Åtte tegn på fibromyalgi Vanligvis ignorerer folk

AV JULIA NELSON

Offentliggjøring: Vi kan tjene penger eller produkter fra selskapene som er nevnt i dette innlegget via tilknyttede lenker til produkter tilknyttet innhold i denne artikkelen.

Fibromyalgi er en vanlig kronisk lidelse som er preget av utbredt smerte, blant andre symptomer. Det kan forårsake betydelig smerte og tretthet, og forstyrre en persons evne til å utføre sine daglige aktiviteter. Selv om årsakene til fibromyalgi er ukjente, anslås det at det rammer 5 millioner amerikanere over 18 år.

Forskning har vist at fibromyalgipasienter typisk ser flere forskjellige leger før de får diagnosen. De symptomer på fibromyalgiofte etterlignet andre helseproblemer, noe som kan gjøre det vanskelig å diagnostisere. Å forstå symptomene kan hjelpe en pasient med å identifisere diagnosen raskere, slik at de kan finne en måte å håndtere smertene sine på.

Her er åtte tegn på fibromyalgi du aldri bør se bort fra:

1. Kroppsstivhet

Flertallet av pasientene som lider av fibromyalgi opplever kroppsstivhet. Dette skjer vanligvis om morgenen. Den stive følelsen ligner de som lider av leddgikt. Det kan visne i løpet av 10-15 minutter, eller det kan vare det meste av dagen.

2. Unormal fordøyelse

Symptomer på fibromyalgi kan inkludere forstoppelse, diaré og oppblåsthet. Cirka 40-70% av pasientene som lider av fibromyalgi, opplever symptomer som ligner irritabel tarm, Acid Reflux og GERD.

3. Nummenhet, hevelse eller prikking

Mange fibromyalgi lider opplever følelser av nåler og nåler. Dette forekommer ofte i armer, føtter, hender og bein – en tilstand kjent som parestesi. For noen pasienter kan disse sensasjonene bare vare noen få minutter. For andre pasienter kan sensasjonene vare mye lenger.

4. Hode til tå smerte

Omtrent 97% av pasientene som lider av fibromyalgi opplever smerter over hele kroppen. Fibromyalgi-smerter blir ofte beskrevet som “dyp, skarp, bankende eller verkende.” Denne typen smerter er ofte konstant og svarer ikke uten medisiner.

5. Fingerspasmer og tå-spasmer

Arterielle spasmer i hender eller tær er et ganske vanlig symptom på fibromyalgi. Det kan være resultat av eksponering for kulde eller stress. Områdene som er berørt vil utvikle en blå eller blek fargetone. Arterielle spasmer er også ledsaget av smerter.

6. Dårlig søvnkvalitet

Fibromyalgi kan gjøre det vanskelig for en pasient å få kvalitetssøvn. Studier har vist uberegnelig hjerneaktivitet hos fibromyalgi pasienter under hvile. Denne uregelmessige hjerneaktiviteten, sammen med smerter eller stivhet, kan føre til søvn av dårlig kvalitet.

7. Fibromyalgi-tåke

Lidelser fra fibromyalgi kan oppleve en tåke i hjernen. Konsentrasjonsproblemer og problemer med korttidshukommelse kan være symptomer på fibromyalgi. Generelle følelser av forvirring, glemsomhet og mangel på mental klarhet kan også oppstå.

8. Følsomhet for temperatur

Pasienter med fibromyalgi har ofte en vanskelig tid på å regulere kroppstemperaturen. De kan føle ekstrem varme eller ekstrem kulde når temperaturen ikke har endret seg drastisk.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.