Ny immunisering mot fibromyalgi som virkelig fungererHvis noen kan gi deg et antistoff som kan fikse din fibromyalgi, OK? Det kan virke som en fantasi, men likevel er det nærmere virkeligheten enn du kanskje mistenker. Los Angeles-baserte biomedisinsk firma EpicGenetics og Massachusetts General Hospital spesialister ser etter FDA (Food and Drug Administration) påtegning for å teste Bacille Calmette-Guérin (BCG) antistoff som en potensiell behandling for fibromyalgi ett år fra nå.

BCG er en generisk tuberkulosevaksine som er nesten 100 år gammel og har blitt administrert sikkert millioner av ganger, “sier Dr. Denise Faustman, direktør for Faustman Lab ved Massachusetts General Hospital. ”I mer enn ti år har forskningsgruppen vår ved Massachusetts General Hospital aktivt studert rollen som BCG-vaksinen kan spille i behandlingen av forskjellige former for autoimmunitet. Vårt nåværende mål er diabetes type 1, men samlet sett testes BCG ved en rekke autoimmune sykdommer. I løpet av de neste to årene vil vi begynne klinisk testing av BCG ved fibromyalgi. “

I følge Verdens helseorganisasjon får mer enn 100 millioner barn BCG-vaksine hvert år. Den brukes hovedsakelig i utviklingsland der tuberkulose fortsatt er aktiv. BCG-vaksine er ikke tilgjengelig i USA på grunn av den lave risikoen for infeksjon. I USA brukes BCG hos et lite antall pasienter for å behandle blærekreft.

Så det åpenbare spørsmålet er, hvorfor skulle en vaksine mot en smittsom lungesykdom brukes mot fibromyalgi? Svaret ligger i immunforsvaret.

Vaksiner blir vanligvis gitt til sunne mennesker for å forhindre infeksjon. I dette tilfellet vil imidlertid BCG-vaksinen bli gitt til pasienter med fibromyalgi for å lette symptomene deres.

Da EpicGenetics fikk i oppdrag å lage en diagnostisk test for fibromyalgi for mange år siden, utførte forskere alle slags laboratorietester på fibromyalgi-pasienter for å bestemme forskjellen fra sunne kontroller og deres symptomer. Forskere har oppdaget flere avvik hos hvite blodlegemer hos fibromyalgi-pasienter, noe som fører til at de konkluderer med at symptomene er assosiert med et svekket immunforsvar.

“Vi tror at [betegnelsen] fibromyalgi er en feilnummer,” sier Dr. Bruce Gillis, administrerende direktør i EpicGenetics. “Disse menneskene lider ikke av alt som påvirker musklene, for eksempel. Det de lider av er at immunforsvaret deres ikke kan produsere normale mengder beskyttende proteiner. … Det er celler i immunsystemet som kalles perifere blodmononukleære celler. De produserer ikke normale mengder beskyttende proteiner som kalles kjemokiner og cytokiner. “

Funnet førte til utviklingen av FM / en blodprøve for fibromyalgi. (Ja, til tross for hva legene dine har fortalt deg, er det en blodprøve for fibromyalgi, men den er ikke akseptert i det medisinske miljøet.) Testen analyserer nivåene av fire kjemokiner og cytokiner funnet på reduserte nivåer i fibromyalgi pasienter. Disse fire kjemokinene og cytokinene er de samme som stimulert av BCG-vaksinen.

“Basert på hva som er publisert i medisinsk litteratur, tror vi at denne vaksinen vil reversere immunsystemets abnormiteter [av fibromyalgi],” sa Gillis.

Gillis og Faustman søker FDA-godkjenning for å administrere de første BCG-vaksinene til fibromyalgi-pasienter tidlig neste år.

“Dette er første gang direkte fibromyalgibehandling blir utført,” sa Gillis. “Som du vet, behandler medisinene [som for tiden er på markedet] mot fibromyalgi bare symptomene. De har ingen fordeler med immunforsvaret. [Legemiddelfirmaene] innrømmer at de bare behandler symptomene, men at du må behandle sykdommen, og det er grunnen til at vi går videre med påføringen av vaksinen [til FDA]. “

Hvis Gillis ‘teori er sann, vil “kjemokinene og cytokinene som er mangelfulle i fibromyalgi-pasienter ikke lenger være mangelfulle [når BCG-vaksinen er administrert],” sa Gillis. “Produksjonsnivået vil normalisere seg, og du må anta at symptomene deres vil forsvinne. Vi tror vi er på grensen til noe stort. “

Fordi vaksinen har en lang historie, er det ikke forventet å forårsake store bivirkninger hos pasienter.

BCG-vaksinen forventes å koste mellom $ 20 og $ 25 per dose – et nominelt beløp sammenlignet med de pågående kostnadene for å ta medisiner hver dag.

“Vi tror en fibromyalgi-pasient vil trenge maksimalt en eller to doser, slik at du kan forstå hvorfor jeg ikke får mye støtte fra legemiddelfirmaene,” sa Gillis.

I tillegg til vaksineforsøket, samarbeider EpicGenetics med University of California i Los Angeles (UCLA) og Chicago College of Medicine ved University of Illinois for å sekvensere genomene til 250 000 fibromyalgi-pasienter.

“Vi leter etter noen form for genetiske mønstre eller abnormiteter eller mutasjoner,” sa Gillis.

Pasienter med fibromyalgi som er positive ved bruk av FM / en test, vil kunne delta i den genomiske studien.

FM / en test koster for tiden 936 dollar, men dekkes av noen forsikringsselskaper og Medicare. EpicGenetics supportteam hjelper pasienter med å bestemme om forsikringsselskapet deres vil dekke testen. En rentefri betalingsplan er tilgjengelig for personer som ikke er forsikret eller hvis forsikring ikke dekker testen.Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.