Die meeste van die ‘verleentheid’ simptome van fibromialgie waaroor ons nie praat nie

DEUR JULIA NELSON

Openbaarmaking: ons kan geld of produkte verdien uit die ondernemings wat in hierdie artikel genoem word, deur geaffilieerde skakels na produkte wat verband hou met die inhoud van hierdie artikel.

As u aan ‘n ewige siekte soos fibromialgie ly, is u reeds bewus van die irriterende en ongewenste simptome. U moet nie skaam en ellendig wees as gevolg van die simptome en newe-effekte wat u ervaar nie, maar dit sal ‘n oorlas wees as u vergeet wat u gesê het in die middel van ‘n belangrike werksvergadering as gevolg van mis in die brein, of as u val. al die skottelgoed in die kombuis weens ‘n skielike ontploffing van pyn wat u gevoel het.

Elke fibromialgie-pasiënt ly aan verskillende simptome, daarom is dit nodig om minder as glansryk oor sy of haar simptome te praat, om mense sensitief te maak om die kompleksiteit van hierdie toestand op te los. Dit is waarom die   Mighty-gemeenskap ‘  n paar van die ‘verleentheid’ fibromialgie-simptome het wat hulle deurgemaak het om die probleem op te los. .

Simptome van fibromialgie, insluitend fibro-mis en die negatiewe gevolge van medikasie, kan fisieke, emosionele en kognitiewe probleme veroorsaak. As u een van die volgende simptome ervaar, moet u daarop let dat u nie alleen is nie.

So het die magtige gemeenskap gesê:

1. Breinmis

‘Die fibro-mis neem die koek vir my. Daar is niks meer vir my ‘n verleentheid as om met iemand oor die telefoon of met iemand in die algemeen te gesels nie, en om voortdurend vulwoorde te gebruik, want ek kan nie die woorde maklik vind nie. wat ek tydens die gesprek aan my moet oordra. Ek gebruik baie Post-it en stel aanmanings vir omtrent alles. – Bee E.

‘Nie in staat is om te gaan met wat iemand vir jou sê nie, en dan onbeleefd is om te vra wat hulle al meer as een keer gesê het, want na jou brein kan hulle net so lekker praat. – Dani S.

‘Sekerlik breintog. Dit is so ‘n verleentheid om die draad van my gedagtes in die middel van die sin te verloor en nie in staat te wees om ‘n intelligente gesprek te voer of iets te vergeet wat iemand my vertel het nie. Dit is aaklig. – Molly S.

2. Te veel sweet

‘Vir my dink ek dit is oormatig sweet sonder enige duidelike rede. Die onvermoë om u eie liggaamstemperatuur te reguleer, is frustrerend. – Rachel P.

‘  Sweet!  Die geringste beweging en ek is oorverhit en sweet drup op my gesig. Ek is oral by die werk en brand steeds. Dit is baie koud buite en die ander meisies het ‘n ekstra verwarmer langs hulle en hier sterf ek met ‘n waaier op my! – Christina K.

‘As ‘n 27-jarige vrou met fibromialgie en endometriose ly ek gereeld baie groot warm flitse. Dit is ‘n verleentheid om skielik ‘n paar klere aan te trek of te verwyder om die ongemak te probeer verlig. – Emily G.

3. Kanselleer altyd planne

‘Die verleentheid is om planne te kanselleer omdat ek nie goed genoeg voel om uit te gaan nie. Laastens word u bestempel as “hierdie persoon”. – Lauren H.

‘Dit is vir my ‘n verleentheid om planne te moet kanselleer sonder om te veel kennis te gee. Die pyn en / of moegheid is meer as wat ek deesdae kan hanteer en ek moet iets kanselleer wat ek regtig wou doen! – Jan SP

4. Sensoriese oordrywing

‘As daar [te veel] mense op dieselfde tyd praat of te veel geraas, begin my kop versadig word en word ek so gespanne dat ek kan ontplof. Dit is so moeilik om weg te steek hoe dit my beïnvloed. – Annie T.

‘Een ding wat ek nie kan doen nie, is om na’ Price Is Right ‘te kyk. Daar is te veel geraas en geskree. En ek kom waar ek nie meer kan kyk nie. – Terri S.

5. Uitputting

“Ek het soms nie genoeg energie om gewone alledaagse dinge te doen, soos om ‘n stort te sit of aandete vir my kinders of selfs ‘n dag te berei nie; ek kan nie uit die bed klim om dinge met my kinders te doen nie.” – Skye L.

‘Die totale gebrek aan energie. Ek verstaan ​​dat dit my fibro is. Ander is net lui. – Michelle P.

“Moegheid. As hy slaan, moet ek onmiddellik gaan sit, maak nie saak waar ek is nie. – Lisa T.

6. Gewigsverandering

‘Ek is moeg vir my gewigstoename. Ek kan hom nie skud nie en ek is verleë as ek mense sien wat my vantevore geken het. – Leah M.

7. Maag-darmprobleme

“Maag-darmprobleme. Ek voel nog steeds ongemaklik om met my dokters te praat oor my simptome van die spysverteringskanaal, of dit nou naarheid, hardlywigheid of diarree is. – Mattie M.

‘Ek het diarree. My maagprobleme belemmer my lewe voortdurend. Op die laaste Danksegging moes ek gaan sit en kyk hoe almal eet. Ek was te bang om te eet as gevolg van diarree. Dit eindig nooit. Ek spandeer soms dae sonder om te eet. – Melissa G.

‘IBS [prikkelbare dermsindroom] en al die skoonheid   wat dit   impliseer. Ek moet sekere kosse vermy net omdat ek so sensitief vir hulle geword het. Nie net weens die verleentheidsimptome wat dit veroorsaak nie, maar ook krampe, hoofpyn en uitbrake wat gepaard gaan met die verbruik van “slegte kos”. – Ashley A.

8. Pyn in die onderrug en beenpyn

‘Die pyn in die rug en bene. Ek kan nie langer as 30 minute op ‘n slag sit, staan ​​of loop nie. Ek beweeg gedurig as ek staan ​​of as ek op iets moet staatmaak. Mense dink jy is lui, maar my bene wil letterlik toegee! – Meena N.

‘Ek is mal daaroor om aktief te wees en saam met vriende na plekke soos die dieretuin of pretparke te gaan. Maar as ek in ‘n omgewing is waar ek baie stap, raak dit ‘n verleentheid om te moet voortgaan om pouses te neem as gevolg van my knieë en heupe. Op my 23-jarige ouderdom kan mense my ervaar dat ek moet stop, en ek kry soms vrae van ouer mense of opmerkings soos “jy is te jonk om hierdie pyn te hê”. Ek probeer myself gewoonlik soveel druk as wat ek kan, maar dit maak die pyn net erger as ek uiteindelik grot toe gaan en ‘n blaaskans neem. – Shelby C.

9. Uitslag / korwe

‘Die rooi uitslag wat ek op my nek kry weens die dun lug. Soms is dit presies dieselfde plek, soms is dit verby. As dit dieselfde plek is, dink mense soms dat ek ‘n hik is. Dit is ‘n bietjie verleentheid. – Krystina KF

10. Duiseligheid en balansprobleme

‘My balans. Dit het erger geword en ek het geval toe ek myself moes kon red – die een buite ‘n vriend se huis in haar blombedding was die ergste omdat sy geskok was (weet nie regtig nie wat ek het). – Lisa B.

11. Overgevoeligheid vir sensoriese stimuli

‘My swak onverdraagsaamheid teenoor hitte, reuke en rook. Asof ek behoorlik aantrek en wil sosialiseer, word die gevoel van ongemak veroorsaak deur swaar sweet en duiseligheid van die ‘hitte’ wat my liggaam ervaar. Voeg die reuk of rook van ‘n kombuis, of dit nou tuis of in die restaurant is; die braai is my geswore vyand. Ek wil nogtans geniet, en my liggaam weier en ander sien my as ‘n doodskoot of net te kieskeurig. – Vee Vee Y.

12. Gevoeligheid vir temperatuur

‘Om so koud te wees. Al die tyd. Ek woon in Texas. In die somer dra ek truie en ek het altyd ‘n baadjie waar ek ook al gaan. Dit is meer as 100 grade, so elke plek het AC aangeskakel en ek probeer my hande genoeg warm maak om te voel. – Kristi R.

13. Algemene spieruiging en pyn

“Spasma. Byna konstante gekke, waarvan sommige   groot is   en mense vir jou snaakse voorkoms gee, want jy kan nie jou eie liggaam beheer nie. – Rhian S.

‘My voete en bene bewe of trek saam. Ek pik gereeld of gier as dit gebeur omdat dit seer is. Mense hou my dop en dit maak my ongelooflik skaam. Ek kan dit nie beheer nie. – Elyse B.

‘Willekeurige rugspasmas wat my verhinder om in die middel van ‘n winkel te loop. Ek hou nie daarvan om die middelpunt van die aandag te wees nie en niks skree om na my te kyk asof ek nie kan beweeg nie. – Megan M.

‘Ek het lukrake spierspasmas. Dit laat my baie opgee. – Danika S.

14. Laat ‘snuif’

‘Konstante snuif / hoes / droë mond veroorsaak my medikasie. Werklik ongemaklik om sekere plekke te wees en om te hoes en te snuif. Toe my suster haar baba het, het ek haar vasgehou en gesnuif en sommige het gedink ek is siek en ek het ‘n pasgebore baba aangehou! Nee! Jammer, net my medisyne wat my so laat lyk! – Garnet D.

15. Die sensitiwiteit van die vel vir aanraking

‘As iemand my aanraak, flikker ek altyd, want ek weet dit gaan seermaak.’ – Amanda P.

“As ek dit vir mense moet sê, moet asseblief nie afskeid neem of groet nie, want dit maak te veel seer.” – Audrey M.

16. Spraakprobleme

‘Kan nie praat nie. Ek vergeet woorde, ek val op hulle, ek sê woorde wat nie sin maak nie. Die slegste is dat ek met kinders werk en ouers soms na my kyk en ek voel so [dom] dat ek nie my gedagtes kan neersit nie. Die eenvoudige tik om dit in te tik het my 15 minute geneem, want ek moes teruggaan en woorde wat verkeerd gespel of betekenisloos was, herskryf. – Marissa E.

‘Ek meng die woorde en dit kom so vreemd uit! Mense kyk my vreemd aan, want dit klink soms so [dom]. Die fibro-mis is die slegste! Ek het een keer aangehou om aartappels te sê in plaas van donuts. So verleë. – Eloise T.

‘Serebrale mis … As ek nie woorde kan onthou nie. Kon goed na iets kyk en nie kan onthou wat genoem word nie. Dit is net daar op die punt van my tong, maar die woorde kom nie. – Paula D.

17. Urinêre inkontinensie

“Inkontinensie! Dit is super verleë, ek moet die hele tyd broekievoertuie dra. En asof dit nie genoeg was nie, het ek lukraak krampe in die blaas. Soos skielik en nêrens, het my blaas kramp en ek moet dadelik gaan. Dit het my ongelukke veroorsaak. – Morgan V.

‘Ek kan eintlik elke 15 minute piepie. Ek het gedink dit is net ek, ek het nie geweet dit is as gevolg van die fibro nie! Die motorritte is ab ****! – Shelby LS

18. Emosionele sensitiwiteit

‘As ek regtig sleg is, word ek kwaad – op die pyn, op myself en op ander. Ek probeer mense waarsku teen ‘n slegte dag, as ek huil of dat ek geïrriteerd is, is dit nie hulle nie, dit is pyn. – Trish G.

19. Reageer op skielike pyn

‘Die verleë simptoom wat ek voel, is die skielike knaende pyn wat my outomaties laat uitdruk en alles stop wat ek doen, of ek nou by die werk is of saam met my gesin. As dit gebeur, merk almal die skielike verandering op en vra hulle dan wat verkeerd is, want ek lyk altyd ‘fiks’ of ‘gesond’. – Katherine L.

‘Spontane skietpyn soms verswak. Ek kan ‘n wonderlike dag beleef en akute pyn kom nêrens heen nie, wat my laat pyn of huil van pyn. – DeAnna AC

‘As my liggaam skielik verstop, of as ek nie van die rusbank af kan opstaan ​​sonder om ‘n verleentheid te maak nie. Ek wonder dikwels of mense agterkom hoeveel moeite dit is om hierdie dinge te doen. »- Terri SA

20. Moegheid

“Uitputting. Ek kan niks te lank doen nie, of ek is so moeg dat dit pynlik raak om u oë oop te hou. Ek moes my werksure verminder en is skaars weg. Ek moet ‘n middagslapie neem om die dag deur te bring. – Kirsten MR

“Uitputting en isolasie. Fibromialgie maak my ernstig leeg en isoleer my op sy beurt, want ek is verleë dat ek nie dinge kan doen soos om vriende en familie vir ete te ontmoet nadat ek die hele dag gewerk het nie. – Koroleva V.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.