De relatie: fibromyalgie en het fenomeen van Raynaud

VAN STELLA JONES

Openbaarmaking: we kunnen geld of producten verdienen van de bedrijven die in dit bericht worden genoemd via gelieerde links naar producten die zijn gekoppeld aan inhoud in dit artikel.

Voeten worden als het belangrijkste deel van het lichaam beschouwd en als je last hebt van fibromyalgie, hebben ze veel problemen.

Het fenomeen van Raynaud is een voetprobleem dat voorkomt bij mensen die lijden aan fibromyalgiesymptomen.

In dit artikel gaan we het fenomeen van Raynaud bespreken en wat doet het met onze voeten? Wat kunnen we ook doen om het onder controle te houden wanneer fibromyalgiesymptomen optreden?

Het fenomeen van Raynaud en het voorkomen ervan

Veel mensen weten niet eens wat het fenomeen van Raynaud is. En het is helemaal prima. Het is een semi-regelmatig probleem en niet extreem gevaarlijk. Maar ja, het is iets waar je je bewust van moet zijn en hoe je ermee moet omgaan, vooral als je lijdt aan fibromyalgiesymptomen en opflakkeringen. Naar schatting heeft meer dan 10% van de mensen er last van.

Het probleem doet zich voor in uw bloedstroom – de bloedsomloop. Zoals we allemaal weten dat de bloedbaan door het hele lichaam stroomt en alle soorten cellen in het lichaam afgeeft. U zult gevoelloosheid of tintelingen voelen als er geen bloedstroom in sommige delen van het lichaam komt of als er een soort blokkade in de bloedsomloop is.

Je ledematen worden beïnvloed door het fenomeen van Raynaud, vooral de tenen en vingers. In ernstige gevallen kan het ook de voeten en de handpalm beïnvloeden. De meeste mensen lijden er vóór de leeftijd van 40 en het begint te gebeuren tijdens de tienerjaren.

Overreactie op koud

Er is een belangrijke rol van bloedvaten in het warm houden van je lichaam, vooral die belangrijke organen in het bovenlichaam. Dit is de reden waarom we blozen in onze wangen. Dit is hoe ons lichaam ons warm houdt. Het bloed in het systeem wordt meer naar de organen gedreven om veilig en warm te blijven, terwijl onze ledematen er niet genoeg van krijgen. Dit is de reden waarom onze tenen, vingers en neus vóór alles kouder worden.

In het fenomeen van Raynaud beginnen de bloedvaten te samentrekken vanwege de kou die je lichaam begint te voelen. Dit is meestal normaal, maar dit is het stadium waarin problemen optreden. Het systeem dat meestal de warmte regelt, wordt gevoeliger dan normaal waardoor het lichaam te sterk reageert. De bloedvaten krimpen meer dan normaal en u als u merkt dat de bloedvaten in bepaalde delen van het lichaam zelfs kunnen instorten, wat een ernstig probleem is. Het bloed begint naar de vingers en tenen te reiken wanneer de bloedvaten instorten en het gevoel van gevoelloosheid of het gevoel van spelden en naalden ontstaat in die gebieden.

Zoals we eerder hebben vermeld, is dit probleem op zichzelf niet gevaarlijk. Het grootste probleem doet zich voor wanneer dit probleem zich dagelijks voordoet. De korte aanvallen vinden plaats die enkele minuten duren voor mensen die lijden aan het fenomeen van Raynaud. Maar je moet goed kijken of deze aanvallen uren duren. De problemen zoals weefselschade en gangreen kunnen optreden vanwege de bloedvaten die mogelijk niet opnieuw kunnen opstarten. Er zijn enkele ergere gevallen waarin mensen hun tenen en vingers hebben verloren, maar dit zijn zeldzame gevallen en niet alle mensen met het fenomeen van Raynaud resulteren hier in.

Het verband tussen het fenomeen van Raynaud en fibromyalgie

Je hebt misschien een idee van deze relatie uit de bovengenoemde beschrijving van het fenomeen van Raynaud. Beide kwesties hebben betrekking op de gevoeligheid van het lichaam voor bepaalde stimuli. Er zijn twee hoofdtypen van het fenomeen van Raynaud, een type is primair dat alleen gebeurt. Maar het secundaire fenomeen van Raynaud treedt op als dit probleem hand in hand gaat met fibromyalgie en dit is het punt waar problemen beginnen.

Het secundaire probleem is ernstiger en kan veel complicaties veroorzaken dan het primaire. Je leven zal niet bedreigend zijn, maar als je alle eerder besproken kwesties wilt vermijden, moet je voorzichtig zijn.

Waarom lijden mensen met het fenomeen van Raynaud ook aan fibromyalgie? De reden kan zijn dat ze allebei met dezelfde systemen werken. Fibromyalgie komt meer in de zenuwen voor dan in uw bloedbaan. Maar ja, er zijn dezelfde effecten en de zenuwen leiden ertoe dat ze met beide worden aangetast. Bovenal zijn er meer kansen om de symptomen van het fenomeen van Raynaud te hebben als u opflakkeringen heeft. U moet met uw arts praten als u denkt dat het fenomeen van uw Raynaud erger wordt. De arts zal u enkele medicijnen voorschrijven die u kunnen helpen bij het verminderen van de ernst van de symptomen.

Beide kwesties gaan hand in hand, maar het is niet nodig dat je er één hebt om aan de andere te lijden. U moet het idee hebben van de ziekten die verband houden met fibromyalgie. U krijgt een beter idee van het optreden van lichamelijke veranderingen. U moet met uw arts praten als u merkt dat u de fenomenen van Raynaud hebt en geen idee hebt wat u eraan kunt doen. Probeer verschillende manieren om een ​​opluchting te krijgen.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.