Hersenbeschadiging en fibromyalgie: is er een verband tussen de twee?

VAN STELLA JONES

Openbaarmaking: we kunnen geld of producten verdienen van de bedrijven die in dit bericht worden genoemd via gelieerde links naar producten die zijn gekoppeld aan inhoud in dit artikel.

Fibromyalgie en hersenbeschadiging hebben een langdurige relatie, omdat het terug op de voorgrond van onderzoek is gekomen als het gebied van beide aandoeningen. Er zijn veel artikelen geschreven over de niet-gedetecteerde hersenletsels die verkeerd worden gediagnosticeerd met fibromyalgie en patiënten die lijden aan fibromyalgie worden vaak verkeerd gediagnosticeerd met hersenschade. Dit geeft een nieuwe weg met veel vragen over de diagnose en behandeling.

Eerder werd aan patiënten met fibromyalgie verteld dat fibromyalgie niets anders is dan “alles in je hoofd”. Nu zijn er sterke bewijzen dat dit waar is, maar niet in termen van psychologie. Recente studies hebben enkele veranderingen in amygdala aangetoond die in aanmerking komen als organische hersenschade bij mensen met fibromyalgie. Het is belangrijk om te weten over hersenschade en alle soorten hersenletsel die dit kunnen veroorzaken. Bovenal is het ook belangrijk om te begrijpen hoe een verkeerde diagnose kan worden veroorzaakt en hoe de ene voorwaarde de andere creëert.

Wat is hersenschade?

Alles wat de neurotransmitterfunctie en neurochemische balansprocessen verstoort, is hersenschade. Hersenbeschadiging kan al dan niet het bewijs leveren bij problemen met cognitie of motorische controle. Hersenbeschadiging wordt als even duidelijk beschouwd als controle over een deel van het lichaam of spraakverlies en op dezelfde manier; het kan net zo ongrijpbaar zijn als het verliezen van de controle over de bijnieren als reactie op de infecties. Het is heel moeilijk om hersenschade op te sporen. 50% betrouwbaarheid is aanwezig in EEG’s, terwijl CAT / MRI-scans niet alle soorten schade oplopen.

Een neuro-psych evaluatie is vereist door een neuroloog. Deze evaluatie is geen psychiater die test voor het controleren van psychische aandoeningen, maar in plaats daarvan een systeem van gedrags- en cognitietesten die de functionele mogelijkheden van verschillende hersengebieden kan scheiden voor het detecteren van mogelijke onevenwichtigheden, schade aan grijze of witte stof en andere dingen die niet kunnen worden gedetecteerd door scans en andere tests. Gewoon alles kan leiden tot hersenletsel.

Omdat het niet gemakkelijk is om de schedel te breken, zijn de hersenen niet beschermd en kunnen ze snel bewegen in de schedel als gevolg van enige beweging of impact en beginnen ze bloedingen of blauwe plekken te veroorzaken die leiden tot hersenschade. Chronische pijn, medicijnen en infecties kunnen ook leiden tot hersenschade.

Deregulatie van neurotransmitters

Neurotransmitter ontregeling is een van de meest voorkomende soorten die resulteren in hersenschade en fibromyalgie gecombineerd. Afgezien van het feit dat fibromyalgie of hersenletsel op de eerste plaats kwam, is het feit dat neurotransmitterkwesties zeker de andere kunnen creëren. Neurotransmitters worden het proces genoemd waarin de hersenen de berichten ontvangen en de antwoorden formuleren via een aantal geleerde acties of biochemische reacties.

Omdat we weten dat fibromyalgie een syndroom is waarvan de aandoening in het lichaam aanwezig is, is het logisch dat er ook sprake is van enige ontregeling van neurotransmitters die leiden tot chronische pijn, ontsteking en verschillende andere verzamelingen van symptomen. De neurotransmitter-ontregeling kan de eerste domino zijn met een hersenletsel dat in het lichaam valt en een aantal symptomen veroorzaakt die tot fibromyalgie leiden.

Impact van chronische pijn op de hersenen

Je hersenen kunnen worden beschadigd door chronische pijn. Het sympathische zenuwstelsel is overmatig gestimuleerd, naast de hersenen die zijn bedekt met de positieve neurochemicaliën die de pijn verlichten. Hierdoor kan een verhoogd risico op schade en verstoring optreden.

Bovendien zijn er langetermijnbijwerkingen van pijnstillers die het functioneren en de cognitie kunnen verminderen en proberen ervoor te zorgen dat de hersenen en het lichaam worden opgezocht, nuttig zullen zijn bij het identificeren. Deze tests hoeven niet vaak te worden uitgevoerd. U bent in staat om de methoden en behandelingen bij elke methode te identificeren en zo de kwaliteit van leven steeds meer te herstellen, zodat u niet meer hoeft te lijden.

Omgaan met cognitieve problemen: fibro-fog

Fibro-fog is daar waar het verband tussen fibromyalgie en hersenschade duidelijker wordt. De meeste mensen denken aan fibromist dat het voelt alsof je gewoon niet wakker lijkt te worden en het is alsof je in een mist loopt. De ontregeling van neurotransmitters kan fibro-fog veroorzaken die wordt veroorzaakt door fibromyalgie. Ook kan niet-gedetecteerde hersenschade er de oorzaak van zijn. Helaas kan de langdurige ervaring van chronische pijn en ontsteking in verband met fibromyalgie leiden tot het optreden ervan.

Wat te doen?

U moet elk incident van uw hersenletsel dat u in uw leven heeft meegemaakt, documenteren en hierover met de arts praten, en u moet ook zorgvuldig opletten bij alle fibromyalgiesymptomen van u. Houd dit in gedachten dat u alles moet opschrijven; zelfs die dingen zijn niet gerelateerd aan fibromyalgie-achtige balans, handtrillingen of geheugen. Die problemen kunnen een onderdeel zijn van problemen in de hersenen die al dan niet de oorzaak zijn van fibromyalgie.

Heeft u ook last van fibromyalgie; ga ook voor de second opinion van de neuro-psych. De evaluaties van de neuro-psych zoeken naar die problemen in gedrag en functioneren die de gebieden van de hersenen kunnen benadrukken die kunnen worden beschadigd.

Zorg ervoor dat alles door een arts is opgezocht

Fibromyalgie en hersenschade zijn ook die kwesties die veel ernstig en mysterieus zijn. Er zijn veel gevallen van hersenletsel waarbij de volledige omvang misschien niet bekend is gedurende vele jaren, of ze kunnen worden gedetecteerd door tests. Hersenletsel kan fibromyalgie veroorzaken, maar er kunnen ook symptomen zijn die worden gemaskeerd door hersenschade. U moet hard proberen met uw arts om de volledige manier te vinden om uw symptomen te controleren en nadat ze zijn gecontroleerd, verwijst de arts ernaar om er zeker van te zijn dat u met bekende problemen te maken hebt. Veranderingen in levensstijl kunnen ook helpen bij het verlichten van de symptomen van hersenschade en fibromyalgie.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.