulle øvelsene er de i vann – som vannaerobic, gå på tredemølle under vann og svømme. Dessuten kan yoga være svært produktiv, siden det ikke er aggressivt mot musklene dine, og hvis du er forsiktig, er det minimale sjanser for å skade deg selv.

En annen fordel med å trene er at du vil være i stand til å sove lettere. Å slite kroppen din i løpet av dagen, i stedet for bare å sitte og ikke gjøre noe i frykt for at det vil skade, vil hjelpe deg å sove med en følelse av prestasjon.

Trening lindrer symptomer
Til nå har vi konsekvent sett at å trene kan være til fordel for symptomene på fibromyalgi. La oss se hvordan. Det er mange symptomer som er nært knyttet til fibromyalgi, som overvekt, osteoporose og søvnløshet. Dette er vanligvis knyttet til den stillesittende livsstilen, der folk som sitter hele dagen ikke får musklene aktive nok, så de begynner å utarte og fett finner sted i stedet. Søvnløshet er forårsaket fordi kroppen din ikke ble sliten nok til at den trenger å hvile. Så å trene vil ikke bare hjelpe deg med smerter og sårhet i musklene, men det vil også forhindre noen av de større problemene nede i veien.

Konklusjon
Å komme i gang er den vanskeligste delen. Når du har presset gjennom smerte og tretthet, vil du snart begynne å føle deg bedre, ha mer energi og ha en bedre søvnkvalitet. Vi håper du tar skrittet for å begynne å trene regelmessig – det kan bare være til fordel for deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *