De flesta av de “pinsamma” symtomen på fibromyalgi som vi inte pratar om

AV JULIA NELSON

Offentliggörande: Vi kan tjäna pengar eller produkter från de företag som nämns i den här artikeln via anknytningslänkar till produkter som är associerade med innehållet i denna artikel.

Om du lider av en evig sjukdom som fibromyalgi är du redan väl medveten om de irriterande och oönskade symtomen som uppstår. Du ska inte skämmas och eländiga på grund av de symtom och biverkningar du känner, men det kommer att vara en olägenhet när du glömmer vad du sa mitt i ett viktigt arbetsmöte på grund av hjärndimma, eller om du falla. alla disk i köket på grund av en plötslig explosion av smärta som du kände.

Varje fibromyalgipatient lider av olika symtom, så det är nödvändigt att prata om hans eller hennes symtom mindre än glamoröst, för att sensibilisera människor för att lösa komplexiteten i detta tillstånd. Det är därför   Mighty community för  att lösa problemet, dela några av de “pinsamma” fibromyalgi-symtomen som de har gått igenom – dessa symptom som för det mesta förblir dolda, men de som verkligen förtjänar att bli erkända och övervägas .

Symtom på fibromyalgi, inklusive fibro dimma och de negativa effekterna av mediciner, kan orsaka fysiska, emotionella och kognitiva problem. Om du upplever något av följande symtom, var medveten om att du inte är ensam.

Så här sade den mäktiga gemenskapen:

1. Hjärndimma

“Fibro dimma tar kakan för mig. Det är inget mer pinsamt för mig än att prata med någon via telefon, eller verkligen med någon i allmänhet, och att ständigt använda fyllord eftersom jag inte kan hitta orden enkelt. som jag behöver förmedla till mig under samtalet. Jag använder en hel del Post-it och ställer påminnelser om nästan allt. – Bee E.

“Att inte kunna hantera vad någon säger till dig och sedan verkar oförskämd att fråga vad de har sagt mer än en gång, för till din hjärna kan de lika bra prata om gibberish. – Dani S.

“Visst hjärndimma. Det är så pinsamt att tappa tråden i mina tankar i mitten av meningen och att inte kunna föra ett intelligent samtal eller helt glömma något som någon berättade för mig. Det är hemskt. – Molly S.

2. För mycket svett

“För mig tror jag att det är överdriven svettning utan någon uppenbar anledning. Oförmågan att reglera din egen kroppstemperatur är frustrerande. – Rachel P.

”  Svettas!  Den minsta rörelsen och jag är överhettad och svett droppar i ansiktet. Jag är överallt på jobbet och jag bränner fortfarande. Det är väldigt kallt ute och de andra flickorna har en extra värmare bredvid dem och här dör jag med ett fan på mig! – Christina K.

“Som 27-årig kvinna [med] både fibromyalgi och endometrios lider jag ofta mycket stora värmevallningar. Det är pinsamt att plötsligt börja fläta eller ta bort några kläder för att försöka lindra obehaget. – Emily G.

3. Avbryt alltid planer

“Den mest pinsamma delen är att avbryta planer eftersom jag inte mår bra nog att gå ut. Slutligen är du märkt som “den här personen”. – Lauren H.

“Det är pinsamt för mig att behöva avbryta planer utan för mycket meddelande. Smärtan och / eller tröttheten är mer än jag klarar av på några dagar och jag måste avbryta något som jag verkligen ville göra! – Jan SP

4. Sensorisk överdriv

“När det är [för många] människor som pratar samtidigt eller för mycket ljud, börjar mitt huvud att bli mättat och jag blir så stressad att jag skulle kunna explodera. Det är så svårt att dölja hur det påverkar mig. – Annie T.

“En sak jag inte kan göra är att titta på” Price Is Right “. Det är för mycket ljud och skrik. Och jag kommer dit jag inte kan titta på det längre. – Terri S.

5. Utmattning

“Jag har inte tillräckligt med energi ibland för att göra enkla vardagliga saker som att ta en dusch eller förbereda middag för mina barn eller till och med en dag, jag kan inte gå ur sängen för att göra saker med mina barn.” – Skye L.

“Den totala bristen på energi. Jag förstår att det är min fibro. Andra är bara lata. – Michelle P.

“Trötthet. När han slår måste jag sätta mig omedelbart, oavsett var jag är. – Lisa T.

6. Viktförändring

“Jag är trött på min viktökning. Jag kan inte skaka honom och jag är generad när jag ser människor som kände mig tidigare. – Leah M.

7. gastrointestinala problem

“Gastrointestinala problem. Jag känner mig fortfarande obekväm att prata med mina läkare om min gastrointestinala symtom, vare sig det är illamående, förstoppning eller diarré. – Mattie M.

“Jag har diarré. Mina magproblem stör hela tiden mitt liv. På den sista Thanksgiving, var jag tvungen att sitta ner och se alla äta. Jag var för livrädd för att äta på grund av diarré. Det slutar aldrig. Ibland tillbringar jag dagar utan att äta på grund av det. – Melissa G.

“IBS [irritabelt tarmsyndrom] och all skönhet   som   innebär. Jag måste undvika vissa livsmedel bara för att jag blev så känslig för dem. Inte bara på grund av de pinsamma symtomen som det orsakar, utan också kramper, huvudvärk och utbrott som följer konsumtionen av “dålig mat”. – Ashley A.

8. Smärta i nedre rygg och smärta i benen

“Smärtan i ryggen och benen. Jag kan inte sitta, stå eller gå i mer än 30 minuter åt gången. Jag rör mig ständigt om jag står eller om jag måste lita på något. Folk tror att du är lat, men mina ben bokstavligen vill ge efter! – Meena N.

“Jag älskar att vara aktiv och åka till platser som djurparken eller nöjesparker med vänner. Men när jag är i en miljö där jag går mycket, blir det pinsamt att behöva fortsätta ta pauser på grund av mina knän och höfter. Vid 23-år kan människor i min ålder vara besvärade av det faktum att jag måste sluta, och jag får ibland frågor från äldre människor eller kommentarer som “du är för ung för att få dessa smärta”. Jag försöker vanligtvis pressa mig själv så mycket jag kan, men det gör bara smärtan värre när jag äntligen går till grottan och tar en paus. – Shelby C.

9. Utslag / nässelfeber

“Det röda utslaget som jag får på halsen på grund av den tunna luften. Ibland är det precis samma plats, ibland är det över. När det är samma plats tror folk ibland att jag har en hickkey. Det är lite pinsamt. – Krystina KF

10. Yrsel och balansproblem

“Min balans. Det blev värre och jag föll när jag borde ha kunnat rädda mig själv – den utanför en väns hus i hennes blomsterrabatt var värst eftersom hon var chockad (vet inte riktigt vad jag har). – Lisa B.

11. Överkänslighet mot sensoriska stimuli

“Min dåliga intolerans mot värme, lukt och rök. Som om jag klädde mig ordentligt och vill umgås utlöses känslan av obehag av kraftig svettning och yrsel från “värmen” som min kropp uppfattar. Lägg till lukten eller röken i ett kök, vare sig det är hemma eller på restaurangen; grillen är min svurna fiende. Jag vill njuta av ändå min kropp vägrar och andra ser mig som en killjoy eller bara för picky. – Vee Vee Y.

12. Känslighet för temperatur

“Att vara så kallt. Hela tiden. Jag bor i Texas. Under sommaren bär jag tröjor och jag har alltid en jacka vart jag än går. Det är över 100 grader, så varje plats har AC aktiverat och jag försöker värma mina händer för att känna. – Kristi R.

13. Allmän muskel ryckningar och smärta

“spasmer. Nästan konstant ryck, av vilka några är   enorma   och människor ger dig roliga utseende, eftersom du inte kan kontrollera din egen kropp. – Rhian S.

“Mina fötter och ben skakar eller träder ihop. Jag skrikar ofta eller tappar när det händer eftersom det gör ont. Folk tittar på mig och det gör mig oerhört blyg. Jag kan inte kontrollera det. – Elyse B.

“Slumpmässiga ryggspasmer som hindrar mig att gå mitt i en butik. Jag gillar inte att vara mitt i uppmärksamheten och inget skriker för att se på mig som att jag inte kan röra mig. – Megan M.

“Jag har slumpmässiga muskelspasmer. Det får mig att ge upp mycket. – Danika S.

14. Har “sniffar”

“Konstant snifning / hosta / torr mun orsakar min medicin. Verkligen besvärligt att vara vissa platser och att hosta och snifta. När min syster fick sitt barn höll jag på henne och snävade och vissa trodde att jag var sjuk och höll på ett nyfött barn! Nej! Tyvärr, bara mina läkemedel som får mig att se ut så! – Garnet D.

15. Hudens känslighet för beröring

“När någon berör mig, jag ständigt för att jag vet att det kommer att göra ont.” – Amanda P.

“När jag måste berätta för folk, snälla inte klämma eller hej eftersom det gör ont för mycket.” – Audrey M.

16. Talproblem

“Kan inte prata. Jag glömmer ord, jag faller på dem, jag säger ord som inte har någon mening. Det värsta är att jag arbetar med barn och föräldrar ibland ser på mig och jag känner mig så [dum] att jag inte kan lägga ner mina tankar. Det enkla att skriva det tog mig 15 minuter eftersom jag var tvungen att gå tillbaka och skriva om ord som var felstavade eller meningslösa. – Marissa E.

“Jag blandar orden och det kommer så konstigt ut! Folk tittar på mig konstigt eftersom det låter så [dumt] ibland. Fibro dimman är värst! En gång fortsatte jag att säga potatis istället för munkar. Så pinsamt. – Eloise T.

“Cerebral dimma … När jag inte kommer ihåg ord. Kunde se rätt på något och inte kunna komma ihåg vad som kallas. Det är precis där på min tunga, men orden kommer inte. – Paula D.

17. Urininkontinens

“Inkontinens! Det är super pinsamt, jag måste ha trosskydd hela tiden. Och som om det inte räckte har jag slumpmässiga krampor i urinblåsan. Så plötsligt och ingenstans, krampar mina urinblåsan och jag måste genast. Det orsakade mig olyckor. – Morgan V.

“Jag kan faktiskt kissa varje 15 minut. Jag trodde att det bara var jag, jag visste inte att det var på grund av fibro! Bilresorna är ab ****! – Shelby LS

18. Emotionell känslighet

“Med smärta, när det är riktigt dåligt, blir jag arg – på smärtan, på mig själv och på andra. Jag försöker varna människor jag arbetar med en dålig dag, att om jag gråter eller är irriterad är det inte dem, det är smärta. – Trish G.

19. Svara på plötslig smärta

“Det mest pinsamma symptom jag känner är den plötsliga tjocka smärtan som får mig att ändra mitt uttryck automatiskt och stoppa allt jag gör, vare sig jag är på jobbet eller med min familj. När detta händer märker alla den plötsliga förändringen och frågar sedan vad som är fel eftersom jag alltid ser “fit” eller “frisk”. – Katherine L.

“Spontan fotograferingssmärta ibland försvagande. Jag kan ha en fantastisk dag och akut smärta kommer från ingenstans, vilket får mig att bli svår eller till och med gråta av smärta. – DeAnna AC

“När min kropp plötsligt blockerar, eller när jag inte kan stiga upp från soffan utan att göra ett pinsamt skrik. Jag undrar ofta om folk märker hur mycket ansträngning som krävs för att göra dessa saker. »- Terri SA

20. Trötthet

“Utmattning. Jag kan inte göra något för länge eller så är jag trött att det blir smärtsamt att hålla ögonen öppna. Jag var tvungen att minska mina arbetstimmar och jag kommer knappt bort. Jag måste ta en tupplur för att tillbringa dagen. – Kirsten MR

“Utmattning och isolering. Fibromyalgi tappar mig allvarligt och isolerar i sin tur mig eftersom jag är generad över att jag inte kan göra saker som att träffa vänner och familj på middag efter att ha jobbat hela dagen. – Koroleva V.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.