Hovedårsaker til fibromyalgiutbrudd

Karen Lee RichardsPASIENTEKSPERTE.

En fibromyalgi fakkel er en forbigående økning i antall og / eller kraft av bivirkninger. Noen få oppblussinger varer bare en dag eller to, men andre kan senest en halv måned eller til og med måneder. Den mest ideelle tilnærmingen for å forutse fibromyalgi-fakler er å gjenkjenne motivasjonen og, hvor det er tenkelig, holde seg unna forholdene som utløser den. Husk at en fakkel ikke kan skje før 48 timer etter anledningen som aktiverte den. Her er 10 regelmessige årsaker til fibromyalgi-fakler.

Værforandringer

Den kanskje vanligste årsaken til kortsiktige fibro-fakler kan tilskrives endringer i været. Når det barometriske trykket endres og en ny panne passerer, opplever mange mennesker med fibromyalgi en økning i symptomene deres,   inkludert smerter  . Heldigvis varer disse utbruddene bare en dag eller to.

Overdreven innsats

Hver gang vi skyver oss for langt fysisk, risikerer vi å sette i gang et bluss. På de sjeldne dagene hvor vi føler oss veldig bra, er det så vanskelig å ikke prøve å gjøre opp for alle husarbeid og aktiviteter som vi ikke har klart å gjøre på en måned eller to. Men å overdrive det, selv når du føler deg bra, vil vanligvis komme tilbake til å bite deg i form av en fibro bølge. Det er best å gradvis øke aktivitetsnivået for å håpe at du får flere gode dager med færre tilbakeslag.

Understreke

Langvarig stress kan ha betydelig innvirkning på symptomene på fibromyalgi. Stress kan være en spesielt snikende faktor når det gjelder fibro-flare triggere, fordi det skjer med oss ​​ofte – bilen vår går i stykker, økonomien forverres, barnet vårt blir sykt. Uten bevisst å tenke på det, skyrocker stressnivået vårt. Dessverre varer stressrelaterte oppblussinger ofte veldig lenge fordi de kan være de vanskeligste å identifisere og finne måter å håndtere effektivt på.

Sykdom eller personskade

Akkurat som en sykdom eller skade ofte utløser fibromyalgi, kan en annen sykdom eller skade utløse en oppblussing av symptomer på fibromyalgi. Selv noe så enkelt som forkjølelse kan forårsake fibroider.

Hormonelle forandringer

En rekke kvinner har rapportert å ha fibromyalgi-fakler relatert til menstruasjonssyklusene og overgangsalderen. Hver person bør diskutere med legen sin om hormonerstatningsterapi er passende eller vil være nyttig i disse tilfellene.

Temperaturendringer

Mange mennesker med fibromyalgi er ekstremt følsomme for kulde, varme eller begge deler. Hvis du blir utsatt for disse ubehagelige temperaturene, selv i relativt korte perioder, kan noen ganger utløse et bluss.

Mangel på søvn eller endringer i søvnrutinen

Å få en avslappende, avslappet søvn av høy kvalitet er en konstant utfordring for mennesker med fibromyalgi. Hver gang søvnen blir forstyrret eller individets normale søvnmønster endres – spesielt over en periode – kan det hende at et fibroutbrudd ikke er langt etter. Det er viktig å finne en søvnrutine som fungerer for deg og holde deg til den så nært som mulig.

Behandling endres

Selv om endringer i medisinene dine eller andre behandlingsprotokoller er ment å   forbedre symptomene dine  , kan disse endringene noen ganger føre til at symptomene dine blusser opp. Det kan være vanskelig å avgjøre om fakkelet var forårsaket av endringen i seg selv eller om det var en tilfeldighet. Sammen med legen din kan det hende du trenger en periode med prøving og feiling for å avgjøre om endringen i behandlingen har skylden, eller om en annen faktor utløste oppblussingen.

omreisende

Å reise er sjelden enkelt for noen med fibromyalgi, og selv den beste turen kan følges av et fibroutbrudd. Dette skyldes sannsynligvis det faktum at reiser ofte involverer andre vanlige blussutløsere, som klimaendringer, temperaturendringer, stress og forstyrrede søvnmønster. Forsøk å tillate god hviletid på turen og la en ekstra dag før du reiser og etter at du er tilbake i ro. Selv om dette ikke helt kan forhindre en bluss, kan det bidra til å minimere alvorlighetsgraden.

Individuelle følsomheter

Personer med fibromyalgi har ofte en rekke problemer de er spesielt følsomme for, for eksempel allergier eller følsomhet for lys, støy og / eller lukt. Eksponering for gjenstander du er følsom for, for eksempel sterkt lys eller sterke dufter, kan utløse et fibroidsutbrudd.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.